Joystick i przyciski w MIO P560

• 4 Odpowiedzi
  • 996 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline l-001

• 10
Joystick i przyciski w MIO P560
« dnia: Luty 04, 2008, 21:08:51 »
Witam.

Jak się sprawują zewnętrzne przyciski i joystick w MIO P560? Oglądałem dziś w media to pda i szczerze powiedziawszy są jakies takie szajsowate (być może była to tylko atrapa PDA). W ogóle przydaje sie ten joystick do czegoś skoro ekran jest dotykowy?

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
  • Sprzęt: Mio P360 + 8GB SDHC
Odp: Joystick i przyciski w MIO P560
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 22:40:08 »
Mi jakoś działają bez problemów. A czy się przydają? Zależy co na nim robisz, do niektórych gier się przydaje w niektórych można narzekać że jest ich za mało. Na pewno przydaje się przy nawigacji (duże przyciski nie trzeba ich szukać w czasie jazdy), często używam joysticka przy słuchaniu muzyki :]

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 06, 2008, 19:23:19 »
Mi jakoś działają bez problemów. A czy się przydają? Zależy co na nim robisz, do niektórych gier się przydaje w niektórych można narzekać że jest ich za mało. Na pewno przydaje się przy nawigacji (duże przyciski nie trzeba ich szukać w czasie jazdy), często używam joysticka przy słuchaniu muzyki :]

No dokładnie , można przypisać je dowolnie do nawigacji co ułatwia korzystanie  :ok:

*

Offline chacik

• 22
  • Sprzęt: MIO P560 + SDHC 4GB + Navigo8i, HTC Diamond2 + SDHC 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2008, 14:43:28 »
To, ze sie przydaja, to nie ulega dyskusji. Np. moja 9-miesieczna coreczka uwielbia sie bawic joystickiem na zablokowanym Mio. Nic nie zepsuje a ile radosci z pomaranczowego podswietlenia  :wink:
Jesli chodzi o przyciski, to moim zdaniem jest to krok wstecz w porownaniu do P550. Przyciski sa za duze - na cala szerokosc obudowy i bardzo latwo wcisnac je przypadkowo. Moim znajomym zdarza sie to notorycznie kiedy podaje im PDA zeby zobaczyli jakas fotke czy film. Irytujace to troche, ale niewiele mozna poradzic.
Poza tym szkoda, ze przyciski sa tylko dwa. Mogliby dac jeszcze ze dwa wiecej.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 14:46:57 wysłana przez chacik »
Historia kołem się toczy. Rower też.

*

Offline ppeter789

• 2
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2008, 09:14:37 »
Witam. Posiadam Mio P560 od 2 miesięcy i wogóle nie uzywałem tych przycisków. Po prostu dla mnie były zbędne. Jednak bez nich według mnie Mio wygladałoby tandetnie. Pozdrawiam