Oj człowieku z kulturą to Ty masz na bakier, nie czytałeś regulaminu tu taka mała jego część:
"...Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi
Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum..."
i tyle mam do powiedzenia.
To ja jeszcze na zakończenie, w obronie ravela - otóż kolego drogi wybiórczo czytasz regulamin. Pozwól, że przytoczę fragmenty, które pominąłeś (bo Ci tak wygodnie?). Gdybyś ich nie pominął, Twoje ataki na ravela nie miałyby miejsca. Oto te fragmenty:
"Jeśli szukasz rozwiązania jakiegoś problemu pamiętaj - zanim utworzysz nowy temat, przeszukaj forum korzystając z formularza "szukaj", a także zapoznaj się z archiwum newsów i artykułów na PDAclub.pl, FAQ wortalu (odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania) i działem dla początkujących - być może odpowiedź na Twoje pytanie została tam już opisana, a tym samym oszczędzisz czas i nerwy stałych bywalców forum i administratorów. (...)
Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi (Tobie też - przyp. mój)
(...)
Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum.
(...)
- zakładania podobnych lub identycznie brzmiących wątków w różnych działach forum"
Te, powyżej wymienione zasady złamałeś odpowiadając w agresywny sposób na żartobliwe zwrócenie uwagi przez ravela, a część z nich w ogóle zaczynając ten wątek i występując z tym pytaniem, na które odpowiedzi można znaleźć w zasadzie wszędzie - począwszy od google, przez szukajkę pdaclub, stronę producenta
www.mio.com.pl, aż po (tak, tak - ravel miał rację, leniuchu) instrukcję obsługi, którą każdy dostaje z kupowanym sprzętem.
Prosze więc - pomyśl trzy razy zanim zaczniesz kogoś atakować i nie stosuj wybiórczo zapisów z regulaminu, bo robisz trochę jak Premier z byłym już wojewodą mazowieckim - niby nie można jeździć po pijaku, ale nasi mogą (w końcu tylko na rowerze). Te zasady są po to, aby ich przestrzegać, a nie wybierać dwie lub trzy i atakować nimi poważnych forumowiczów.
To tyle ode mnie tytułem podsumowania.