Jak awaryjny jest Twój MIO P550?

• 9 Odpowiedzi
  • 1409 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lucjusz

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung i5700 Galaxy Spica
« dnia: Październik 05, 2006, 12:32:46 »
W związku z często pojawiającymi się tematami o awaryjności P550 chciałbym dowiedzieć się z czego to wynika - czy z popularności tego modelu czy też z jakości tego sprzętu.
Po zagłosowaniu w ankiecie proszę o wypowiedź na czym polegał ewentualny problem i jak/czy został rozwiązany.

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2006, 10:36:08 »
sonda źle skonstruowana, odpwiedz : Nie posiadam Mio550 , nie powinna wystepowac.
Sam zaglosowalem na odpowiedz pierwsza, narazie wynika w takim razie ze 100% userow MIO550 jest zadowolonych :)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2006, 14:51:19 »
Mam problemy z baterią. Nie "trzyma" energii. Nie korzystałem jeszcze z naprawy gwarancyjnej. Brakuje mi pytania na taką okoliczność.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2006, 18:01:25 »
croton
co to znaczy ze nie trzyma :?: nie masz czasem problmu z wlaczajacym sie AS ktory rozladowuje PDA

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2006, 23:33:59 »
Cytat: "pimpus sadelko"
croton
co to znaczy ze nie trzyma :?: nie masz czasem problmu z wlaczajacym sie AS ktory rozladowuje PDA

korzystałem z instrukcji wyłączenia AS, które było już opisywane na forum ale niestety to nie pomaga.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2006, 13:55:24 »
Przeprowadziłem nowe testy. Wgralem AS 4.5 beta, którego adres podałem na tym forum. Wyłączyłem AS zgodnie z podnym na forum opisem. Wgrałem nowy programik pokazujący stan baterii. PDA i wytrzymał 2 (dwa) tygodnie na baterii, która wcześnie padała po dwóch dniach a nawet jednej nocy. Po dwóch tygodniach stan baterii 41% !!!!!, który po krótkim użytkowaniu mapy AM spadł do poziomu 25%.
Dopiero dzisiaj w 16 dniu PDA wyłączył się całkowicie zaznaczam, że nie korzystałem z niego intensywnie, a jedynie co dzień sprawdzałem poziom baterii.

*

Offline qkiss

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2006, 08:25:50 »
Ja zauwazylem, ze jesli sie rozladuje do konca (tzn. nie da rady go wlaczyc) to w trakcie ladowania wcisniecie guzika POWER powoduje soft reset. Jesli nie bawie sie nim w ogole tylko od razu wylacze wowczas po calkowitym naladowaniu moze wytrzymac bardzo dlugo. Jednak gdy popracuje na nim troche to mimo iz wylaczam tak jak zwykle, bateria jest juz padnieta nastepnego dnia. Nie rozgryzlem jeszcze jaki zestaw odpalonych programow to powoduje, ale wiem na pewno, ze cos takiego ma miejsce. Bateria uwalona raczej nie jest, gdyz przeprowadzalem test swiezo po naladowaniu i resecie, ze potrafi trzymac i tydzien. AS oczywiscie wylaczony (zreszta przy wlaczonym nie wytrzymalby nawet dnia). Byc moze nalezy po skonczonej pracy profilaktycznie wykonac soft reset ;)

*

Offline pbas

• 35
    • filtry do wody odwrócona osmoza tapworks aquafilter
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2006, 08:31:10 »
Dopiero co, byla bardzo podobna ankieta ...

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=56089

p.s. Mam zero problemow z moim P550 :)

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 06, 2006, 10:45:58 »
Bateria nie rozladowuje sie z powodu ActiveSync, ktory moze byc pokazywany caly czas w Running Programs, bo tak naprawde ActiveSync nie jest wtedy aktywny, raczej podejrzewalbym GPS, Bluetooth lub wifi - jedno moze szukac satelitow, a pozostale siac sygnalem po mieszkaniu w czasie snu wlasciciela nawet - ciekawe jest, ze uzytkownicy p350 nie maja problemow z rozladowana zbyt szybko bateria - droga eliminacji zatem GPS odpada, pozostaje zagadka wifi i sinego zeba...

*

Offline pbas

• 35
    • filtry do wody odwrócona osmoza tapworks aquafilter
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 06, 2006, 11:02:10 »
Cytat: "Blowfish"
droga eliminacji zatem GPS odpada, pozostaje zagadka wifi i sinego zeba...

Tyle, ze jesli WiFi lub BT dzialaja, swieca sie diody - trudno by to bylo przeoczyc :) Moze kolega trafil na kiepska sztuke ...