filmy na PDA

• 24 Odpowiedzi
  • 3110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

filmy na PDA
« dnia: Sierpień 08, 2006, 14:30:06 »
nie wiem czy tematycznie moje pytanie pasuje do tej czesci forum ale zwiazek jest uzasadniony tym ze chce kupic sobie Mio P550:)
A wiec pytanie:
czy film ktory zajmuje na PC 700mb w divix konwertuje sie w jakis sposob na mniejsza rozdzielczosc aby mniej zajmowal miejsca w PDA.
Kupujac Mio bede  chcial dokupic karte Sd. i niewiem jaka wielkosc wybrac zeby zmiescil mi sie caly filmik.
Uzytkowalem do tej pory smartphony i pod symbianem chodzil taki fajny program smartmovie , ktory conwertowal plik z 700mb na jakies 150 mb. Jest cos podobnego na WM5.0?
pozdrawiam

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
  • Sprzęt: Archos 70
filmy na PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2006, 14:35:24 »
Jest taki polecany przez wszystkich program o nazwie "Pocket Divx Encoder". Przy jego pomocy można przerobić film tak, aby zajmował około 150 MB (lub  jak kto woli).
Program jest oczywiście na PC.

filmy na PDA
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2006, 10:34:35 »
a jakis dobry program do odtwarzania filmow na PDA mogłbys polecic?

*

silentjob

filmy na PDA
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 09, 2006, 10:35:54 »
TCMP, darmowy i najlepszy.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
filmy na PDA
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2006, 10:38:58 »

filmy na PDA
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2006, 12:55:06 »
Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc piszę tutaj. Skonwertowałem sobie film programem Pocket DivX Encoder. Wszystko jest ok, niezła jakość, 200MB wielkość. Problem pojawia się przy kopiowaniu filmu na PDA (Mio A201) Pokazuje mi się okno konwersji, skopiuje się kilka % i zaczyna od nowa, zawsze staje w tym samym miejscu i zaczyna od zera. Można temu zaradzić ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
filmy na PDA
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:10:34 »
czytnik rozwiązałby sprawę
AS lubi sie wysypywać przy przenoszeniu wiekszych plików  :(
no i mam nadzieję, że nie kopiujesz go do pamięci mio  :terrified:  tylko na kartę

filmy na PDA
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:22:51 »
Cytat: "marcinl"
no i mam nadzieję, że nie kopiujesz go do pamięci mio  :terrified:  tylko na kartę

Bez przesady :), cholera, nie wiem, skąd czytnik wezme :p, musze poczekać, aż laptopa odzyskam

filmy na PDA
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:34:19 »
Czytnik kosztuje na allegro jakies 10 zl czy nawet mniej.

Ja mam za to pytanie takie - nie ma problemu z szybkoscia odtwarzania filmu z karty SD?

Wlasnie przymierzam sie do kupienia sobie karty i teraz zastanawiam sie czy 1 czy 2 GB (GoodRam) - w tej chwili mam krotki trailer - filmik 4 minutowy w pamieci mio i dziala plynnie. Jestem ciekaw jak sie zachowuje odtwarzanie przy czytaniu z karty? Obawiam sie, ze moze byc nieco wolniej. Jak to jest? Testowaliscie? (mowa o mio p550) Jesli tak to na jakich kartach i jak z jakoscia?

M.

*

silentjob

filmy na PDA
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:37:24 »
Z doświadczenia wiem, że nie ma większych kłopotów z płynnością odtwarzania filmów z karty :). Dotyczy to zarówno kart zwykłych jak i High Speed, z których to prędkości pda póki co w pełni nie korzystają.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
filmy na PDA
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:38:29 »
wszystkie filmy pcham na kartę (do pamieci sie nie mieszczą) i każdy tak robi i działa ok, zreszta prędkość zależy od modelu PDA i jego parametrów

filmy na PDA
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:42:38 »
Ok, dzieki wielkie za pomoc. To kupie sobie jednak 2GB GoodRam ;)

A tak przy okazji - jak wiecie jak polaczyc pda z telefonem bez sinego zęba, to stworzylem temat powyzej - to jest dopiero zagwostka.

M.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
filmy na PDA
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 09, 2006, 18:52:15 »
majki_
jesteś pewny, że GoodRam
na forum były wątki o awaryjności kart SD tej firmy
(choć kości ram do PC robią bdb)
 :S

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
filmy na PDA
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 09, 2006, 19:25:18 »
Popatrz za kartami aData. Wg mnie są bardzo dobre, szybkie i rozsądnie tanie.

A tak BTW to do konwersji filmów jest też DVD to Pocket PC.
Polecam Regulamin forum !!

filmy na PDA
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 10, 2006, 00:37:29 »
Rozpoczynanie kopiowania od początku to normalne przy kopiowaniu dużych plików. Tak naprawdę to przegrywa się dalej, jedynie AS "udaje", że kopiuje od nowa. Więc wystarczy po prostu poczekać i się wkońcu skopiuje.

filmy na PDA
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 10, 2006, 09:30:55 »
marcinl: hm.. nie ukrywam, nie podjalem jeszcze decyzji i nie kupilem karty - tutaj na forum wyczytalem gdzies, ze ludzie sobie te GoodRamy bardzo chwalili.

To czego potrzebuje, to karta, ktora bedzie dzialala na tyle szybko, zeby nie bylo problemow z odtwarzaniem filmow na pockecie (chociaz pewnie zadna nie ma problemow) - predkosc na czytniku ma drugorzedne znaczenie, drugi warunek jaki ma spelniac karta, to niezbyt duze zuzycie baterii pocketa (w osobnym watku przeczytalem dzisiaj, ze ten GoodRam wg kogos wrazenia strasznie 'wysysa' baterie), no i trzecim warunkiem jest pojemnosc - 1 lub 2 GB.

Za wszelkie sugestie bede wdzieczny.
M.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
filmy na PDA
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 10, 2006, 09:44:49 »
GoodRamy zbierają skrajne recenzje jedni chwalą innym padają
ja uzywam Kingstona - cena prawie taka sama, miałem wiele kart o różnych pojemnościach tej firmy i z żadną nigdy problemów

filmy na PDA
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:10:50 »
Hm, z cen sprawdzanych na allegro, Kingston jest nawet tanszy niz goodram, a jakos zawsze mialem bardzo dobra (jeszcze z pamieci PC) opinie o tej firmie.

Moze cos takiego?
http://allegro.pl/item118116044_2_gb_sd_kingston_fvat_gwar_tanio_wawa_salon.html

albo takiego?
http://allegro.pl/item118216375_2_gb_sd_kingston_x50_elite_pro_fvt_gw_wawa_salon.html

Hm.. jaka jest glowna roznica miedzy tymi elite pro a zwyklymi? Oprocz predkosci zapisu/odczytu (ktora powinna byc nadal wystarczajaca dla pocketa - nawet w przypadku tego wolniejszego, prawda?)

M.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
filmy na PDA
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:14:32 »
elite są szybsze, choć w PPC tego raczej nie odczujesz, za to w czytniku tak  ;)

filmy na PDA
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:19:20 »
Rozumiem, ze zuzycie baterii przyzwoite? Czy karta 2GB bardziej obciaza baterie niz 1 GB? Zastanawiam sie nad jedna lub druga - w sumie lepiej miec wieksza, jesli mozna sobie na nia pozwolic. Z drugiej strony, jesli ma krocej dzialac pocket (Co jest kluczowe), to wole jednak 1GB ktory i tak jest calkiem pojemnym nosnikiem na moje potrzeby.

M.

*

silentjob

filmy na PDA
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 10, 2006, 11:48:37 »
Myślę, że nie ma aż tak dotkliwej różnicy w energożerności pomiędzy kartą 1 a 2 GB. GoodRam zbiera skrajnie różne opinie, więc poszukaj może czegoś innego, ze swojej strony mogę polecić Kingston'a :).

filmy na PDA
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 11, 2006, 23:49:07 »
Może zadam głupie pytanie, ale mam problem.
Skopiowałem sobie film w DIVX na kartę i ni cholery nie mogę go otworzyć MediaPlayerem a program Pictures&Videos w ogóle nie widzi tego filmu. Czy tylko TCMP wchodzi w grę, czy może coś spieprzyłem przy otwieraniu? Myślałem że skoro w MediaPlayerze działają mp3 to DIVXy też...

P350 WM5.0

filmy na PDA
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 11, 2006, 23:52:37 »
W Media Player raczej nie otworzysz divx/xvid. Pozostaje tylko TCPMP.

FILMY na PPC
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 11, 2007, 21:56:25 »
Cytat: "Hatchyk"
. Problem pojawia się przy kopiowaniu filmu na PDA (Mio A201) Pokazuje mi się okno konwersji, skopiuje się kilka % i zaczyna od nowa, zawsze staje w tym samym miejscu i zaczyna od zera. Można temu zaradzić ?

Wystarczy wejść do menu Rozpocznij- Ustawienia- System- eUtility- USB i ustawić opcje z Trybe ActiveSync na Tryb czytnika kart... To wszystko...

Nie musisz  kupywać czytnika jak ktoś wspomniał!

*

Offline balcer111

• 16
    • FotoWorld
  • Sprzęt: SPV c500 , Kingston 1GB ,WM 2003se, i dobre checi ;]
Re: FILMY na PPC
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 14, 2007, 19:14:17 »
Cytat: "dibooo"
Cytat: "Hatchyk"
. Problem pojawia się przy kopiowaniu filmu na PDA (Mio A201) Pokazuje mi się okno konwersji, skopiuje się kilka % i zaczyna od nowa, zawsze staje w tym samym miejscu i zaczyna od zera. Można temu zaradzić ?

Wystarczy wejść do menu Rozpocznij- Ustawienia- System- eUtility- USB i ustawić opcje z Trybe ActiveSync na Tryb czytnika kart... To wszystko...

Nie musisz  kupywać czytnika jak ktoś wspomniał!

Moze to glupie ale zainstalowalem TCPMP i wgralem film na pocketa film sie odtwarza ale nie moge wlaczyc napisow czy ktos moglby mi napisac jak sie wlacza napisy ??
Bo lepiej sie zyje z usmiechem na twarzy ...