[P560] - popsułem synchronizację ;(

• 8 Odpowiedzi
  • 1303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[P560] - popsułem synchronizację ;(
« dnia: Marzec 16, 2008, 19:48:18 »
Witam

Namieszałem.

System sygnalizował mi brak pamięci głównej więc co nieco wyczyściłem. I chyba za dużo.

Pojawiły się dwa problemy:
1. Z katalogu System opcja usuń progamy zniknęły mi wpisy wszystkich zainstalowanych programów. Okno jest puste.
2. Popsuła się komunikacja USB poprzez ActiveSync. Co prawda urządzenie łączy się po USB ale gdy dochodzi do synchronizacji mam błąd:http://img410.imageshack.us/img410/210/badqo3.jpg

Dodatkowo nie mogę zainstalować żadnego dodatkowego programu. Wszystkie dotychczasowe łącznie z W6 na PDA działają. Urządzenie jest widoczne w expolarorze i mam dostęp do plików i katalogów.

Co zrobić oprócz HR? Sytuacja powtarza mi sie drugi raz (znikanie w usuń programy listy) może powtarzam jakiś dziecinny błąd.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline Pikulahay

• 18
  • Sprzęt: Mio P560 / 4GB / WM6
Odp: [P560] - popsułem synchronizację ;(
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2008, 07:55:14 »
Miałem tak na samym początku ale u mnie nałożyły sie jeden po drugim dwa problemy.
Pierwszy ten co masz ty a potem ciągłe pobieranie danych.

Podczas podłączania PDA do kompa pojawia sie ikona ze podłączane jest urządzenie usb
Zanim AS ruszy na dobre (zanim nawiąże połączenie) zatrzymaj palma ( okno urządzeń usb) i poczekaj
Albo "od razu" pojawi sie ponowne konfigurowanie nowego sprzętu w AS lub będziesz musiał go wypiąć i znów podłączyć

Czasem kilka razy musiałem tak robić
U mnie takie działanie rozwiązało problem

Pozdrawiam i oby pomogło

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2008, 17:49:34 »
Zanim AS ruszy na dobre (zanim nawiąże połączenie) zatrzymaj palma ( okno urządzeń usb) i poczekaj
Albo "od razu" pojawi sie ponowne konfigurowanie nowego sprzętu w AS lub będziesz musiał go wypiąć i znów podłączyć

Czy chodzi o to okienko co pojawia się w PDA gdy podłączane jest USB (z przyciskami ukryj i anuluj) ?
Jeśli tak to nie pomaga zatrzymanie przez anuluj ;(

U mnie wyglada tak:
1. Włączam kabel
2. Ikona AS zaczyna sie kręcić na zielono
3. wyskakuje okienko na PDA od USB
4. W okienku AS na PC pokazuje się łączenie>połączony a potem trwa pobieranie ustawień...
5. I wyskakuje ten komunikat z pierwszego postu.

Próbowałem też kasować urządzenia z AS opcja plik itd.. aż do wycięcia wszystkich.
Znajduje od nowa ale jak błąd był tak jest.......cos chyba przedobrzyłem przy porządkach.
Tym bardziej ,że zniknęły wszystkie wpisy w "usuń programy" w PDA tak jakbym usunął albo zepsuł jakiś plik od konfiguracji.

Pozdrawiam
Piotr

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2008, 11:21:35 »
Nikt nie pomoże ?

P.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2008, 11:31:11 »
(...)cos chyba przedobrzyłem przy porządkach.(...)

No dokładnie tak jak mówisz   :E

Jak dla mnie pozostaje Ci tylko HR i mam nadzieję, że masz backup sprzed błędów w synchronizacji. Jeżlei nie... stawiasz wszystko od początku.  :(
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2008, 20:11:58 »
Jak dla mnie pozostaje Ci tylko HR i mam nadzieję, że masz backup sprzed błędów w synchronizacji. Jeżlei nie... stawiasz wszystko od początku.  :(

Chyba się jutro zabiorę do HR. Softu i ustawień nie jest dużo więc instalka też nie będzie męcząca.

Jednak prosiłbym o przybliżeniu tematu backupu. Czym robić i co ten backup zabezpiecza ?.
Ustawienia WM ?, zainstalowane programy ?, czy to obraz "dysku" z windą ??

Pozdrawiam
Piotr

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2008, 17:17:51 »
Ja też zepsułem. Tylko, że w Mio 180. Po podłączeniu do komputera melduje się następująco:

"Nie można sprawdzić wersji programu Microsoft ActiveSync zainstalowanego na urządzeniu. Port używany przez ActiveSync do komunikacji z urządzeniem może być blokowany na przykład przez zaporę, lub wymagana jest aktualizacja programu ActiveSync zainstalowanego na komputerze do nowszej wersji"

Wszystko zaczęło się w momencie, kiedy zainstalowałem na komputerze modem "blueconnect". Przedtem tez były problemy, ale PDA się łączyło (wprawdzie tylko jako gość, ale dało się coś na nim zainstalować). Teraz komputer w ogóle go nie widzi. Oczywiście ActveSync mam aktualny w wersji 4.5. Jak sobie z tym poradzić?

*

Offline mecenas1981

• 19
    • 2o6 club net
  • Sprzęt: mio 550 m
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2008, 19:45:05 »
sprawdz w panelu sterowaniu w połaczeniach sieciowych czy tworzy ci nowe połaczenie po podpieciu mio
Matiz '00 800ccm 47HP 115kkm
Mio 550m + 2x 2GB +1GB Kingston
"Acer Extensa 5660"15,4" T2330 (Pentium Dual Core) 1,5GB ram 160GB+ 80GB hdd, wifi, bt XPSP3
Dlink 524 Air+
Nokia 6310i + 2630

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2008, 21:31:37 »
Żadne połączenie sieciowe mi się nie tworzy. Chba nie ma ku temu powodu. W oknie mój komputer widoczna jest pozycja "Urządzenie przenośne" ale po otwarciu nic nie widać. To samo jeżeli kliknie się "eksploruj" w programie activesysc.