lokalizacja polska do mio 169

• 11 Odpowiedzi
  • 1632 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 25, 2006, 19:13:58 »
Jakie są wasze opinie o tej lokalizacji. Czytałem ogólne opinie, że spolszczenia powodują problemy.Z drugiej strony chyba warto mieć możliwość czytania i pisania po polsku na ppc.

*

Offline rafi

• **
  • 128
  • Sprzęt: to było kiedeś: e72,MDA III, Archos 101,570q etc
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2006, 20:13:09 »
w moim przypadku brak problemow. Choc sadze ze ta polska nakladka nie jest konieczna, mozna nauczyc sie tych kilku slowek po angielsku ;)
a podczas pisania rzadko zdarza mi sie uzywac polskich liter, wogole ich nie uzywam :)
Chaos zawsze pokonuje porządek, gdyż jest lepiej zorganizowany.

*

Offline lipciopda

• 6801
Re: lokalizacja polska do mio 169
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2006, 09:28:19 »
Cytat: "rawemon"
Jakie są wasze opinie o tej lokalizacji. Czytałem ogólne opinie, że spolszczenia powodują problemy.Z drugiej strony chyba warto mieć możliwość czytania i pisania po polsku na ppc.

ani do czytania ani do pisania po polsku nie jest potrzebna lokalizacja - obsluga polskich znakow zintegrowana jest z systemem a do pisania po polsku wystarczy zainstalowac polska klawiature

co innego jesli miales na mysli polskie komunikaty bo np. nie znasz angielskiego

lokalizacja polska
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2006, 12:58:28 »
Znam angielski.Skąd mogę wziąć polską klawiaturę? Czy będę miał polskie znaki w pocket world?

*

silentjob

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2006, 15:18:36 »
Polska klawiatura? Polecam PocketOgonka lub Resco Keyboard.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2006, 16:34:57 »

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2006, 00:00:32 »
Cytat: "rafi"
a podczas pisania rzadko zdarza mi sie uzywac polskich liter, wogole ich nie uzywam :)

To - przepraszam za głupie pytanie - a jakim cudem zdałeś maturę  :?:
A poważnie - jak będziesz zmuszony wykorzystywać PC czy PDA jako narzędzie pracy, a nie tylko jak zabawkę dla szpanerów i znudzonych małolatów - to zaczniesz używać polskie znaki. Zapewniam.

Zreszą - co tam praca. Gdybyś napisał do mnie na PRIV chińszczyzną, czyli tekst typu zgadnij co miałem na myśli pisząc: polka (polka, półka czy coś innego) - to Twój mail trafiłby do kosza  :lol:

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2006, 05:36:19 »
Cytat: "GPS maniak"
A poważnie - jak będziesz zmuszony wykorzystywać PC czy PDA jako narzędzie pracy, a nie tylko jak zabawkę dla szpanerów i znudzonych małolatów - to zaczniesz używać polskie znaki. Zapewniam.

jakos dziwnie sie poczulem... bo polskich znakow nie uzywam - nigdy nie uwazalem sie ani za jednego ani za drugiego ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2006, 23:26:25 »
Cytat: "lipciopda"
jakos dziwnie sie poczulem... bo polskich znakow nie uzywam - nigdy nie uwazalem sie ani za jednego ani za drugiego ;)

Lipcio - ja tam nie wiem, może klawiatury w USA nie mają tego prawego Altu ? Mieszkasz tam od jakiegoś czasu. Zapewne Twoim codziennym językiem jest english i nie masz nawyku stosowania ogonków. Trudno - ja tego nie zmienię .... Nie mnie oceniać Twój przypadek - zwłaszcza, że jak wiesz - wbrew wspomnianym wyżej zasadom - korespondowałem z Tobą na PRIV i  Twoje maile bez ogonków nie trafiały do kosza :lol:

Jednak poważnie rzecz biorąc - to nie widzę absolutnie żadnych powodów dla których człowiek mówiący:
urodziłem się nad Wisłą  nagle zaczął mówić:  urodzilem sie nad wisla
To brzmi jak: Kali być dobry  :lol:
A skoro ktoś mówi z ogonkami - to dlaczego nie pisze ? Z lenistwa ? Dla szpanu ? Czy dlatego, że jest małolatem ? Nieważne. I szpan i lenistwo i brak pewnego obycia życiowego (ja to nazywam: małolat) traktuję na luzie i toleruję bezproblemowo. Pod jednym wszakże warunkiem - że czyjeś lenistwo lub czyjś szpan nie godzi w moje interesy. A jeżeli muszę zgadywać co piszący miał na myśli pisząc "polka", bo nie chciało mu się stosować ogonków - to po prostu mam go w nosie i .... nie odpowiadam. Tyle i tylko tyle  8)

PS. Spróbuj napisać w Polsce jakiekolwiek służbowe pismo w języku polskim bez ogonków. Śmiech na sali. A skoro można służbowo - dlaczego nie można w necie ? Szanujemy nasze kontakty zawodowe, naszych kontrahentów, ale już kolegów z grup dyskusyjnych mamy w nosie ? Osobiście jakoś nie widzę powodów.

Sorry, za to marudzenie ......

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2006, 01:09:00 »
Ok a ma pytanie, czy ktoś juz bawił się polską lokalizacją od Mediaoffice ? Na razie mam dwie opinie, obie dość pozytywne. Czy ktoś potwiedzi lub zaprzeczy ?

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 28, 2006, 01:30:01 »
Przepraszam, za lamerstwo, ale co sprzedaje MediaOffice ?
Jakiś swój produkt czy - tak jak dawniej InterWrite SunnySoft-u ?

Pytam, bo: co prawda na codzień używam Ectaco PL - jeszcze zakupione dla iPaqa na PocketPC 2000 (!). (Całe spolszczenie oczywiście nie biega, ale kalendarz jest PL a i klawiaturka - owszem działa.)

Jednak nie byłbym sobą gdybym nie wgrał 14-dniowego demka SunnySoftu. Miałem to może przez 3-4 dni. Moim zdaniem jest OK !  Sam system jak też menu aplikacji systemowych np: Word, Excel - ładnie spolszczone. Co ważniejsze - nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów typu haczenie, spowolnianie systemu ....

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 28, 2006, 02:04:08 »
Ja mówię o spolszczeniu mediaoffice :D Odezwij się na PW