kłopoty z MIO 168 - padł !!!!

• 1 Odpowiedzi
  • 1058 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prodental

• *
  • 74
  • Sprzęt: MIO P560 + AM EU 6.9 /1109/
« dnia: Kwiecień 13, 2006, 09:04:30 »
witam, MIO 168 mam od 09.2005, kilka dni temu już po raz drugi padł mi sprzęt, tzn, ikona baterii po naładowaniu w niedziele była pełna, a w poniedziałek juz miała 50% ( sprzęt nie był uzywany ) a we wtorek już nie mogłem go właczyć. Po podłączeniu do prądu okazało sie że jest "czysty" tak gdyby dopiero przyjechał ze sklepu. nie wiem co spowodowało tą sytuację, PDA jest w pokrowcu a wszytkie przyciski nie maja przypisanych aplikacji co wyklucza przypadkowe właczenie sprzętu i zużycie baterii, a gdyby nawet to nie powinno to prowadzić do wyczyszczenia pamięci. !!!???? sprawa kolejna, zrobiłem "restore" ale nie mam automapy na ekranie "dziś" tak jak to było wcześniej i nie wiem jak ja tam wciągnąć. moge nazwę, godzinę, kalendarz ale AM nie - poradzcie coś   ???!!!! pytanie kolejne to czy po takim "restore" są zachowane punkty które dodawałem z www.poimobile.net w ostatnim czasie a przed "beckupem" ???- w miarę możliwości prosze o odpowiedzi i z góry dziękuję

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2006, 14:29:42 »
Jeśli skasowało się wszystko z PPC oznaczać to możę awarię baterii i na to mi to wygląda. Albo bateria siadła, albo gdzieś jest zwarcie powodujące szybkie jej rozładowanie. Proponuje udać się do serwisu bądz na gwarancję jeśli taką jeszcze sprzęt posiada. A pamięć zostaje wykasowana gdy bateria jest nie podłączona czyli dokładnie tak jak przy hard reset wtedy poprostu odcina się napięcie podtrzymujące pamięć (jeśli sprzęt nie ma baterii podtrzymującej pamięć, a nie wiem jak jest w Twoim przypadku).

Jeśli chodzi o 2 pytanie to zależy od tego kiedy był robiony backup systemu i czy obejmował też auto mapę oracz czy obejmował wszystkie pliki, czy tylko domyślne. Jeśli wszystkie pliki łącznie z windowsem i rejestrem to backup powinien przywrócić także mapę. Może to też zależeć od programu którego używałeś do tworzenia backupu.