Witam. Wiem, że było już tutaj trochę wątków dotyczących połączeń z internetem. Postanowiłem założyć nowy wątek, bo nie mam już sił i nie wiem jak poradzic sobie z tym problemem.
Otóż mam od miesiąca Mio P550. Od poczatku były problemy z połączeniem z internetem.
Kiedy podłączam kabel do Mio i do PC po paru minutach otrzymuje komunukat o ograniczeniu lub braku łaczności ("Możesz nie mieć dostępu do internetu lub niektórych zasobów sieciowych. Ten problem wystapił, ponieważ sieć nie przypisała adresu sieciowego do tego komputera"). Kiedy klikam na szczegóły tego komunikatu widze, że jest podany adres fizyczny, adres IP oraz maska podsieci.
Podejrzewam, że problem leży w ustawieniach kart sieciowych w Mio. Jednak tych kart jest bardzo dużo:
- PPTP NDISWAN Miniport
- Virtual Ethernet Intermediate Miniport
- AsyncMac NDISWAN Miniport
- Remote-NDIS Host
- NE2000 Compatible Miniport
- L2TP NDISWAN Miniport
- Samsung 54Mbps WLAN CF Card
Każda karta oprócz "Remote NDIS Host" ma zaznaczone "Uzyj adresu IP przypisanego przez serwer".
Która z wyżej wymienionych kart odpowiada za łączenie sie z internetem i jakie powinna mieć ustawienia ?
Dodam też, że nie mam połaczenia z ActivSync-iem.
Byłbym wdzieczny za konkretną pomoc (prosze o niewpisywanie odpowiedzi w stylu "a ja mam połączenie", "miałem od poczatku" itp. które nic nie wnoszą do sprawy .