Futerał i folia ochronna do Mio p560

• 50 Odpowiedzi
  • 8140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Futerał i folia ochronna do Mio p560
« dnia: Grudzień 11, 2007, 15:15:00 »
Witam. Mam pytanie jak w temacie. Szukałem już chyba wszędzie ale nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanej folii ochronnej ani futerału do Mio p560. Dlatego zwracam się o pomoc i rade co wybrać żeby wszystko ładnie pasowało:) Pozdrawiam

Ps najbardziej interesuje mnie folia firmy Brando tylko nie wiem która będzie pasowała.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2007, 15:20:16 wysłana przez pikaj »

*

Offline davidk

• 17
  • Sprzęt: Mio P560 + Automapa 5.5.1PL + NavNGo iGO8 v.8.3
Odp: Futerał i folia ochronna do Mio p560
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2007, 18:51:46 »
Folia- pasuje brando do P550/P350.
Etui-
niestety trzeba troszke poczekac na Krusella, do Naszego modelu jeszcze nie ma  :-| Ma byc na poczatku nowego roku
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2007, 18:54:37 wysłana przez davidk »

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2007, 19:07:10 »
Witam. Mam pytanie jak w temacie. Szukałem już chyba wszędzie ale nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanej folii ochronnej ani futerału do Mio p560. Dlatego zwracam się o pomoc i rade co wybrać żeby wszystko ładnie pasowało:) Pozdrawiam

Ps najbardziej interesuje mnie folia firmy Brando tylko nie wiem która będzie pasowała.
Jeżeli folia do nawigacji to tylko Brando Protector Plus - nie daje odbić - np:http://www.allegro.pl/item280851246_folia_brando_protector_plus_mio_p360_p560_wawa.html
Co do pokrowców :
1.Krusell już jest np: http://www.allegro.pl/item279336960_nowosc_krusell_mio_p360_p560_f_vat.html
2. Uniwersalny Case Logic http://www.allegro.pl/item282251044_case_logic_etui_na_palmtopa_plt10.html - sam takiego używam i pasuje idealnie.

UWAGA - folia jest minimalnie krótsza od wyświetlacza , więc radzę rozpocząć naklejanie od dołu do góry.Ma to znaczenie przy korzystaniu z AutoMapy ,gdzie przy ustawieniu poziomym wypada suwak programu.Rysik wtedy trafia na krawędź foli i jest to wkurzające.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2007, 19:12:55 wysłana przez Adamela »

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2007, 21:59:53 »

Jeżeli folia do nawigacji to tylko Brando Protector Plus - nie daje odbić - np:http://www.allegro.pl/item280851246_folia_brando_protector_plus_mio_p360_p560_wawa.html
Co do pokrowców :
1.Krusell już jest np: http://www.allegro.pl/item279336960_nowosc_krusell_mio_p360_p560_f_vat.html
2. Uniwersalny Case Logic http://www.allegro.pl/item282251044_case_logic_etui_na_palmtopa_plt10.html - sam takiego używam i pasuje idealnie.

UWAGA - folia jest minimalnie krótsza od wyświetlacza , więc radzę rozpocząć naklejanie od dołu do góry.Ma to znaczenie przy korzystaniu z AutoMapy ,gdzie przy ustawieniu poziomym wypada suwak programu.Rysik wtedy trafia na krawędź foli i jest to wkurzające.
Mam przyklejoną Barando od Mio 550 i pasuje idealnie. Oba tzn Mio 550 i 560 maja tej samej wielkości wyświetlacze i żaden problem że coś jest krótsze NIE wystepuje, prosze więc nie wprowadzać innych w błąd. pozdr

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 12, 2007, 23:27:16 »
"Mam przyklejoną Barando od Mio 550 i pasuje idealnie. Oba tzn Mio 550 i 560 maja tej samej wielkości wyświetlacze i żaden problem że coś jest krótsze NIE wystepuje, prosze więc nie wprowadzać innych w błąd. pozdr"
Nikogo nie wprowadzam w błąd, tylko opisuję swój przypadek. Mam Mio P560 z naklejoną folią Brando Plus, która jest za krótka.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2007, 23:31:19 wysłana przez Adamela »

*

Offline gooffy

• 36
  • Mio P560
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2008, 07:42:47 »
Mialem w zestwie do fujitsu-siemens N560 pokrowiec typu "Uniwersalny Case Logic" ale ze skory. Nie moge ustrojstwa znalesc na necie, czy ktos widzial gdzies cos podobnego?
---
Gooffy

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2008, 09:14:59 »
Mialem w zestwie do fujitsu-siemens N560 pokrowiec typu "Uniwersalny Case Logic" ale ze skory. Nie moge ustrojstwa znalesc na necie, czy ktos widzial gdzies cos podobnego?

może takie coś:
http://www.nokaut.pl/akcesoria/case-logic-etui-na-palmtopa-pltk10.html

*

Offline veiovis

• 30
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2008, 19:36:38 »
Ja mam Krusella do mojego Mio p560.  Kupiłem go w sklepie w Krakowie w siedzibie sklepu www.palmtopy.pl   Inna sprawa, że mój Krusell jest trochę krzywo pozszywany.

Pozdrawiam, veiovis

*

Offline mio560

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2008, 22:21:43 »
Ja mam Krusella do mojego Mio p560.  Kupiłem go w sklepie w Krakowie w siedzibie sklepu www.palmtopy.pl   Inna sprawa, że mój Krusell jest trochę krzywo pozszywany.

Ostatnio na Allegro pokazalo sie niemalo futeralow roznego typu, jeszcze miesiac temu  nie bylo nic. Sa kabury, sa futeraly typowe, jest nawet jakis za 30 zl (ale chyba bez kieszonek na karty). Ja mialam Krusela do poprzedniego palma, i bardzo sobie chwale, wiec chyba kupie. Wiem, ze mozna je kupic tez w Warszawie (inne miasta  mnie nie interesowaly) odbior osobisty.

*

Offline maro_ka

• 39
  • Sprzęt: Mio P360
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2008, 23:34:19 »
w warszawie kupiłem krusella do P360/560 za 85zł w CH Reduta. Jest sklepik koło punktu informacyjnego i tam gość ma tego bardzo dużo na stanie. Ten sam pan sprzedaje na allegro i ma wystawionch 85 sztuk :) ale mnie interesował odbiór od razu więc kupiłem w sklepie.

co do folii to mnie trochę wcześniejsze info zmartwiło. Czy brando do 360/560 jest za krótkie i trzeba brać do 550??

*

Offline Echo

• *
  • 63
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 11, 2008, 15:15:20 »
w zeszly tygodniu zamowilem z allegro brando do 360/560 i jest idealnie dopasowana
inna sprawa ze trzeba bardzo uwazac przy zakladaniu zaby jej nie zapaprac - ja zchrzanilem sprawe i mam z jednej strony troche paprochow, ale da sie jakos z tym zyc ;)
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline veiovis

• 30
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 11, 2008, 22:02:06 »
Brando do mio p550 również pasuje idealnie więc nie wiem czego się obawiacie :)

*

Offline grubasq

• *
  • 66
  • Sprzęt: MIO P550M + 2 GB KINGSTON + ETUI KRUSELL +BRANDO PP
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 04, 2008, 20:11:30 »
w zeszly tygodniu zamowilem z allegro brando do 360/560 i jest idealnie dopasowana
inna sprawa ze trzeba bardzo uwazac przy zakladaniu zaby jej nie zapaprac - ja zchrzanilem sprawe i mam z jednej strony troche paprochow, ale da sie jakos z tym zyc ;)

wymyj w  wodzie z ludwikiem wysusz i ponownie  załóż nie będziesz miał żadnych paprochów 

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 05, 2008, 12:57:25 »
Folie najlepiej zakładać w łazience, po uprzednim rozgrzaniu jej - np. po kąpieli :) Woda, która paruje w pomieszczeniu skutecznie niweluje latające kawałki kurzu, poza tym lekko wilgotna folia o wiele łatwiej się zakłada.

*

Offline maro_ka

• 39
  • Sprzęt: Mio P360
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 05, 2008, 15:31:44 »
paprochy idealnie sciąga sie taśmą klejącą. Ile ja sie na początku namotałem żeby dobrze tą folie założyć :)

teraz robie tak: myje folie płynem do naczyń w gumowych rękawiczkach. dokładnie susze irchą ponieważ woda i suszarka pozostawia zacieki. folie trzymam cały czas w rękawiczkach ponieważ paluchy zawsze zostawiają jakieś ślady. Jak na folii coś jest ściągam taśmą klejącą i dopiero nakładam na ekran. Efekt: Zero badziewia na wyświetlaczu.

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 06, 2008, 10:19:38 »
Ja mam folię brando- zakłądałem na nówkę wyświetlacz natychmiast po zdjęciu fabrycznej folii zabezpieczającej i jest miodzie a folia jest od P550 i jest to ta cieńka, która tylko zabezpiecza ekran. Ta bardziej mi odpowiada.Praktycznie nie widać wogóle, że jest założona.

Co do futerału to mam Krusella dedykowanego do modelu P560 i jest świetny. Bardzo wygodnie używa się palma w futerale i do tego jest bardzo elegancki-czarna skóra zszywana beżową nitką

folię i futerał kupiłem na allegro za 110 zł wraz z opłata za kuriera - warto było  :ok:

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 08, 2008, 19:42:30 »
Ja też mam pokrowiec krusella dedykowanego do 560. Super. jednak pierwszy egzemplarz , który miałem był źle uszyty. Dolne otwory nie pasowały, wszystko było przesuniete, Dopiero gdzy kupiłem w fizycznym sklepie to dopiero piata sztuka była OK.

cena w necie 76 zł, cena fizyczna 75 zł.

Polecam wszystkim (ładny i miły w dotyku, praktyczny) tylko trzeba uważać na dopasowanie.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline grubasq

• *
  • 66
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 10, 2008, 12:26:33 »
Wiec i ja sie pochwale etui Krusell  bardzo dobry futerał chyba na allegro kupiłem za 59 zl  tylko do wer. 550  i folia brando PP  zakładana na żywego bez żadnej łazienki byl paproszek ale już go nie ma  ładnie przylega do monitora i nawet lepiej działa rysik jest jakby czulszy ekran po założeniu folii ale może  mi sie tylko zdawać .

Wiec reasumując folia brando PP i etiu Krusell  moim zdaniem najlepsze. :ok:

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
  • Sprzęt: Mio P360 + 8GB SDHC
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 13, 2008, 00:55:15 »
Może ktoś napisać zalety i wady zakładania takiej foli? I po co ją w ogóle zakładać?
Futerał muszę kupić i to musowo..

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 13, 2008, 09:21:43 »
Może ktoś napisać zalety i wady zakładania takiej foli? I po co ją w ogóle zakładać?

Mnie sie zdaje, ze folia jest nawet wazniejsza od futeralu. Futeral chroni obudowe, a folia chroni ekran przed porysowaniem, a przeciez ekran jest w pda najwazniejszy... Choc jest on bardzo wytrzymaly, to jednak kilka lat stukania, pukania i rysowania po nim z pewnoscia pozostawiloby slady na jego powierzchni. Dlatego radze nie zaniedbac zakladania folii, a i futeral tez mu sprawic bo to rowniez chroni przed urazami, wstrzasami itp.

*

Offline gooffy

• 36
  • Mio P560
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2008, 12:15:12 »

Znalazlem na necie futeral do della x51 w wymiarach 122/75/15 mm
Ktos juz probowal czy pauje do P560? :)
Wymiary P560 117/70/16 mm
---
Gooffy

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2008, 12:25:24 »
Choc jest on bardzo wytrzymaly
Tu się z Tobą nie zgodzę. Mój MIO jest właśnie w serwisie na naprawie, pęknięty digitizer przy jeździe po drodze bez dziur  :O

W folię chyba też zainwestuję, mimo że używałem zawsze rysika zobaczyłem że ma 3 ryski pozostałe po przewijaniu czegoś na ekranie. Teraz będzie nowy więc warto go zabezpieczyć.

Znalazlem na necie futeral do della x51 w wymiarach 122/75/15 mm
Ktos juz probowal czy pauje do P560? :)
Wymiary P560 117/70/16 mm
Chyba lepiej zainwestować w dopasowany futerał. Tak jak pisał kolega wyżej, trafił mu się krzywo uszyty i już przeszkadzał  :)

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2008, 18:28:41 »
Tu się z Tobą nie zgodzę. Mój MIO jest właśnie w serwisie na naprawie, pęknięty digitizer przy jeździe po drodze bez dziur  :O

Mnie chodzilo o wytrzymalosc na rysowanie. Bo to az trudno zrozumiec ze mozna po nim rysowac, stukac, drapac, a on sie nie rysuje. Ale po latach takiego rysowania jednak z pewnoscia przestalby byc taki gladki...

Ale jak to sie stalo ze pękł? Jak to możliwe???

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 15, 2008, 10:19:27 »
Mnie chodzilo o wytrzymalosc na rysowanie. Bo to az trudno zrozumiec ze mozna po nim rysowac, stukac, drapac, a on sie nie rysuje. Ale po latach takiego rysowania jednak z pewnoscia przestalby byc taki gladki...

Ale jak to sie stalo ze pękł? Jak to możliwe???

To fakt, jak się nie ma nigdzie zadry na rysiku to nie ma szans żeby porysować. Ale wiadomo gdzie jest tarcie z czasem powstaną 'rany' :]

Właśnie też się zastanawiam jak to możliwe. Codzienna stała trasa, cały czas odcinkami drogi dopiero co po remoncie, żadnych dziur ani nic, MIO w oryginalnym uchwycie.
I co? Warstwa dotykowa pęknięta w pół od samej góry do samego dołu, tak samo pękło mi serce a teraz kieszeń  :mad:

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 15, 2008, 14:41:42 »

Właśnie też się zastanawiam jak to możliwe. Codzienna stała trasa, cały czas odcinkami drogi dopiero co po remoncie, żadnych dziur ani nic, MIO w oryginalnym uchwycie.
I co? Warstwa dotykowa pęknięta w pół od samej góry do samego dołu, tak samo pękło mi serce a teraz kieszeń  :mad:

Gwarancja tego nie uwzglednia? Trudno po prostu uwierzyc, ze tak samo z siebie peklo, nie upadlo czy cos a pękło. Skoro samo pekło, to musi byc jakaś wada materiału...
Ja mam aparat cyfrowy w ktorym łatwo dochodzi do uszkodzenia, wyłamania zapadki obiektywu, i nie tylko na gwarancji mi to wymienili kilka razy, to wrecz kiedy pojechalam do serwisu jak sie skonczyla gwarancja, a do tego w dodatku powiedzialam, ze to mi sie wylamalo tym razem z mojej winy, bo upadlam na aparat, to i tak przyjeli z wlasnej inicjatywy do naprawy i nic nie zaplacilam! Bo oni uznali, ze ta zapadka jest wadliwa i latwo sie psuje.
Wiec moze i tutaj bylaby taka mozliwosc? Probowales?

« Odpowiedź #25 dnia: Luty 15, 2008, 17:34:44 »
Chyba lepiej zainwestować w dopasowany futerał. Tak jak pisał kolega wyżej, trafił mu się krzywo uszyty i już przeszkadzał  :)

Zostalem wywolany wiec wyjasniam. Krzywe uszycie dolnel czesci Krusella [za niemale pieniadze] uniemozliwialo chocby podlaczenie do ladowarki czy wlaczenie nie mowiac o sluchawkach bo skora zaslaniala otwory. aby cokolwiek podlacczyc od dolu, trzeba bylo wyjac urzadzenie z pokrowca. I po co komu taki pokrowec co chroni ale utrudnia podstawowe czynnosci w uzytkowaniu.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 15, 2008, 17:55:01 »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline grubasq

• *
  • 66
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 16, 2008, 09:32:22 »

Zostalem wywolany wiec wyjasniam. Krzywe uszycie dolnel czesci Krusella [za niemale pieniadze] uniemozliwialo chocby podlaczenie do ladowarki czy wlaczenie nie mowiac o sluchawkach bo skora zaslaniala otwory. aby cokolwiek podlacczyc od dolu, trzeba bylo wyjac urzadzenie z pokrowca. I po co komu taki pokrowec co chroni ale utrudnia podstawowe czynnosci w uzytkowaniu.

no to czemu nie reklamowałeś?

*

Offline gooffy

• 36
  • Mio P560
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 19, 2008, 07:59:00 »
dla mnie uniwersalny wyglada tak:
http://www.artip.pl/sklep/catalog/product_info.php?cPath=31_311&products_id=5917
tylko to nie ten wymiar co trzeba... :(
---
Gooffy

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 19, 2008, 11:26:39 »
mio560, zapraszam do odpowiedniego tematu bo nie chce tu robić OT, bo to temat o futerale..

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=90102.0

Pytanie co do folii, jakie ona ma wymiary (brando)? Czy wystaje poza ramkę czy jest idealnie dopasowana do wymiaru powierzchni roboczej?
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2008, 13:48:37 wysłana przez FalconTech »