Problem z połączeniem P550

• 17 Odpowiedzi
  • 1538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 17, 2006, 00:05:58 »
Witam

Problem polega na tym że po zainstalowaniu activesync'a, PC nie łączy się z palmem. Problem w tym że "nie rozpoznano urządzenia usb" i nic nie pomaga. Mam service packa 2, wyłącznonego firewalla, a i tak nie chodzi. Nie chce rozmawiać na innych różnych kompach. Prosze pomóżcie może macie jakiś pomysł ???

:wkurzony:

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2006, 11:55:18 »
jest duzo roznych pomysłów. Przejrzyj forum

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2006, 18:19:23 »
WIELKIE DIZIĘKI!!!

nie poradziłbym sobie bez Ciebie.
A myślisz że nie szukałem ??
A może to nie pomaga ??

Jeszcze raz wielkie dzięki...

*

Offline lechupe

• 781
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2006, 19:47:22 »
nie ma za co.
no to teraz powiedz co znalazles ?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2006, 21:15:50 »
jak byś poświęcił tyle czasu na prawdziwą odpowiedź i pomoc to już dawno Ty jak i ja zapomnielibyśmy o całej sprawie ... ale nie
Ty wolisz sie wymądrzać i grać ważniaka hahah
Mogę Ci pokazać co znalazłem ale czy to coś zmieni?? czy może jednak nic to nie da. Szkoda czasu Panie najmądrzejszy!!! Jak nie chcesz pomóc to lepiej się nie odzywaj.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2006, 22:46:36 »
witam
Miałem to samo i pomogla wizyta w serwisie gdzie wymienili na nówkę sztuke.
Pozdrawiam

*

Offline lechupe

• 781
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2006, 09:21:42 »
Cytat: "faddo"
jak byś poświęcił tyle czasu na prawdziwą odpowiedź i pomoc to już dawno Ty jak i ja zapomnielibyśmy o całej sprawie ... ale nie
Ty wolisz sie wymądrzać i grać ważniaka hahah
Mogę Ci pokazać co znalazłem ale czy to coś zmieni?? czy może jednak nic to nie da. Szkoda czasu Panie najmądrzejszy!!! Jak nie chcesz pomóc to lepiej się nie odzywaj.

dobrze wiec faddo, wspomoge cie radą fizyczna i umysłową. Co do fizycznej, to polecam najpierw pyralginę doodbytniczo celem obnizenia temperatury wypowiedzi.

a co do umysłowej, to widzę jednak, ze wcale nie szukales. Bo gdybys szukal, to bys sie zorientowal, ze nie ma jednego rozwiazania ale kilkadziesiat.
3/4 forum o Mitacach traktuje wlasnie o klopotach z synchronizacją. jednym pomaga inna wersja AS, innym wylaczenie FW, innym zmiana ustawien klienta NDIS wzglednie DHCP, jeszcze innym serwis...

Przejrzenie kilkunastu watkow nie jest specjalnie trudne i znakomicie pobudza szare komorki. Przydatne zwlaszcza przed lekcjami.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2006, 15:22:03 »
Chłpczyku, takie głupoty jak firewall, zmiana AS czy inne podobne rady sprawdziłem zanim cokolwiek napisałem na forum. Jak mozesz mówić, że nie przeglądałem jak nie masz pojęcia co robiłem? Jak już pisałem wcześniej nie odzywaj sie więcej w tym temacie... będzie bardzo miło jak dostosujesz sie do mojego zalecenia. Idź innych op...ć bo w końcu Ty jesteś najmądrzejszy, wszystko wiedzacy i wszystko mający.

*

Offline macius1984

• *
  • 61
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 18, 2006, 16:35:37 »
Panowie bez nerwow!!!

Faddo ja tez mam problem z laczeniem sie przez AS i powiem ze pomimo tego ze uzywam teraz bodajze najnowszej wersji 4.2 to i tak od czasu do czasu mi nie chce w ogole wykryc palma Moja porada bedzie taka jak za 10 razme nie zalapie synchronizacja robie restarty kompa i palma i po ktoryms tam razie zadziala

A tak zupelnie to od problemu synchronizacji pozbedziesz sie jak kupisz sobie kieszonkowy czytnik SD i MMC (6zl) wtedy nie musisz miec nawet sterow do palma

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 18, 2006, 20:14:23 »
Cytat: "macius1984"
problemu synchronizacji pozbedziesz sie jak kupisz sobie kieszonkowy czytnik SD i MMC (6zl) wtedy nie musisz miec nawet sterow do palma

No  :)) Fajny dowcip.   :))

Dostęp do zasobów na karcie SD nie ma nic wspólnego z senchronizacją.

*

Offline lechupe

• 781
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 18, 2006, 20:30:18 »
Cytat: "faddo"
wszystko wiedzacy i wszystko mający.

widzisz dziewczynko jak fatalnie przeglądasz forum, skoro nawet przepisujesz z błedami...

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 18, 2006, 23:13:32 »
80% przypadków o których piszesz to złe ustawienia/skopany system. Tutaj szukaj problemu.Lechupe Cie naprowadził na odpowiednią droge pare postów wyżej. Jak się nie znasz na wingrozie, przeinstaluj system :)
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 19, 2006, 00:04:22 »
To już też robiłem i nic nie pomogło. Do tego sprawdzałem chyba na 5 różnych kompach i wszędzie to samo

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 19, 2006, 14:18:44 »
Przypuszczam ze problem faddo jezey troche gdzie indziej niz wiekszosc problemow z synchronizacja. Jezeli nigdy nie laczylo to chyba zostal Ci serwis. Napisz jeszcze tylko czy w "managerze urzadzen" po podlaczeniu kabelkiem mio do USB pokazuje sie nowy modem ?

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 19, 2006, 22:09:11 »
po podłączeniu pojawia się że coś jest z "Kontroler RAID" ( Kod 28 )

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 20, 2006, 14:34:45 »
A to juz naprawde bardzo dziwne, bo nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka. Nie instalowales zadnych programów które pozwalalyby widziec mio jako pamiec masowa - naped? Chociaz w sumie watpie, skoro na innych komputerach jest to samo. Powiem szczerze nie mam pojecia co to moze byc. Ciekawi mnie tylko jak to by dzialalo na kompie bez kontrolera raid.

.
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 21, 2006, 14:58:04 »
Dzisiaj po wielkich próbach (przy pomocy dwóch informatyków) udało się podłaczyć moje MIO za pomocą Bluetooth ale widziana jest tylko karta zewnętrzna i do tego program Activesync nie chce współpracować z Bluetooth. A przecież nie o takie połączenie chodzi. Brak słów i pomysłów:(

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 21, 2006, 22:54:03 »
Cytat: "XAroX"
Ciekawi mnie tylko jak to by dzialalo na kompie bez kontrolera raid.

Warto sprawdzić, bo na kompie syna, z raidem widywałem już rzeczy niemożliwe.