Dzwonki w mioA701 Bardzo ciche:(

• 12 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 15, 2006, 16:06:12 »
Witam ustawiam kawałek MP3 jako dzwonek i jak go puszczam to w ustawieniach  dzwoni głośno, a jak mam już go ustawionego, to jak ktoś do mnie dzwoni to jest cichy. Jak puszczam go jako muzę to też jest głośny, nie wiem co jest, wiem że mio strasznie cicho dzwoni ale tu jest jakiś ewenement bo dużo głośniej dzwoni jako zwykły MP3, albo na tak zwanym podsłuchu przy ustawianiu melodyjek, a cicho dzwoni już jak ktoś dzwoni do mnie. Ma ktoś też taki kłopot, albo zna ktoś przyczynę takiego zjawiska z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 17:45:32 »
Znaki przestankowe to Ty znasz?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2006, 20:05:42 »
a co ty polonista czy nie potrafisz czytać bez znaków interpunkcyjnych:) tak mi sie jakoś na pisało

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2006, 22:01:08 »
szczerze mówiąc to ja tekst Twojego posta również czytałem z trudem i bardzo powoli. pisząc coś i oczekując odpowiedzi od kogoś mógłbyś go uszanować i nie utrudniać mu zadania poprzez (bez urazy) niedbalstwo.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2006, 22:26:40 »
OK, nie znęcajmy się nad biedakiem... Jak rozumiem, chodzi o to, że dzwonki mp3 grają cicho jako dzwonki, chociaż np. w TCPMP odtwarzają się normalnie... Ciekawy problem. Jeżeli nie jest to kwestia ustawień telefonu, to może spróbuj "podbić" dźwięk zanim wrzucisz dzwonek do MIO - może to pomoże?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2006, 23:04:57 »
No dokładnie o to chodzi.Poprawiłem już wcześniejszy tekst, bo po przeczytaniu też wydał mi się zawiły-sorry za niedbalstwo:). Mam nadzieję że teraz już wszystko jasne:) A o jakie utawienia moze chodzić? Bo dzwięk jest już znacznie podbity,  bo jak gra w TCPMP to aż głośnik trzeszczy. Ale dzięki za pomoc.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2006, 23:22:56 »
chodzi mi o ustawienie głośności telefonu. Wiesz, nie chcę cię obrażać, ale po prostu najprostsze rzeczy najtrudniej do głowy wpadają. W pasku górnym na Today-u jest ikona głośniczka i tam są dwie głośności - daj je na maxa (jeżeli nie są) i zobacz co wtedy...

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2006, 23:26:41 »
ja sie nie obrażam :) to miałem zrobione a i tak nie gra tak jak powinno. Myślałem że są jakieś inne tajne dla mnie funkcje:)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 15, 2006, 23:27:59 »
No nie, ja innych nie znam, niestety. Spróbuj też może MP3 przekonwertować np. na wma (do telefonu) lub wav (do innych dźwięków) - może to zagra ci głośniej. Ja mam takie właśnie formaty.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 15, 2006, 23:30:16 »
ok spróbuję ale już nie dziś bo padam na ryj pozdrowinia i dzięki za pomoc. A odnośnie softu przy którym mi pomagałeś to faktycznie fajny i działą :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 15, 2006, 23:31:19 »
cieszę się - zawsze chętnie pomogę, jak mogę

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 16, 2006, 08:40:00 »
Właśnie sprawdziłem i wma też grają jako dzwonek bardzo cicho. Co zauważyłem kiedy dzwoniłem do siebie z innego telefonu, mianowicie gdy wcisnełem czerwoną słuchawkę to na ułamek sekundy dźwięk był normalny. nie wiem co to jest a ja dostaję szału bo nie słyszę dwonków :(

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 16, 2006, 09:07:43 »
to rzeczywiście dziwna sprawa. Ja nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem... Niestety, nie umiem ci pomóc... Może napisz do serwisu w tej sprawie?