Jak wlaczyc GPS w medionie 95000/mio168 -=- po hard resecie

• 3 Odpowiedzi
  • 1117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wlaczyc GPS w medionie 95000/mio168 -=- po hard resecie
« dnia: Lipiec 23, 2007, 19:57:11 »
Witam wszystkich serdecznie, trafilem tu dzieki google i widze ze jest "nas" posiadaczy malenkich pocketow calkiem sporo:)

Chcialbym zapytać czy spotkaliscie sie z problemem  GPS w modelu Medion95000 ?
Wczoraj ojciec przywiozl pocketa do domu z niemiec, mial na pokladzie medion-nawigator 4.0 , wszytskoladnie smigalo, pozycja, predkosc poruszania sie, ilosc widzianych satelit itp. Byl tylko jeden mankament.. po niemiecku i bez mapy polski...

Nie myslac dlugo pstryk Hard reset i wgralem TomTom6. do tego mapy na karte i odpalam..
Wszystko pieknie, dziala bez problemu..ale ciagle jest "oczekiwanie na prawidlowy sygnal GPS" :(
przestawialem na rozne porty ale na pozostalych nie widzi w ogole gps.

Postanowilem znow zainstalowac medion-nawi .. niestety to samo.. wyskakuje komunikat ze brak sygnalu GPS, prosze wyjsc na otwarta przestrzen..  Sprawa jest o tyle dziwna ze wydazyla sie w przeciagu 30 minut, miejsce akcji to moje podworko gdzie jak zaznaczylem przed hard resetem byl sygnal.
W TT teraz w opcji GPS widac jakby zasieg kilku satelit ale nie podaje pozycji no i ciagle komunikat "oczekiwanie..."
Przestawialem w ustawieniach wszystko co mozna i nic.

Mozne spoktal sie ktos z czyms takim? a moze jest ktos kto ma taki model PDA i podyktuje mi swoje ustawienia..?
pozdrawiam
Konrad

Odp: Jak wlaczyc GPS w medionie 95000/mio168 -=- po hard resecie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2007, 23:02:33 »
wymyslilem sobie ze moze jakies sterowniki sa potrrzebne do GPS, tak jak to po formacie komputera najczesciej...?
 Jak myslicie?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2007, 20:09:15 »
Mam ten sam problem tylko w yakumo, staję na głowie i nie potrafię nic wykombinować

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2007, 10:47:56 »
na 99% procent włączy się sam , poczekaj zimny start urządzenia GPS trwa około 5 min w ,moim mio 168 trwa 8 min, , jak to nie pomoże to zmien soft-a
pozdr.