Kiepska jakość dźwięku w P550

• 14 Odpowiedzi
  • 1777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 21, 2006, 22:09:43 »
Czy ktos zwrocil uwage na fatalna (moim zdaniem) jakosc dzwieku w P550?
Po kupnie pocketa pomyslalem, ze moze sprzedam odtwarzacz mp3, wiec by przetestowac wrzucilem pare mp3 na karte i... tragedia. Ta sama mp3 brzmi duzo lepiej w moim tanim mp3 playerze niz w p550 (na tych samych sluchawkach). Pomyslalem, ze moze equalizer cos pomoze, poinstalowalem rozne playery, potestowalem rozne ustawienia... jest troche lepiej, ale wciaz daleko do jakosci (taniego!) dedykowanego odtwarzacza mp3.

Czy wszystkie pockety tak maja czy po prostu P550 ma fatalny dzwiek?
Nie mowiac o tym, ze nagrywajac cokolwiek z wbudowanego mikrofonu jest straszne "buczenie"/"bzyczenie" czy nie wiem jak to nazwac...

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2006, 23:47:21 »
Oj no to albo ja mam jakis szczególny egzemplaż albo ty masz coś popsute bo u mnie jakosc dzwięku jest bardzo dobra (jestem takim audiofilem z zamiołowania :D ) Jakośc bardzo zależy od playera i od przejściówki też.

*

Offline macius1984

• *
  • 61
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2006, 00:43:01 »
Ja tez mam chyba jakis wyjatkowy model bo uzywalem wczesniej creativa nomad tx 256 w moim car audio i szlo fajnie, podlaczyle Mietka i smiga o wiele lepiej juz przy malej glosnosci teraz uzywam creativa tylko kiedy biegam tylko kiedy biegam .... mietek troche za duzy i za ciezki :proud:

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 22, 2006, 20:53:34 »
hmm, to moze faktycznie mam jakis wadliwy model...
albo moja tania przejsciowka to robi.

A mozecie sprawdzic nagrywanie z wbudowanego mikrofonu? Czy tez jest bzyczenie?

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2006, 23:18:48 »
Cytat: "radekgers"

albo moja tania przejsciowka to robi.

Prawdopodobnie. Na początku dla testów na szybko zmontowałem przejciówke z kabla stereo który akurat był w szufladzie - tragedia.
Przytargałem ze sklepu porządna przejsciówke - grubszy kabel, prawdopodobnie ekranowana każda żyła i rewelka.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 25, 2006, 21:47:24 »
Witam, to może pociągnę temat dalej ... sprawa tyczy się nagrywania dźwieku (nie odtwarzania o co pytano powyżej). Stwórzcie notatkę, nagrajcie zwykłą ciszę. Sprawdźcie czy słyszycie wyraźne buczenie w dźwieku nagranym. Czy można temu jakoś zaradzić ? Czy tylko ja mam taki problem ? Czy jest jakieś rozwiązanie ?

Dziękuję, pozdrawiam.
Sebastian / Mio P550

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2006, 15:24:22 »
Witam!!! podobnie sytuacja przedstawia się na moim Mio550!!! Przy nagrywaniu dzwieku wyrażnie słychać szumy{przy idealnej ciszy} a jakość dzwięku słyszanego przez słuchawki CreatiVe jest kiepska!!!

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2006, 18:44:13 »
Witam ponownie! Co chodzi o nagrywanie dzwieku to wejdz w ustawienia potem "wprowadz" i w zakładce Opcje wybierz format nagrania z rozwijającej się listy PCM.PCM oferuje najwyższą jakość dzwięku nagrywania.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2006, 23:32:12 »
Cytat: "krzysiek3210"
Witam ponownie! Co chodzi o nagrywanie dzwieku to wejdz w ustawienia potem "wprowadz" i w zakładce Opcje wybierz format nagrania z rozwijającej się listy PCM.PCM oferuje najwyższą jakość dzwięku nagrywania.

Niestety, bez zmian. Wypróbowałem wszystkie możliwe opcje z listy PCM i jak było tak jest nadal. Nagranie jest fatalne, żenująco liche, piszczy, chrypi i do tego jest tak ciche, że z trudem można zrozumieć odsłuchując.
Czyżby Mitac sknocił tak prostą sprawę jak nagrywanie?
A może jest jakaś inna przyczyna? Można ją jakoś usunąć?

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 11, 2006, 12:21:35 »
Mysle, ze to moze byc jakas wada konstrukcyjna... gdzies jakas masa zle przylutowana albo cos...

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 11, 2006, 23:11:26 »
No niestety u mnie jest to samo :(
Piszczy :wkurzony:
Jak juz zaczne cos mowic to jakby mniej, ale jak jest chwila ciszy to tragedia.
Przy czestym kozystaniu ze skype to bedzie DUZY problem.
W poniedzialek lece do sprzedawcy sprawdzic czy przyjmie to jako usterke gwarancyjna :)

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 12, 2006, 13:14:41 »
Cytat: "Tom2130"
W poniedzialek lece do sprzedawcy sprawdzic czy przyjmie to jako usterke gwarancyjna :)

Jak już sprawdzisz, proszę daj znać - czy należy reklamować produkt czy nie.

Z góry dziękuję,
Sebastian.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 05, 2006, 00:34:31 »
Niestety nie dostalem odpowiedzi od sprzedawcy i serwisu :S
Znajomy elektronik stwierdzil ze to jakas banalna sprawa i moze to zrobic, ale sie boje o gwarancje.
Wiec bedzie dalej piszczalo.
Znajomi do ktorych dzwonilem ze skype twierdza ze nie jest az tak zle i mozna mnie zrozumiec.
Myslalem tez o wyprowadzeniu mikrofonu na zewnatrz i wykozystaniu jakiejs malej sluchawki z mikrofonem jak z PC.
Byloby o wiele wygodniej rozmawiac.
Oczywiscie po wygasnieciu gwarancji ;)

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 05, 2006, 08:09:40 »
Ja w tej samej sprawie wyslalem mejla do "wsparcia" na stronie MIO. Jestem ciekawy czy dostane odpowiedz - ja uwazam to za powazna wade sprzetu - w koncu korzystanie ze skype czy tez zwykly dyktafon to funkcje ktore powinny pracowac bez zarzutu (a nie jakies buczenie i piszczenie...).

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
  • Sprzęt: Mio P360 + 8GB SDHC
Odp: Kiepska jakość dźwięku w P550
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 22, 2008, 09:08:46 »
Odświeżę temat.
Po powrocie mojej P360 z serwisu z głośniczka wydobywa się pisk. W nocy, gdy jest cicho to słychać, w dzień trzeba przyłożyć ucho do urządzenia.

Szukałem tematu na forum czy ktoś nie ma takiego problemu i znalazłem ten temat.
Też nagrałem chwile ciszy i.. totalna klęska! Z tym piszczeniem to pomyślałem że może wcześniej po prostu tego nie słyszałem, ale nagrania? Przed serwisowaniem (wymiana wyświetlacza) nagrania były idealne!

Widać jak można polegać na autoryzowanym serwisie!  :mad: