Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA100

• 3 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.  Po upgradzie romu do wesji angielskiej z Royalteka RTW1000 niezwłocznie potrzebuje odwrocic ten zabieg.  Problem w tym ze nie moge nigdzie znalezc oryginalnego romu do mediona PNA100 w wersji niemieckiej /takigo z zozszerzeniem . usb/ wiec wpadlem na pomysl zeby zgrac ten rom od znajomego co ma ten sam model palmtopa i nie zmienial jezyka.  Zgranie poszlo gladko wg wskazowek ktore znalazlem w necie.  Uzylem do tego Testdump`a i OsImageTool`a.  Wiec teraz mam dwa obrazy romów o różnych zozszerzeniach - dump. bin i os. nb1.  Problem w tym ze nie wiem co dalej z nimi robic.  Jak je wgrac do mojego Mediona PNA100.  Prosze pomóżcie bo juz kilka dni nad tym siedze i nie daje rady!!! Od razu mowie ze to moj pierwszy palmtop i nie bardzo sie znam na tym dlatego baaardzo bym prosil o łopatologiczne wskazówi jak to zrobic. Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam.  Lesterb

*

Offline Taurus

• 2
Odp: Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2007, 22:42:05 »
Wiem,że to nie odpowiedź  ;) ale jak się mogę spytać ??? Cóż cię skłania do takiego czynu.  Raczej każdy chce z niemieckiego na angielski.  Czyżby jakieś problemy z angielską wersją. 

Pozdrawiam

Odp: Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA100
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2007, 23:20:18 »
Otóż.   Chce oddac palma do serwisu na gwarancji bo mi nie lapie satelit.   Jak wgralem angielski ROM = koniec gwarancji, dlatego potrzebuje wgrac ROM oryginalny niemiecki do mediona pna100.   Bo jak zobacza napis Royaltek na wstepie,  potem inny rom to bedzie nieciekawie.  A tak ogólnie to angieski rom z royalteka chodzi calkiem ok, bo gps to chyba wina sprzetu a nie romu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2007, 23:22:26 wysłana przez lesterb »

Odp: Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA100
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 27, 2007, 11:55:43 »
a dlaczego? miałem ten sam problem, wgrany angielski rom i sklep wymienił mi sprzęt bez marudzenia