pech z mio p550

• 4 Odpowiedzi
  • 2523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline przacho

• 19
  • Sprzęt: Eten M700 & MIO P550
pech z mio p550
« dnia: Grudzień 29, 2007, 17:05:26 »
Sprawa wyglada tak. Sprzedalem wczoraj kumplowi mio p550. wszystko dzialalo ladnie a dzis pisze mi ze komputer nie widzi mio. troche mu tam podpowiedzialem, pokombinowal i nic. Mio wrocilo do mnie. Podlaczam do peceta i komunikat o nierozpoznanym urzadzeniu. W ustawiniach activesync w mio w wyborze polaczenia zamiast usb jest `usb. Co to moze byc? Nie wiem co mnie pokusilo zeby zrobic lowlevel (i'm an idiot). i teraz musze najpierw wgrac rom, za pomoca karty sd. czy ktos sie orientuje jak to zrobic? bo metoda dziadka pomaga tylko via kabel usb. a tu windows nie rozpoznaje mio w zadnym trybie (ani normalnie ani w trybie bootloadera). Bede wdzieczny za pomoc

skopiowalem plik z obrazem romu na karte sd i pojawia sie przy probie upgrade'u z karty komunikat: open whole image fail..

EDIT:

Znalazlem wyjscie na xda-developers. Jesli chodzi o upgrade romu przez karte SD

1) zmien nazwe obrazu z Osc260A R05_P09.nb0 na winceimg.bin
2) sformatuj karte sd KONIECZNIE w FAT16
3) uruchom mio i wejdz do menu serwisowego (joystick w dol)
4) menu image upgrade tool, dalej sd/mmc
5) dalej juz poleci samo, na koncu reset i rom wgrany

Mozna to zrobic oczywiscie via kabel usb (sposob opisany i przyklejony) ale za pomoca karty jest prosciej (nie trzeba dodatkowych sterownikow do peceta wgrywac ani innego softu).

P.S Nadal nie wiem co moze byc z tym portem usb (w activesync widzi go jako 'USB a windows xp nie rozpoznaje urzadzenia). Jesli ktos moglby pomoc..
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2007, 18:57:34 wysłana przez przacho »

Odp: pech z mio p550
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2007, 00:02:25 »

EDIT:

Znalazlem wyjscie na xda-developers. Jesli chodzi o upgrade romu przez karte SD

1) zmien nazwe obrazu z Osc260A R05_P09.nb0 na winceimg.bin
2) sformatuj karte sd KONIECZNIE w FAT16
3) uruchom mio i wejdz do menu serwisowego (joystick w dol)
4) menu image upgrade tool, dalej sd/mmc
5) dalej juz poleci samo, na koncu reset i rom wgrany

Mozna to zrobic oczywiscie via kabel usb (sposob opisany i przyklejony) ale za pomoca karty jest prosciej (nie trzeba dodatkowych sterownikow do peceta wgrywac ani innego softu).

P.S Nadal nie wiem co moze byc z tym portem usb (w activesync widzi go jako 'USB a windows xp nie rozpoznaje urzadzenia). Jesli ktos moglby pomoc..
.. o to z ta kartą to jest fajne....
A tak na temat:
Sprawdzałeś z innym kablem?
Podłączasz mio do pc-ta przez koncentrator czy bezpośrednio?
próbowałeś na innym sprzęcie (pc znczy)?

*

Offline przacho

• 19
  • Sprzęt: Eten M700 & MIO P550
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2008, 16:15:18 »
podlaczalem na 3 roznych kablach do 4 roznych komputerow. na tych samych kablach moj eten laczyl sie bez problemu. laczyl sie.. bo ostanio pekl mi wyswietlacz;) czeka mnie wymiana :/

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 05, 2008, 20:05:52 »
na każdym kompie do którego podłączasz mio masz 'usb??
Spróbuj jeszcze:
1. przy podłączonym mio do kompa wywal w menadżerze urządzeń port 'usb, a następnie odłącz mio a póżniej podłącz i zobacz co wykryje
2. oglądnij gniazdo USB w mio, czy nie ma pozaginanych pinów
.. czy sprzęt był rozkręcany?

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2008, 19:08:18 »
dzieki kolego za podpowiedz, mialem ten sam problem. pc nie widzal mojego urzadzenia i nie moglem nic zrobic. rom wgralem przez karte sd. wielkie dzieki