jak "wyczyścić" mio p550?

• 17 Odpowiedzi
  • 2599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Metus

• *
  • 69
  • Sprzęt: ETEN m700
« dnia: Luty 19, 2007, 09:01:47 »
Witajcie.
Być może temat był ale nie wiem jak to ew. znaleźć. jeśli było proszę o link

a teraz do rzeczy..
Sprzedałem swoje MIO p550. Chcę wykasować wszystko co w nim instalowałem/zmieniałem. w jaki sposób przywrócić ustawienia fabryczne?

Pozdrawiam
Metus

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2007, 09:04:29 »
Instrukcje wyjmij leniu i tam pisze jak wykonac hard reset .
Ewentualnie na tym forum bylo juz 1000 razy o tym ,
na stronie internetowej mio tez jest instr.jak wykonac twardy reset.

http://www.mio.com.pl/download.php?fr=p550

*

Offline Metus

• *
  • 69
  • Sprzęt: ETEN m700
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2007, 09:08:21 »
sorki ale w instrukcji nie ma ani słowa na ten temat. jeśli było to 1000 razy szybciej było by dać link..

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2007, 09:23:36 »
Jest slowo o tym jest leniu jeden smierdzacy.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2007, 16:40:35 »
Cytat: "ravel"

Mądralo jak tak wszystkich odsyłasz do czytania to poczytaj ten wątek http://pdaclub.pl/info.php?id=6656
a nie nabijaj sobie licznik głupimi odpowiedziami ]:>

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2007, 16:51:47 »
Cytat: "brachyderes"

Mądralo jak tak wszystkich odsyłasz do czytania to poczytaj ten wątek http://pdaclub.pl/info.php?id=6656
a nie nabijaj sobie licznik głupimi odpowiedziami ]:>

Nie wsiadaj na ravela - racja jest po jego stronie. Hard Reset to pocketowe przedszkole, albo nawet mniej. W KAŻDEJ instrukcji jest informacja jak zrobić HR (czasem, jak w moim MIO A701, nazywa się to nie hard reset, ale przywracanie ustawień fabrycznych). Winien jesteś ravelowi przeprosiny za słuszne z jego strony pouczenie - najpierw szukaj, potem pytaj. A że zrobił to w tonie żartobliwym, to się ciesz, że są jeszcze ludzie z poczuciem humoru, a nie opieprzający za każdy taki wątek jak Twój.

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2007, 17:04:26 »
xxx
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:12:45 wysłana przez krutoj »

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2007, 17:42:01 »
Cytat: "krutoj"
...a nie nabijaj sobie licznik głupimi odpowiedziami ]:>

Za to Ty Kolego rewelacyjnie zacząłeś Twoją "karierę" na forum. Nieźle jak post nr. 1.

Po pierwsze Szanowny Kolego to nie odpowiadałem na zadane pytanie tylko zwróciłem uwagę na regulamin.
Po drugie na forum jestem nie od dziś  :P
A po trzecie jak zaliczyć Twoją odpowiedz  ]:>  ?

Ale tak poważnie nie mam zamiaru się spierać tylko zmierzam do jednego nieważne jak głupie czy naiwne jest pytanie kultura  obowiązuje  :))
Ps. Nie zamierzam robić tu kareiery  :D

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2007, 17:50:16 »
xxx
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:09:47 wysłana przez krutoj »

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 19, 2007, 18:20:34 »
Szanowny Panie  Krutoj to nie rozmawiaj ! Twój wybór a ja i tak uważam że to forum to nie miejsce żeby kogokolwiek obrażać  nawet za "naiwne" pytania.

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 19, 2007, 18:26:51 »
nie nabijaj sobie licznik głupimi odpowiedziami

Na glupie pytanie glupia odpowiedz .
Pisales ze na forum jestes nie od dzis a z pytaniem o HR zachowales sie jak LAMER !!!

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 19, 2007, 18:34:42 »
nie nabijaj sobie licznik głupimi odpowiedziami

Na glupie pytanie glupia odpowiedz .
Pisales ze na forum jestes nie od dzis a z pytaniem o HR zachowales sie jak LAMER !!!

Oj człowieku z kulturą to Ty masz na bakier, nie czytałeś regulaminu tu taka mała jego część:
"...Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi
Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum..."
i tyle mam do powiedzenia.

Ps. Nie musiałem odpowiadać skoro podał Pan link do instrukcji, to chyba logiczne  ]:>
A tak nawiasem to jestem z trochę innej szkoły gdzie się mówi ... człowieka nie ocenia się po tym jak pyta ale jak odpowiada.

Do Szanownych Moderatorów
Jeśli namieszałem to najmocniej przepraszam.

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 19, 2007, 18:54:20 »
Nie chcę włączać się do kłótni, ale zapomniałeś o 1 punkcie regulaminu (zaprezentowałeś tylko korzystne dla siebie):

Zabrania się:
[...]
- zakładania podobnych lub identycznie brzmiących wątków w różnych działach forum

A poza tym:
"Jeśli szukasz rozwiązania jakiegoś problemu pamiętaj - zanim utworzysz nowy temat, przeszukaj forum korzystając z formularza "szukaj", a także zapoznaj się z archiwum newsów i artykułów na PDAclub.pl, FAQ wortalu (odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania) i działem dla początkujących - być może odpowiedź na Twoje pytanie została tam już opisana, a tym samym oszczędzisz czas i nerwy stałych bywalców forum i administratorów. Jeśli szukasz ciekawego oprogramowania, przejrzyj nasz dział Download."

Wystarczyło użyć opcji SZUKAJ
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 19, 2007, 18:57:45 »

Oj człowieku z kulturą to Ty masz na bakier, nie czytałeś regulaminu tu taka mała jego część:
"...Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi
Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum..."
i tyle mam do powiedzenia.

To ja jeszcze na zakończenie, w obronie ravela - otóż kolego drogi wybiórczo czytasz regulamin. Pozwól, że przytoczę fragmenty, które pominąłeś (bo Ci tak wygodnie?). Gdybyś ich nie pominął, Twoje ataki na ravela nie miałyby miejsca. Oto te fragmenty:

"Jeśli szukasz rozwiązania jakiegoś problemu pamiętaj - zanim utworzysz nowy temat, przeszukaj forum korzystając z formularza "szukaj", a także zapoznaj się z archiwum newsów i artykułów na PDAclub.pl, FAQ wortalu (odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania) i działem dla początkujących - być może odpowiedź na Twoje pytanie została tam już opisana, a tym samym oszczędzisz czas i nerwy stałych bywalców forum i administratorów. (...)

Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi (Tobie też - przyp. mój)
(...)

Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum.
(...)
- zakładania podobnych lub identycznie brzmiących wątków w różnych działach forum"

Te, powyżej wymienione zasady złamałeś odpowiadając w agresywny sposób na żartobliwe zwrócenie uwagi przez ravela, a część z nich w ogóle zaczynając ten wątek i występując z tym pytaniem, na które odpowiedzi można znaleźć w zasadzie wszędzie - począwszy od google, przez szukajkę pdaclub, stronę producenta www.mio.com.pl, aż po (tak, tak - ravel miał rację, leniuchu) instrukcję obsługi, którą każdy dostaje z kupowanym sprzętem.

Prosze więc - pomyśl trzy razy zanim zaczniesz kogoś atakować i nie stosuj wybiórczo zapisów z regulaminu, bo robisz trochę jak Premier z byłym już wojewodą mazowieckim - niby nie można jeździć po pijaku, ale nasi mogą (w końcu tylko na rowerze). Te zasady są po to, aby ich przestrzegać, a nie wybierać dwie lub trzy i atakować nimi poważnych forumowiczów.

To tyle ode mnie tytułem podsumowania.

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 19, 2007, 19:41:08 »
Ostatnie trzy grosze !
Kolego 6nt morał dla mnie jest taki ... jeśli masz 5 lub 6 postów to nie krytykuj usera który ma ich więcej, bo i tak on ma rację,
A to cytat z Twojej stopki  ...Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi... porównaj go proszę z wypowiedzią kolegi ravela na moją uwagę w tym wątku i sam wyciągnij wnioski.
Pozdrawiam i wyciągam rękę na zgodę bo szkoda życia na kłótnie :) !

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 19, 2007, 20:37:28 »
Jakie klotnie , ja nie traktowalem swojej wypowiedzi zeby wywolac klotni a skoro tak to odebraliscie to przepraszam bardzo ale dzien w dzien ktos zadaje tak glupkowate pytania ze normalnie nerwy ponosza i na jezyk cisna sie slowa o wiele gorsze niz te pisane klawiatura komputera.
Mnie normalnie szlag trafia jak ciagle sie czyta prosby o pomoc w sprawie tak oczywistej jak zawiazanie sznurowadel ...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 19, 2007, 20:41:34 »
Ostatnie trzy grosze !
Kolego 6nt morał dla mnie jest taki ... jeśli masz 5 lub 6 postów to nie krytykuj usera który ma ich więcej, bo i tak on ma rację,
A to cytat z Twojej stopki  ...Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi... porównaj go proszę z wypowiedzią kolegi ravela na moją uwagę w tym wątku i sam wyciągnij wnioski.

1. morałów nie twórz, bo do tego potrzebne są pokolenia, a jeżeli nie zrozumiałeś tego, co Ci napisałem, to szkoda czasu
2. nigdy nie napisałem, że Twoje pytanie było głupie - uważam je (podobnie jak ravel) za niepotrzebne i zaśmiecające forum, a to znaczna różnica
3. podobnie jak ravel, ja nie wchodzę w kłótnie; jeżeli tak odbierasz wyjaśnienia, to chyba jesteś przeczulony na swoim punkcie

I tym optymistycznym akcentem kończę swoją aktywność w tym wątku.

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 19, 2007, 20:56:37 »
Cytat: "6nt"
Ostatnie trzy grosze !

1. morałów nie twórz, bo do tego potrzebne są pokolenia, a jeżeli nie zrozumiałeś tego, co Ci napisałem, to szkoda czasu
2. nigdy nie napisałem, że Twoje pytanie było głupie - uważam je (podobnie jak ravel) za niepotrzebne i zaśmiecające forum, a to znaczna różnica
3. podobnie jak ravel, ja nie wchodzę w kłótnie; jeżeli tak odbierasz wyjaśnienia, to chyba jesteś przeczulony na swoim punkcie

I tym optymistycznym akcentem kończę swoją aktywność w tym wątku.

Tylko jeszcze jedno Kolego 6net to nie ja zadałem pytanie jak wyczyścić rom tak tak to nie ja jestem tym leniuchem, przeczytaj dobrze wątek od początku bo tak to niestety  wynika z Twojej wypowiedzi.
A słowo "kłótnia"  to była przenośnia tak na koniec.
Pozdrowienia !