Gps w laptopie

• 2 Odpowiedzi
  • 1138 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gps w laptopie
« dnia: Lipiec 12, 2009, 10:50:54 »
Witam
Posiadam Mio 550 , czy jest możliwość podłączenia go w jakikolwiek sposób do laptopa żeby w laptopie działał gps z mio. Jeżeli tak to jak to można zrobić ? Forum przeszukałem i nic nie znalazłem.

*

Offline herbata

• *
  • 56
  • Mio P550 & SE C510i
Odp: Gps w laptopie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2009, 22:05:06 »
Oj coś słabo szukałeś :))
Proszę poradnik (po ang.) jak skonfigurować: http://franson.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3973

*

Offline tom3sko

• 30
  • Sprzęt: MIO P550 karta 16 GB
Odp: Gps w laptopie
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2009, 21:03:02 »

Odnosnie programu GPSgate dodam jeszcze ze mozna sobie zrobic monitoring GPS niedużym kosztem.

Musimy posiadac jedynie GPS z modulem GSM lub GPS z modułem WIFI (niestety bedziemy uzaleznieni od zasiegu sieci) lub GPS polaczony z internetem za pomoca telefonu oraz bluetooth-a.

Nastepnie wchodzimy na strone www.gpsgate.com i zakladamy konto.
Instalujemy program w PDA i konfigurujemy go

W zakladce Input wybieramy COM Port&, wciskamy przycisk Settings i wybieramy port (u mnie jest to com2), reszta ustawień może zostać nie zmieniona.
Przechodzimy do zakladki Output. Z listy wybieramy GpsGate.com Output. W nowym oknie wpisujemy login i hasło do naszego konta. Pozostałe ustawienia można zostawić.

Logujemy sie na swoje konto w serwisie GPSGate i obserwujemy jak dane o naszej pozycji są uaktualnianie na mapie w czasie rzeczywistym.

Polecam - fajna zabawa żartobliwy