bo hibernacja odbywa sie przez zapis na dysk, a nie na pamiec flash - czas, ktory jest potrzebny na wyjscie z hibernacji to glownie czas potrzebny na rozkrecenie talerzy dysku
Widze że jesteś nieugięty więc kontynuujemy temat

. Hibernacja XP owszem odbywa się na HDD, ale to był tylko przykład dla zobrazowania sytuacji.
Pamięć typu RAM ma to do siebie że musi być odświeżana cały czas bo jest to pamięć dynamiczna, dlatego jeżeli chcemy wyłączyć komputer/pda całkiem to musimy zawartość tej pamięci gdzieś zrzucić/zapamiętać, aby po włączeniu zasilania przywrócić ją dokładnie do tego samego stanu.
1. Na moim PDA mam 64MB RAM, wolnej pamięci FLASH około 8MB, a jednak moge go "wyłączyć" i po chwili włączyć w ułamku sekundy.
2. Nawet jeżeli jakimś cudem jest tam gdzieś specjalne miejsce na przechowanie tej pamięci

to:
- pamięci RAM jest 64MB
- czas włączenia na oko 1/10 s (praktycznie jest gotowy od razu)
- szybkość pamięci musiała by wynosić 640MB/s, nie mam pojęcia jaką szybkość ma pamięć FLASH w moim PDA, ale skoro moja karta SD ma 6.5 MB/s a zwykła karta SD kingstona ma 1.5MB/s to jakoś trudno mi uwierzyć żeby w pockecie była pamięć dwa rzędy szybsza.