Internet w PPC100

• 1 Odpowiedzi
  • 678 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet w PPC100
« dnia: Czerwiec 10, 2006, 23:32:11 »
Witam!

Mam Mediona MD 7200 (PPC100), po przeczytaniu kilku tematów na tym forum doszedłem do smutnego wniosku, że jedyną możliwością podłączenia się z internetem z tego komputerka jest podłączenie podczerwienią do telefonu.

To jednak strasznie niepraktyczne (trzymanie dwóch urządzeń tak, żeby się widziały), czy nie ma żadnej alternatywy typu bluetooth?

P.S. To moj pierwszy post na tym forum, pozdrawiam wszystkich serdecznie

Strog

[/list]

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: Internet w PPC100
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2006, 08:52:32 »
Cytat: "strog"
Witam!
Mam Mediona MD 7200 (PPC100), po przeczytaniu kilku tematów na tym forum doszedłem do smutnego wniosku, że jedyną możliwością podłączenia się z internetem z tego komputerka jest podłączenie podczerwienią do telefonu.
To jednak strasznie niepraktyczne (trzymanie dwóch urządzeń tak, żeby się widziały), czy nie ma żadnej alternatywy typu bluetooth?
P.S. To moj pierwszy post na tym forum, pozdrawiam wszystkich serdecznie
Strog

Masz jeszcze 2 możliwości. Nie jestem pewny, czy md 7200 ma obsługę SDIO - jeśli tak, można kupić kartę SD Bluetooth i przez nią łączyć. Jest to jednak rozwiązanie bardzo drogie i nie do końca pewne.
Dużo taniej jest połączyć PPC z telefonem przy pomocy kabla - ja tak łączyłem Optipada (palmaxa) z komórką Siemensa i działało świetnie. Zmajstrowałem 2 metrowy cieniutki 3 żyłowy kabelek, który był bardzo wygodny w użyciu. MD 7200 na pewno ma wejście szeregowe na wtyku, więc taki kabelek też będzie wykonalny.