Brak pamięci w A201 do zainstalowania iGo 8

• 4 Odpowiedzi
  • 1550 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak pamięci w A201 do zainstalowania iGo 8
« dnia: Lipiec 14, 2008, 12:34:19 »
Witam
Dawno już nie byłem na tym forum ale niestety mam problem i potrzebuję waszej pomocy. Mam Mio A201 i na próbę chciałem zainstalować iGo 8 Jest on na karcie 2GB, po włożeniu karty i resecie przy próbie instalacji dostaję komunikat " There isnt enough free space on your device. Nav N Go iGO 8 needs 6135490 bytes" Pytanie jak zwolnic pamięć aby można było zainstalować program.
Drugie pytanie to jaką kartę 4GB można zastosować do A201 aby działała bez problemu ?

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Brak pamięci w A201 do zainstalowania iGo 8
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2008, 12:41:02 »
Aby zwolnić pamięć należy odinstalować programy znajdujące się w pamięci głównej. Niestety iGO8 wymaga sporo pamięci po uruchomieniu...

Co do karty, to 4Gb będzie obsługiwana przez Twoje Mio pod warunkiem, że nie będzie to karta typu SDHC.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2008, 13:19:04 »
"Aby zwolnić pamięć należy odinstalować programy znajdujące się w pamięci głównej. Niestety iGO8 wymaga sporo pamięci po uruchomieniu... "
Wielkie dzięki tylko podpowiedz jak to zrobić i jak sprawdzić które są w pamięci w tym momencie ?

"Co do karty, to 4Gb będzie obsługiwana przez Twoje Mio pod warunkiem, że nie będzie to karta typu SDHC."
Czyli szukać zwykłej SD, nie HC. Szybkość nie ma tu znaczenia ? Teraz mam SD Elite Pro 50x Kingstona i z nią nie mam problemów

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2008, 13:50:13 »
Jak usunąć? Hmmm.... niech się zastanowię....   :E

Żart :arrow: po prostu: Start->Settings->System->Remove...

Domyślam się co na 99,9% masz w pamięci głównej: iGO. Twój PDA to wersja z PPC 2003/PPC 2003 SE. Ta wersja systemu pliki typu *.cab lub autorun.exe z iGO ładuje do pamięci głównej. Więc tego nie przeskoczysz. Inne zainstalowane programy znajdziesz używając Explorera plików w zakładce Program Files i sam ocenisz co należy usunąć. Jak?  :arrow: :arrow:  to już wiesz.
Napisane: Lipiec 14, 2008, 13:32:01
Ups... mała korekta: bez względu na wersję systemu autorun.exe z iGO i tak zainstalije program iGO w pamięci głównej, ale całą resztę będziesz miał na karcie pamięci.
Napisane: Lipiec 14, 2008, 13:48:55
Wracając do pytania o karty: SDHC jest szybsza od zwykłej, ale Twój PDA jej nie obsłuży. Tylko zwykła SD!
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2008, 15:11:51 »
Trochę już zapomniałem jak to się robi ;) mam go już 3 lata i służy mi tylko do nawigacji. Jest w nim system WM 5.0 a co do pamięci to nie było tam iGo ale za to było sporo innych programów, np. TomTom, Destinator, czy programy SPB. Po usunięciu kliku programów zrobiła się odpowiednia ilość miejsca i iGo 8 zainstalował się już bez problemu.  Dzięki za okazaną pomoc.