folia do mio 169

• 12 Odpowiedzi
  • 1789 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

folia do mio 169
« dnia: Luty 22, 2006, 20:41:56 »
Czy warto kupić folię do mio 169 produkcji mio, czy może jakąś inną? Jest w ofercie  www.agito.pl.

*

silentjob

folia do mio 169
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2006, 20:46:30 »
Polecam zainwestować w folię firmy Brando, o których więcej w tym wątku:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=6998

*

Offline JuBE

• 26
folia do mio 169
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2006, 00:15:00 »
A ja mam pytanie odnośnie folii ale tak ogólnie, bo widze że sporo o tych foliach się pisze itd. a ja nie założyłem żadnej i nie zauważam żeby z ekranem się robiło coś niedobrego a używam go dość intensywnie.
Nasuwa się więc pytanie czy taka folia jest w ogóle potrzebna?
Ekran jest tak zaprojektowany żeby dało się po nim pisać bez folii, zresztą gdyby była niezbędna to producent by takową dołączał lub przynajmniej pisał dużymi literami w instrukcji a u mnie nawet słowa na ten temat nie znalazłem.
Mam wrażenie że te folie to są tylko po to żeby ktoś na tym fajną kase zarabiał bo 12$ za kawałek folii to wcale nie tak mało.

*

silentjob

folia do mio 169
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2006, 12:26:51 »
Według mnie jest. Jeśli używasz intensywnie pocketa, zauważysz po pewnym czasie drobne rysy i przetarcia na powierzchni wyświetlacza (szczególnie zwróć uwagę na prawy górny róg :arrow: krzyżyk zamykajacy programy). Wychodzę z załozenia, iż lepiej wydać parę groszy na folię niż później martwić się porysowanym ekranem. Ale jak mówiłem to tylko moje zdanie.

folia do mio 169
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 23, 2006, 21:23:07 »
IMO folia jest malo potrzebna, ale wszystko zalezy od warunkow uzytkowania palma i czestotliwosci uzywania.
Jak masz zamiar uzywac go do nawigacji w samochodzie, to jednak polecam Brando Protector Plus (sam nabylem na allegro) - po pierwsze dodatkowa warstwa antyrefleksyjna, a po drugie czasami potrzeba ponaciskac ekran podczas jazdy, a wtedy nie masz takiego wyczucia sily, czasem tez zamiast szukac rysika lepiej szybciej stuknac paznokciem, a paznokiec wiadomo raz ladny a raz ostry :)
No i trzecia sprawa - odsprzedaz palma - zawsze to lepiej wziac pare zl wiecej lub szybciej znalezc kupca na nieporysowany ekran za rok czy dwa, kiedy sie palm znudzi i zechcesz wymienic na nowy :)

*

Offline JuBE

• 26
folia do mio 169
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2006, 09:15:08 »
Jeżeli chodzi o stukanie w aucie to używam opuszków a nie paznokci :). A warstwe antyrefleksyjną mam już wbudowaną bo używam A201, jeżeli chodzi o odsprzedawanie to też nie ma problemu bo raczej go podaruje komuś z rodziny, a drobne rysy nawet jak się pojawią to widać je tylko przy wyłączonym ekranie.
Tel. komórkowy nosiłem w kieszeni razem z kluczami i jest porysowany okropnie a mimo to normalnie wszystko na nim widać, więc to aż tak bardzo nie przeszkadza. Oczywiście Mio zawsze do kieszeni wkładam w pokrowcu bo to jednak nie telefon i wole żeby był nieporysowany.
Dzięki za uwagi.

folia do mio 169
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 24, 2006, 12:46:36 »
A nielepiej zamiast tych folii drogich raz na rok wypolerowac pasta polerska do ekranów LCD???
Pasta jest DUZO tansza a starcza na całe ZYCIE palma i jeszcze wiecej ;)

folia do mio 169
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2006, 19:13:12 »
gdie kupić taką pastę polerską?

*

silentjob

folia do mio 169
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 24, 2006, 23:05:16 »
Pasty takie nie spełniają do końca oczekiwań, mogą wyrządźić więcej szkód niż pożytku. Są do nabycia w każdym porządnym komisie/sklepie z telefonami komórkowymi lub na Allegro.

folia do mio 169
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2006, 12:08:24 »
Cytat: "silentjob"
Pasty takie nie spełniają do końca oczekiwań, mogą wyrządźić więcej szkód niż pożytku. Są do nabycia w każdym porządnym komisie/sklepie z telefonami komórkowymi lub na Allegro.

A jakie np szkody mogą wyżądzic???

*

silentjob

folia do mio 169
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 26, 2006, 15:26:13 »
Porysować ekran jeszcze bardziej.

folia do mio 169
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 27, 2006, 20:11:55 »
Cytat: "silentjob"
Porysować ekran jeszcze bardziej.

Co ty za głupoty pierdzielisz????
Wiesz do czego słuzy wogole pasta polerska do ekranow LCD??
Porysowac ekran pasta polerska...gratuluje pomysłowosci koledze...  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

*

silentjob

folia do mio 169
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 27, 2006, 21:31:58 »
Słucham??? Czy my mówimy o tej samej paście? Pierwszy lepszy przykład pasty:
http://www.allegro.pl/item88065226_usun_rysy_z_kazdego_lcd_pasta_polerska_oryginal.html

Pierwsza lepsza wypowiedź na ten temat:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=18578&highlight

Zatem jak widzisz w przypadku ekranów pocketów sprawa może być bardziej skomplikowana, można bowiem wyrządzić więcej szkód niż pożytku.