Gdzie jest IRda w Mio P550?

• 26 Odpowiedzi
  • 4608 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gdzie jest IRda w Mio P550?
« dnia: Lipiec 27, 2007, 22:14:51 »
W którym miejscu jest port podczerwieni (irda) w Mio P550? Nie wiem może jestem ślepy, ale ja na każdej ścianie widzę takie oczka przypominające port podczerwieni, a mam problemy połączyć się z Nokią przez Irdę, a teraz potrzebuje w Novii Deluxe podać lokalizację Irdy czy jest na górze, na dole, z lewej czy z prawej strony i po prostu nie wiem :D Może jest jakiś obrazek z tym? Albo po prostu napiszcie gdzie.

P.S Jest w internecie gdzieś opis konfiguracji NR Deluxe na niestandardowych pilotach do DVD i TV?

Odp: Gdzie jest IRda w Mio P550?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2007, 23:18:57 »
W którym miejscu jest port podczerwieni (irda) w Mio P550?
(...)
Albo po prostu napiszcie gdzie.
Syntetycznie: NIGDZIE.
P550 nie ma irdy. Pozostaje SinyZąbek.

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2007, 18:42:14 »
po co ci archaizm IrDy jak masz BT?  :worried:
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline Fiffman

• 29
  • Falubaz King !!!!
  • Sprzęt: Mio P550m // Nokia E50
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2007, 19:31:03 »

moze dlatego ze drugie urzadzenie nie posiada BT ??

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2007, 19:38:43 »

moze dlatego ze drugie urzadzenie nie posiada BT ??

Ale on pisze, że ma p550 więc nie wiem o czym ty piszesz.

*

Offline Fiffman

• 29
  • Falubaz King !!!!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2007, 20:03:35 »
pisze o tym ze moze potrzebuje podczerwien do komunikacji z innym urzadzeniem ktore nie posiada BT  :wink:

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:12:36 »
pisze o tym ze moze potrzebuje podczerwien do komunikacji z innym urzadzeniem ktore nie posiada BT  :wink:

To ma problem, nie słyszałem o przejściówce IrDA <--> BT :D

Albo niech poszuka w tym "drugim" urządzeniu BT  :O

Swoją drogą wydać kase na p550 nie czytając specyfikacji technicznych, to dopiero odwaga  :ohreally:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 22:15:18 wysłana przez Makubo »

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:21:48 »
Mio P550m nie posiada IrDA'y a tym bardziej złącza HOST USB, więc Pantas  :arrow: masz problem. Może uda sie przenieśc dane poprzez kartę pamięci?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:27:17 »
Taa, tak samo można powiedzieć po co BT, skoro jest WiFi... Bez sensu :-?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:51:46 »

ręce opadaja jak się czyta takie odpowiedzi... przecież napisał wyraźnie że chodzi mu o Novii Remote Deluxe - widziałeś kiedyś pilota do TV i innych urządzeń na BT?

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 03, 2007, 01:09:15 »

ręce opadaja jak się czyta takie odpowiedzi... przecież napisał wyraźnie że chodzi mu o Novii Remote Deluxe - widziałeś kiedyś pilota do TV i innych urządzeń na BT?
Może kolega nabija sobie punkty w statystykach, gdyż nie nic konkretnego do powiedzenia ???

*

Offline Fiffman

• 29
  • Falubaz King !!!!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 03, 2007, 08:52:55 »

do odwaznych swiat nalezy !!  :grin:

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 03, 2007, 12:55:43 »

Może kolega nabija sobie punkty w statystykach, gdyż nie nic konkretnego do powiedzenia ???

sorry nie doczytałem o potrzebie pilotowania, meaculpa. Z kolei twoja wypowiedź odnosi się tylko do mojego postu o moim nabijaniu licznika i sama w sobie jest nabijeniem punktów. Patrz na siebie i co piszesz.

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 03, 2007, 15:27:50 »
sorry nie doczytałem o potrzebie pilotowania, meaculpa. Z kolei twoja wypowiedź odnosi się tylko do mojego postu o moim nabijaniu licznika i sama w sobie jest nabijeniem punktów. Patrz na siebie i co piszesz.

W takim razie, może zacznij dokładnie czytać problemy zgłaszane na forum zanim udzielisz nieprzemyślanej odpowiedzi. Pantas wyraźnie pisał, że mam problemy połączyć się z Nokią przez Irdę, a potem o pilotach RTV. Poza tym wypowiedzi w stylu po co ci archaizm IrDy jak masz BT? świadczą chyba o kiepskiej wiedzy w tematyce PDA...

Admina/Moderatora proszę o zamknięcie wątku.

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 03, 2007, 16:12:12 »
nie podsycaj ognia i nie wstrzynaj awantur.

Nie ty a autor wątku może poprosić o jego zamknięcie. Poza tym jak nie masz nic do powiedzenia w tej kwestii bo twoja wiedza kuleje to pozwól może jeszcze ktoś zechce się wypowiedzieć.

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 03, 2007, 16:20:50 »

Oczywiscie, ze tak.  Genialny program Salling Clicker + urzadzenie na bluetooth ( np Mio p550 czy Nokia) i mam pelna sterowalnosc systemem. TV, DVD, zarzedzanie zdjeciami, muzyka (itunes) z pozycji lezacej jest baardzo wygodne, a w czasie prezentacji (keynote, powerpoint) wrecz nieodzowne.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 03, 2007, 16:56:14 »
ale co to ma do rzeczy? Ten program pozwala na sterowanie komputerem, nie zastępuje pilota do telewizora

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 03, 2007, 17:35:11 »
ale co to ma do rzeczy? Ten program pozwala na sterowanie komputerem, nie zastępuje pilota do telewizora

Tak poza tematem (a może i nie) przedmówca informuje tych co jeszcze o tym nie wiedzą ale TV (i nie tylko) można mieć i w komputerze

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 03, 2007, 17:51:57 »
o tym że można to każdy wie, tylko że problem polega na tym jak przy pomocy palmtopa sterować telewizorem - zastąpienie telewizora urządzeniem które można kontrolować z palmtopa jest przerostem formy nad treścią

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 03, 2007, 18:45:10 »
o tym że można to każdy wie, tylko że problem polega na tym jak przy pomocy palmtopa sterować telewizorem - zastąpienie telewizora urządzeniem które można kontrolować z palmtopa jest przerostem formy nad treścią

Na pewno duzo wiekszym przerostem formy nad trescia jest sterowanie telewizorem przy pomocy palmtopa. W czasach gdy uniwersalne piloty kosztuja grosze a palmtopy sa nieporownywanie bardziej narazone na zniszczenie to bezsens calkowity. Jeszcze bym zrozumial pancerna Nokie ale Mio p550 to mega absurd.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 03, 2007, 19:19:05 »
Na pewno duzo wiekszym przerostem formy nad trescia jest sterowanie telewizorem przy pomocy palmtopa. W czasach gdy uniwersalne piloty kosztuja grosze a palmtopy sa nieporownywanie bardziej narazone na zniszczenie to bezsens calkowity. Jeszcze bym zrozumial pancerna Nokie ale Mio p550 to mega absurd.
Sam jesteś mega absurd.
Czy jeżeli ktoś spyta się np. o e-booki, to znaczy, że palmtopa wykorzystuje tylko do czytania? Irda to nadal miły, niekosztowny, czasem przydatny modulik, więc lepiej ją mieć niż nie. Chyba, że po prostu w taki sposób pocieszasz się, że twój pocket nie ma irdy :P

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 03, 2007, 21:15:05 »
Jak ktoś chce IrDE i BT to sobie Asusa kupuje. Ze swojej strony mogę jednak powiedzieć że IRdA to w dzisiejszych czasach absurd podobny do stacji dyskietek w kompach - niby przydatna ale jednak (czasami) konieczny syf.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 03, 2007, 22:10:41 »
Ehh... Aż szkoda takie bzdury komentować.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 04, 2007, 09:16:07 »
kolego mrfreeze a czemuż to sterowanie telewizorem za pomocą Mio to mega absurd oraz bezsens całkowity, podczas gdy sterowanie komputerem z tego samego Mio jest takie fantastyczne?

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 04, 2007, 12:05:35 »
kolego mrfreeze a czemuż to sterowanie telewizorem za pomocą Mio to mega absurd oraz bezsens całkowity, podczas gdy sterowanie komputerem z tego samego Mio jest takie fantastyczne?

Pozbawione sensu jest permanentne uzywanie Mio jako pilota czegokolwiek a TV szczegolnie. Ogladanie telewizji na ogol wiaze sie z pewnymi przyzwyczajeniami typu kanapa, pozycja horyzontalna itp. Zwykly pilot TV jest urzadzeniem pancernym i w swoim zyciu zalicza dziesiatki upadkow na podloge czy innych zagrozen. Po pierwszym takim przypadku z Mio do wymiany bedzie co najmniej LCD za +500zl. Za ta cene masz kilkadziesiat pilotow do telewizora.
 Sterowanie komputerem jako codzienny nawyk przy pomocy Mio tez jest malo sensowne za to dobra komorka sprawdza sie do tego idealnie.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 04, 2007, 12:37:52 »
z tym się zgodzę, jednak chyba nie chodziło o to by Mio na stałe leżało na stoliku zamiast pilota, raczej o takie sporadyczne przypadki, by człowiek leżący na kanapie i dłubiący w pockecie nie musial sięgać po pilota by zmienić kanał TV, lub w sytuacjach awaryjnych typu wyczerpanie się baterii w pilocie tuż przed ważnym meczem lub odcinkiem ulubionego serialu

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 04, 2007, 18:33:43 »
Najciekawsze jest to że co prawda Irdy mio 550 nie ma ale  jeden Com zajęty jest przez sterownik irdy  :)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)