dot. braku ikonki AutoMapy4 na ekranie Today w Mio 560

• 8 Odpowiedzi
  • 1995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dot. braku ikonki AutoMapy4 na ekranie Today w Mio 560
« dnia: Październik 19, 2007, 20:45:26 »
Witam wszystkich i pozdrawiam! Do niedawna byłem użytkownikiem Mio550m i AutoMapy, ale sprzedałem ten komplet koledze. Teraz kupiłem Mio 560 wraz z AutoMapą4 i mam problem. Niby instalacja przebiegła bez zarzutu, komunikat na PC pojawił się że instalacja zakończyła sie pomyślnie, jednak na moim Mio 560 na ekranie Today nie pojawiła się ikonka AutoMapa4. Program jest zainstalowany poprawnie. Można go odpalić z folderu "programy" i działa bez zarzutu, jednak brak tej ikonki na ekranie powitalnym mojego Mio mnie drażni, bo powoduje że muszę wchodzić w menu i z tej pozycji odpalić program. Co jest grane??? w Mio 550m ikonka pojawiła się bez problemu. Czy może to sprawa WinMobile6??? Kto mi poradzi??? Będę wdzięczny. Może jednak idzie te ikonkę AM4 przenieść na ekran Today??? tylko jak???

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: dot. braku ikonki AutoMapy4 na ekranie Today w Mio 560
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2007, 21:22:02 »
Musisz odptaszkować w start -> ustawienia-> dzisiaj(today)-> elementy-> automapa 4
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2007, 21:57:31 »
Musisz odptaszkować w start -> ustawienia-> dzisiaj(today)-> elementy-> automapa 4

taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje, bo tyle to ja wiem. Sęk w tym, że "Elementach"< dzisiaj (today) NIE ma AutoMapy, więc "odptaszkować" nie ma co. Tak więc dalej czekam na sugestie  :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 19, 2007, 22:08:54 »
Użyj jakiegoś Launchera albo SPB Pocket + bo z tego co pamiętam trzeba było przy instalacji zaznaczyć żeby była ikona na todayu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 19, 2007, 22:15:39 »
Użyj jakiegoś Launchera albo SPB Pocket + bo z tego co pamiętam trzeba było przy instalacji zaznaczyć żeby była ikona na todayu.
Launcher (jakikolwiek) nie instaluje wtyczki do today.
A wtyczka AM, faktycznie zainstaluje się, jeżeli w instalatorze zaznaczymy, że ma się zainstalować. Widocznie tego nie zrobiłeś Kolego andkot i dlatego w items nie masz tej pozycji do zaznaczenia.
Zainstaluj tylko ten element. To trwa minutę. :ok:

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2007, 22:23:30 »

Spróbuje zainstalować SPB Pocket Plus, może coś się da zrobić. Ja sobie nie przypominam aby przy instalacji trzeba było coś zaznaczyć, ale byc może tak było. Dziekuję za poradę. Sądziłem że coś skądś dokądś skopiuje i będzie grało? a tu takie problemy  :(

*

Offline gildor

• 20
  • Sprzęt: MIO P550M
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2007, 14:45:19 »
Spróbuje zainstalować SPB Pocket Plus, może coś się da zrobić. Ja sobie nie przypominam aby przy instalacji trzeba było coś zaznaczyć, ale byc może tak było. Dziekuję za poradę. Sądziłem że coś skądś dokądś skopiuje i będzie grało? a tu takie problemy  :(
jest bankowo w instalatorze AM4.
ale możesz zrobić sobie skrót do exe'ca i wrzucić go do /windows/start menu. to się znajdzie też w wyborze todaya

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 22, 2007, 20:20:30 »
[ale możesz zrobić sobie skrót do exe'ca i wrzucić go do /windows/start menu. to się znajdzie też w wyborze todaya
Chyba nie masz racji Kolego. Skrót na pulpit to nie żaden exe w katalogu co piszesz, tylko zainstalowana w systemie biblioteka AutoMapaToday.dll + obrazki AutoMapaToday*.bmp w katalogu //Windows

*

Offline gildor

• 20
  • Sprzęt: MIO P550M
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 23, 2007, 13:03:37 »
Chyba nie masz racji Kolego. Skrót na pulpit to nie żaden exe w katalogu co piszesz, tylko zainstalowana w systemie biblioteka AutoMapaToday.dll + obrazki AutoMapaToday*.bmp w katalogu //Windows
tak