Wielka prosba o pomoc do obeznanych z mio p550

• 3 Odpowiedzi
  • 1278 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 16, 2006, 23:36:49 »
Jak mam korzystac z tego??? Może to głupio zabrzmi ale jak go wyłączyc tak żeby przez noc bateria się nie wyczerpała? Wystarczy wciśniecie przycisku off? Ciagle nie mam pewności czy wszystkie aplikacji wyłaczyłem, jak wchodze w ustawienia - system-pamięc jest zakładka gdzie widac wszystkie działajace aplikacje, i mozna wszystkie zakonczyc?czy ta opcja skutecznie wszystko wyłącza?jesli tak to czemu niemal zawsze mam activesync włączone?

Przez pare dni było wszystko ok a jak raz zostawiłem go na noc bez ładowarki to bateria padła całkiem wiec jak zrobic zeby go właczyc w tryb czuwania i zeby nie tracił tak szybko baterii?

Błagam pomóżcie, odpowiedzcie i udzielcie jakis skazówek odnosnie wyłączania aplikacji, oszczedzania energii, jak mam go wyłączac po zakonczeniu pracy? Czy po wyłaczeniu nawigacji musze jakos wyłączac gps czy sam sie wyłączy? nie moge sie doszukac niczego w instrukcji jaką mi dorzucili do mio.

Miekki reset to wcisniecie "reset", twardy można zrobic z poziomu windowsa albo trzymajac joystik do góry i przesunąc baterie na off o potem on(albo cos pokręciłem), a co daje samo przesunięcie na off i zostawienie tak?

Często widze też że ludziom mio zawiesza sie po miekkim resecie, czy powinienem się bac, o co z tym chodzi?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2006, 00:47:38 »
zamykanie aplikacji - dokładnie tak jak opisujesz.
wyłączenie ActiveSync:
1. Odpalasz ActiveSync (wg opisu:
Start>Programs>ActiveSync, jeśli go tam nie ma, to:
Start>Settings>Menus zaznaczyć ActiveSync zamknąć i teraz
Start>ActiveSync)

2. W programie ActiveSync wchodzisz do
Menu>Add Server Source
- wpisujesz na pierwszym ekranie:
Server address: dowolny
- dajesz Next
- wpisujesz:
User name: dowolny
Password: dowolny
Domain: dowolny
- dajesz Next
- odznaczasz wszystko
- dajesz Finish

3. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Schedule
- ustawiasz:
Peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
Off-peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
- dajesz OK

4. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Options
- mlaskasz na Exchange Server (I TYLKO NA TO!!!) i dajesz Delete
- potwierdzasz usunięcie na Warning Message przez Yes

Rzeczywiście - nie ma potrzeby uruchamiania AC na PDA ręcznie - po podłączeniu kablem do PC robi się to automatycznie.

Baterie nie wytrzymują zbyt dużo. Napewno pomoże wyłączenie ActiveSync ale i tak lepiej co noc ładować, mniej stresu później jest.
GPS z tego co wiem sam się wyłącza, więc tym się nie przejmuj.
Na ostatnie pytania nie odpowiem - nie mam P550 i nie spotkałem się z wieszaniem się Pocketów po miękkim resecie. Ja co jakiś czas robię tak profilaktycznie :-)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2006, 12:37:49 »
Wielkie dzięki, czyli rozumiem że generalnie przełacznika on/off sie nie uzywa, wystarczy stan uśpienia, choc chcąc zaoszczędzic energii gdy nie korzystam dłużej i nie mam mozliwosci ładowania moge dac na off i jedynie zegar i data mi sie przestawi? Mam nadzieje że zrozumiałem.

Teraz tylko wyłącze active sync wg instrukcji.