Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA100
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Mitac i jego klony
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
3 Odpowiedzi
1029 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
lesterb
3
«
dnia:
Kwiecień 20, 2007, 23:26:08 »
Witam. Po upgradzie romu do wesji angielskiej z Royalteka RTW1000 niezwłocznie potrzebuje odwrocic ten zabieg. Problem w tym ze nie moge nigdzie znalezc oryginalnego romu do mediona PNA100 w wersji niemieckiej /takigo z zozszerzeniem . usb/ wiec wpadlem na pomysl zeby zgrac ten rom od znajomego co ma ten sam model palmtopa i nie zmienial jezyka. Zgranie poszlo gladko wg wskazowek ktore znalazlem w necie. Uzylem do tego Testdump`a i OsImageTool`a. Wiec teraz mam dwa obrazy romów o różnych zozszerzeniach - dump. bin i os. nb1. Problem w tym ze nie wiem co dalej z nimi robic. Jak je wgrac do mojego Mediona PNA100. Prosze pomóżcie bo juz kilka dni nad tym siedze i nie daje rady!!! Od razu mowie ze to moj pierwszy palmtop i nie bardzo sie znam na tym dlatego baaardzo bym prosil o łopatologiczne wskazówi jak to zrobic. Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam. Lesterb
Taurus
2
Odp: Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 23, 2007, 22:42:05 »
Wiem,że to nie odpowiedź
ale jak się mogę spytać
Cóż cię skłania do takiego czynu. Raczej każdy chce z niemieckiego na angielski. Czyżby jakieś problemy z angielską wersją.
Pozdrawiam
lesterb
3
Odp: Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA100
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 23, 2007, 23:20:18 »
Otóż. Chce oddac palma do serwisu na gwarancji bo mi nie lapie satelit. Jak wgralem angielski ROM = koniec gwarancji, dlatego potrzebuje wgrac ROM oryginalny niemiecki do mediona pna100. Bo jak zobacza napis Royaltek na wstepie, potem inny rom to bedzie nieciekawie. A tak ogólnie to angieski rom z royalteka chodzi calkiem ok, bo gps to chyba wina sprzetu a nie romu.
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2007, 23:22:26 wysłana przez lesterb
»
toki
3
Odp: Jak wgrac ROM z testdump`a /dump.bin/ i osimagetoola /*.nb1/ do MEDIONA PNA100
«
Odpowiedź #3 dnia:
Kwiecień 27, 2007, 11:55:43 »
a dlaczego? miałem ten sam problem, wgrany angielski rom i sklep wymienił mi sprzęt bez marudzenia
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »