jak połaczyc MIO 550m z PC???? Problem z Programem ActiveSync

• 9 Odpowiedzi
  • 2638 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak połaczyc MIO 550m z PC???? Problem z Programem ActiveSync
« dnia: Czerwiec 19, 2007, 00:46:27 »
Witam! wczoraj zakupiłem urzadznie mio550m. Mam Wielki problem a mianowicie wgralme program ActiveSync4.1 postepowałem według instrukcji, nastepnie podłączyłem PDA, komputer go wykrył ale nie chce sie połączyc. Zrobiłem reset w Pda, instalowałem rónież drugi raz program na PC. Dlaczego nie chce sie połaczyć??? to jet pierwsze połaczenie.
POMOCY!!!

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: jak połaczyc MIO 550m z PC???? Problem z Programem ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2007, 06:36:15 »
Zainstaluj ActiveSync 4.5 i wyłącz Firewall.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2007, 09:58:04 »
Przepraszam co to jest te Firewall??
Napisane: Czerwiec 19, 2007, 09:46:53
zainstalowałem ActiveSync 4.5 i dalej jest to samo, masakra nie wiem co robic!!!
A antywirusa usunełem! POMOCY
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2007, 10:00:41 wysłana przez ilek15 »

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2007, 10:06:31 »
Przepraszam co to jest te Firewall??
Napisane: Czerwiec 19, 2007, 09:46:53
zainstalowałem ActiveSync 4.5 i dalej jest to samo, masakra nie wiem co robic!!!
A antywirusa usunełem! POMOCY

Co do pytania co to jest firewall:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zapora_sieciowa

Natomiast co do drugiego:
Jaki pojawia Ci się komunikat podczas próby synchronizacji?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2007, 18:49:27 »
Witam, nawiązując do głównego wątku:

Witam! wczoraj zakupiłem urzadznie mio550m. Mam Wielki problem a mianowicie wgralme program ActiveSync4.1 postepowałem według instrukcji, nastepnie podłączyłem PDA, komputer go wykrył ale nie chce sie połączyc. Zrobiłem reset w Pda, instalowałem rónież drugi raz program na PC. Dlaczego nie chce sie połaczyć??? to jet pierwsze połaczenie.
POMOCY!!!

powiedziałbym , że nie jest to problem z programem Active Sync a raczej z samym urządzeniem MIO P550m. Mam dokładnie ten sam problem. Zakupiłem MIO i niestety za chol...ę nie mogę połączyć go z PC, problem jest taki sam, PC wykrywa nowe urządzenie ale po chwili uruchamia się kreator i zaczyna instalowanie sterowników, ale że ich nie ma instalowanie urządzenia jest przerywane. Nie pomagają tu żadne Active Sync (sam instalowałem chyba 3 różne wersje) bo po prostu urządzenie nie jest podłączone do kompa i tyle. W serwsie MIO poinformowano mnie, że mogą pomóc sterowniki ale jest z nimi problem  ???
Może ktoś też miał podobny problem i jakoś go obszedł i powtórzę nie jest to problem z Active Sync a z samym urządzeniem i jego instalacją. Firewall i Antyviry wyłączone.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2007, 22:04:19 »
okazało sie, że cos z kompem nie tak, poszedłem do kuzyna i poszlo bez rzadnego problemu! pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2007, 06:49:27 »
To cieszę się bardzo, ale ja już próbowałem na 5 różnych kompach z internetem i bez, i na 3 różnych kablach USB i efekt cały czas ten sam  :(

*

Offline JJ

• 36
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 21, 2007, 20:25:33 »
Na podłączonym MIO w Programach , Synch.,-polecenie -synchronizuj- i miękki reset.urządzenie wstało i rozpoczęło synchronizację z pc.
Tak było u mnie.
J.J.

*

Offline poziomek

• 39
  • Sprzęt: Mio P350
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2007, 08:57:54 »
To cieszę się bardzo, ale ja już próbowałem na 5 różnych kompach z internetem i bez, i na 3 różnych kablach USB i efekt cały czas ten sam  :(
Mam laptopa mam 4 wejscia USB , 2 z tylu dzialaja w sensie system mi widzie pocketa i iny sprzet a 2 z boku sa jakies inne nie widza pda nie widza innego sprzetu na USB. Ktos pisal ze moze meic znaczenie czy port jest USB 1.x czy USB 2.0 moze w tym problem? Ja w koncu musze doczytac w instrukcji do laptopa czym sie te porty roznia od siebei bo sam jzu zglupialem

*

Offline Greegi

• 43
  • Sprzęt: MIO P550m, Karta SD GoodRam 2GB
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:54:00 »
@poziomek:
Sprobuj wlaczyc w biosie wszystkie 4 porty USB. Pradwopodobnie 2 sa wylaczone.
Nie wiem tylko czy w laptopie sa takie mozliwosci ustawienia, bo na normalnym PC jest to norma