MIO P360 - jakisoft do gps kupić?

• 4 Odpowiedzi
  • 953 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO P360 - jakisoft do gps kupić?
« dnia: Marzec 08, 2008, 10:49:04 »
Jaki soft jest obecnie najlepszy do nawigacji na MIO P360?

Znam AM i TT. Amoże jest coś lepszego?

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
Odp: MIO P360 - jakisoft do gps kupić?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2008, 15:52:08 »
Jaki soft jest obecnie najlepszy do nawigacji na MIO P360?

Znam AM i TT. Amoże jest coś lepszego?
To tak jak byś zapytał Który samochód jest najlepszy . Tylko do czego ,chcesz wozić cegły czy d..ę  :grin:  Tu jest to samo ,chcesz do samochodu czy w góry a może na łódkę  . A nawet jak sprecyzujesz dokładnie swoje oczekiwania to i tak zdania będą podzielone zależy co się komu podoba.  Znasz AM i TT ,myślę że są to programy równorzędne ze wskazaniem na TT ale Ja np. TT nie trawię i już i mogą sobie przekonywać że lepszy  :E
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2008, 20:27:47 »
Testowałem jedną i drugą mapę AM można powiedzieć że jest dokładniejsza bo ma więcej pokrycia polski niż TT ale nie do końca jest to prawda o dokładności,  np AM nie znalazła Trakt Brzeski nr 125 tak jak TT ale np AM miała problem z ulicą Rechniewskiego  6 a TT znalazł bezbłędnie wiec ciężko powiedzieć która lepsza

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2008, 16:30:18 »
Automapa ma dokładniejsze mapy Polski - i na ma co polemizować - jesli chodzi o dokładnośc w Europie to stoi na równym poziomie. Natomiast tomtom w Europie ma lepsze algorytmy wyznaczania tras - czytaj bardziej sensowne.

*

Offline chacik

• 22
  • Sprzęt: MIO P560 + SDHC 4GB + Navigo8i, HTC Diamond2 + SDHC 8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2008, 22:53:43 »
O wyższości Swiąt Bożego Narodzenia nad Swietami Wielkanocy... czyli jaki soft do gps?
Każdy chwali swoje. Ja mogę polecić Navigo2. Program jest najtańszy na rynku, bije resztę częstotliwością aktualizacji oraz prostotą obsługi i szybkością działania. Co więcej aktualizacje map a także programu są bezpłatne. Wady - brak wodotrysków (dla mnie to akurat zaleta), brak mapy Europy, brak trybu 3D. Autorzy programu piszą, że tryb 3D pojawi się niebawem. Co do map Europy ma być podobnie. AM ma zdecydowanie więcej funkcji, pokrycie mapami jest zbliżone, jest też dużo droższa I trudniejsza w obsłudze - to z doświadczenia. TT nie testowałem.
Najlepiej ściągnąć I zainstalować wersje testowe I wtedy dokonać wyboru.
Pozdrawiam!
Historia kołem się toczy. Rower też.