WM 6.0 w Mio 560

• 23 Odpowiedzi
  • 2795 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kwart

• 37
WM 6.0 w Mio 560
« dnia: Listopad 11, 2007, 12:28:00 »
Witam wszystkich, Jestem posiadaczem MIO 560 z WM 6.0 pl.
to znaczy miałem WM 6.0 pl, ponieważ po Hard Resecie nie mogę ustawić j. Polskiego
nie wiem gdzie ustawić, w ustawieniach regionalnych nie ma takiej opcji, można ustawić walute, miary itp.
lecz nie mogę znależć ustawień, aby spolszczyć WM 6.0
gdzie tego szukac ?

drugi problem, gdzie ustawić czułość mikrofonu ?
w ASUSIE była taka opcja

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: WM 6.0 w Mio 560
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2007, 13:08:22 »
Miałeś po prostu polską nakładkę. Po HR się usunęła i już nie masz. Nie ma polskiej wersji WM5 ani WM6.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2007, 15:19:25 »
Zainstaluj j.polski z plyty zalączonej do  PDA (bialo-zielona).

1.Najpierw podlacz i skomunikuj mio z pc przez "Activesync" .
2.Zainstaluj "sunnysoft interwrite" po uprzednim wybraniu j .polskiego.
     powodzenia.

*

Offline kwart

• 37
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2007, 16:16:06 »
działa, wielkie dzięki,

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2007, 18:30:28 »
działa, wielkie dzięki,

Chba mnie zaraz szlag trafi :( musiałem zrobić hard Reset w moim Mio 560 i oczywiście tak jak u Ciebie nie mam języka polskiego. Sięgam do pudełka i sa dwie płytki (pomarańczowa z Windowsem i zielona......) Własnie na tej zielonej jest Polska lokalizacja do WM6........ i ........ kur...... ta płyta jest pusta !!!!!!!!!!!!! serio, nic na tej zielonej nie ma nagrane. Kur....... normalnie szok. Ci producenci sobie jaj robią z porządnych ludzi. Płytka włożona do koperty, zaklejona ale pusta w srodku....... POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesli bedę to reklamował to 2-3 tygodnie nie moje...... a ja potrzebuje tego Mio. Czy jest jakaś szansa przesłania tej aplikacji na maila???? będe wdzięczny..... andkot@wp.pl

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2007, 18:33:51 »
Przesłąnie nic nie da (możesz sam ściągnąć ze strony Sunnysoft) - płyutka powinna być przyporządkowana do sprzętu. Ja jednak nadal uparcie polecam i radzę - odpuśćcie sobie polską lokalizację. Z angielskim na pewno dacie sobie radę (5 słów na krzyż), a unikniecie wielu problemów.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 11, 2007, 18:42:00 »
Przesłąnie nic nie da (możesz sam ściągnąć ze strony Sunnysoft) - płyutka powinna być przyporządkowana do sprzętu. Ja jednak nadal uparcie polecam i radzę - odpuśćcie sobie polską lokalizację. Z angielskim na pewno dacie sobie radę (5 słów na krzyż), a unikniecie wielu problemów.

Dzięki za szybką odpowiedź. Mowisz,że nie instalować tej lokalizacji polskiej??? Nie jestem aż takim specem, ale myslalem że jak jest po polskiemu :) to warto to mieć! Ale to już bezczelność z tą pusta plytką, jak się ma pecha, to na całego. Oglądałem ten program na stronie producenta, ale on jest albo trial, albo do kupienia, a z Mio był on za darmo w komplecie.... i co tu robić??? skłonny jestem pozostawić to po angielsku, mowisz że warto????

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 11, 2007, 19:15:25 »
Wiesz... co do lokalizacji, zdania są podzielone. Ja miałem duże problemy (kupiłem osobno, bo nie znałęm jeszcze w ogóle systemu Mobile). Potem zaczęło mi się walić to i owo, PDA chodził mułowato, porażka. Usunąłem lokalizację i jest OK. Potem jeszcze dziwiłem się swojemu własnemu lenistwu - przecież tych 30 słówek w prostej angielszczyźnie, to każdy może się nauczyć w 5 minut, a ja (nie chwaląc się) porozumiewam się zawodowo i prywatnie w tym języku, więc to już był szczyt szczytów  :E

Moje zdanie jest takie - jeżeli dramatycznie nie potrzebujesz tłumaczenia na polski (a śmiem twierdzić, że 99% użytkowników należy do tej właśnie grupy), to olej spolszczenie. Może to i nic nie poprawi (być może nowsze wersje InterWrite są lepsze), ale na pewno nie zaszkodzi.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 11, 2007, 22:00:02 »
Jesli jednak chcesz koniecznie spolszczenie to nie najwazniejsze na tej plytce jest program ale numer seryjny na opakowaniu sciagnij program z tej strona:http://sunnysoft.com/download.php wpisz numer seryjny i powinno chodzic

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 12, 2007, 11:09:27 »
Miałeś po prostu polską nakładkę. Po HR się usunęła i już nie masz. Nie ma polskiej wersji WM5 ani WM6.

Jak to nie ma polskiej wersji WM5 ?!?!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 12, 2007, 11:11:59 »
 :lol: no nie ma i już. Nikt nie napisał - reklamacje do Billa Gatesa. :lol:

*

Offline Dr2

• *
  • 81
  • Sprzęt: Loox n560, mio P550
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 12, 2007, 11:14:34 »

Jak to nie ma polskiej wersji WM5 ?!?!

A byla kiedys ?  :shock:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 12, 2007, 11:16:25 »
Nie, nigdy nie było. Chłopaki, nie róbcie jaj. Nikt nigdy nie napisał polskiej wersji jakiegokolwiek microsoftowego systemu mobilnego. Rynek jest za mały na to.

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 12, 2007, 11:19:45 »
Nie, nigdy nie było. Chłopaki, nie róbcie jaj. Nikt nigdy nie napisał polskiej wersji jakiegokolwiek microsoftowego systemu mobilnego. Rynek jest za mały na to.

Cholera... To jakim cudem ja mam polską wersję po n-tym hard resecie? i na bank nic się nie wgrywa, bo nawet WYRÓWNYWANIE OBRAZU na starcie jest już po PL....

a np. MDA VARIO II ? COMPACT III ? Nawet sam Microsoft informuje, że pracuje pod kontrolą Windows Mobile 5.0 w polskiej wersji językowej...
http://www.microsoft.com/poland/windowsmobile/devices/pocketpcpe/default.mspx

Się znacie ludziska widzę ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2007, 11:26:32 wysłana przez untaztood »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 12, 2007, 11:27:27 »
Po prostu masz spolszczenie "wszyte" w ROM i już, a nie polski system (WM jest tylko częścią ROMu). Jak widać, sie znamy ciut lepiej niż niektórzy inni  :ok:

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 12, 2007, 11:30:24 »
Po prostu masz spolszczenie "wszyte" w ROM i już, a nie polski system (WM jest tylko częścią ROMu). Jak widać, sie znamy ciut lepiej niż niektórzy inni  :ok:

A co to za różnica? Żadnej marchevki czy innych rzeczy się nie wgrywa...
Wg. tego toku rozumowania, to Mercedes jest produkcji chińskiej, bo plastiki i zaślepki w samochodzie są tam produkowane.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 12, 2007, 11:37:47 »
Widzę, że Twój nick jest mylący i to bardzo. Ty w ogóle nie "untaztood". Polska "prawdziwa" wersja językowa oznaczałaby napisanie WM od początku po polsku, natomiast tu masz dodatkowy program - "nakładkę". Wizualnie efekt jest podobny, ale w działaniu nieco się różni. Poza tym gdyby system (WM) był polski od początku, to nie byłoby problemu w dołączaniu go do wszystkich ROMów w urtządzeniach na rynek polski. Według Twojego toku myślenia (nie rozróżniasz nadal systemu od ROMu), mój WM5 zawiera TCPMP, VisualGPSCe, SIRFTech itd, itp. Nie jest tak - to są wszystko programy doinstalowane, ale nie na etapie użytkownika, tylko wcześniej, przez autora ROMu. W swoim ROMie masz WM5 + polską lokalizację (prawdopodobnie InterWrite)  coś tam, a nie WM5pl + coś tam. I to jest podstawowa różnica. Po prostu zostało to wcześniej zainstalowane, zanim ROM wrzucono do sprzętu.

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 12, 2007, 11:50:19 »
W takim razie gdzie znajdę firmware bez tej nakladki? na stronie producenta nie ma (Airis). A wolalbym miec WM po angielsku, bez nakladek. Od czasow compactIII myslalem, ze system jest w 100% przetlumaczony.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 12, 2007, 11:53:23 »
MDA to marka HTC. Spróbuj u nich na stronie. Jak nie, to wejdź sobie na XDA developers - tam będziesz miał ROMów skolko ugodno.

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 12, 2007, 12:04:11 »
MDA to marka HTC. Spróbuj u nich na stronie. Jak nie, to wejdź sobie na XDA developers - tam będziesz miał ROMów skolko ugodno.

Ale, jak pisałem, mam Airis T620 (klon P550) a nie MDA....

*

Offline Dr2

• *
  • 81
  • Sprzęt: Loox n560, mio P550
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 12, 2007, 12:17:55 »

jesli to klon P550 to jest dostepny oryginalny ROM z P550. Wystarczy uzyc tylko szukaczki na tym forum  :wink:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 12, 2007, 12:33:51 »
No i wrzuć sobie w swój profil opius sprzętu. Pisałeś o MDA i tym mnie zmyliłeś.

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 12, 2007, 12:44:18 »

jesli to klon P550 to jest dostepny oryginalny ROM z P550. Wystarczy uzyc tylko szukaczki na tym forum  :wink:

A czy ktoś się orientuje, czy firmware z P550m będzie pasować do Airis T620? Wszędzie jest podawana informacja, że T620 jest klonem P550m. Jednak obydwa mają nieco inne rozmieszczenie przycisków (np. T620 ma power z boku obudowy). Obecnie mam firmware R01.3.0712.1212 i jak widzę dla P550m jest chyba inna numeracja firmware.

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 14, 2007, 23:58:40 »
Nie gadajcie głupot - WM6 jest pierwszą wersją mobilnego systemu ktora Microsoft spolszczyl a to ze Mitac zamiast na Polske dac normalny WM 6PL rzucil spolszczenie firmy zewnetrznej to zwykle oszczedzanie kasy. Jak dla mnie to mogli sie bardziej postarac i zrobic normalny Polski ROM. Lokalizacje przygotowywane przez firmy trzecie sa przygotowywane na konkretne wersje bibliotek i jesli angielska wersja w finalnym ROM-ie rozni sie od tlumaczonej to mo moga powstawac bledy czego jak sadze doswiadczylo wielu uzytkownikow. 
Nawiasem mowiac zadnego systemu operacyjnego nie pisze sie w jez polskim ,angielskim ,czy innym tylko jak juz to w jezykach programowania a komunikaty, helpy itp dopiero pisze sie w danym jezyku narodowym i w wiekszosci przypadkow producent przygotowuje kilka wersji jezykowych. I jest prawda ze do WM5 wlacznie Microsoft nie przygotowywal polskiej wersji jezykowej ale akurat do WM6 przygotowal i to od producenta zalezy zeby jej uzyc.