Brak dźwięku (częściowy) w MIO p560 - problem ROZWIĄZANY

• 10 Odpowiedzi
  • 6703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak dźwięku (częściowy) w MIO p560 - problem ROZWIĄZANY
« dnia: Kwiecień 11, 2008, 07:22:40 »
Witam :)
Przestudiowałam forum w poszukiwaniu odpowiedzi, ale nie znalazłam - stąd nowy wątek.

Otóż po wrzuceniu sobie na karte SD kilkunastu mp3, chciałam ich posłuchać. Niestety - Windows Media Player gra, ale dźwięku zadnego nie wydaje. Po przyłożeniu do ucha słychać tylko jakiś rzaskopisk (cichuteńki). Oczywiście zgłaszania / sciszanie nie działa, tzn.przy wciskaniu +/- pokazuje sie procentowa skala głośności, ale nie skutkuje to niczym. Dźwięk nie działa mi również w powiadomieniach - mimo, że zakliknięte sa ptaszki w "Dźwięki i powiadomienia". Przypomnienie sią pojawia na ekranie - głosu natomiast nie wydaje żadnego.
AutoMapa działa prawidłowo - tzn. gada. Czyli głośnik jest sprawny. Właściwie nic z moim Mio nie robiłam od czasu, kiedy dźwięk w Media Playerze był (bo był). Z programów zainstalowanych dodatkowo, to mam tylko AutoMapę (która wtedy też była) i GaduMobile (którego nie było).

Macie jakiś pomysł na rozwiazanie tego problemu bez HR?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2008, 09:55:15 wysłana przez plumek00 »

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
Odp: Brak dźwięku (częściowy) w MIO p560
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2008, 07:56:54 »
Witam wejdź w start/ustawienia/dźwięki i pow. - sprawdź czy w okienko  programy jest odznaczone powinno być,

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2008, 08:57:47 »
Witam wejdź w start/ustawienia/dźwięki i pow. - sprawdź czy w okienko  programy jest odznaczone powinno być,

Znaczy ma być ptaszek czy ma nie być ptaszka?

U mnie jest ptaszek. Jak go nie ma, to i tak dźwięku nie ma.

*

Offline andrep

• 432
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:03:47 »
ma być ptaszek :ok:, pozostałe wszystkie okienka mam puste ,nie mam w ten sposób klikania przy dotyku ekranu -zobacz jeszcze w ustawieniach Windows Media...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2008, 09:07:45 wysłana przez andrep »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:15:46 »
ma być ptaszek :ok:, pozostałe wszystkie okienka mam puste ,nie mam w ten sposób klikania przy dotyku ekranu -zobacz jeszcze w ustawieniach Windows Media...

No toż mam ptaszka  :mrgreen:

Ale jak pisałam w swoim pierwszym posćie mam wszystko jak trzeba ustawione - jesli chodiz o takie własnie ptaszki, czy + / -
Nie bardzo wiem, co mam sprawdzić w ustawieniach Windows Media, bo tam nic na temat dźwieku nie ma (nie liczącsciszania i podgłaśniania w odtwarzaczu - a o tym już pisałam, ze mam na 100%, więc najgłośniej ustawione).

*

Offline andrep

• 432
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:25:27 »
A ta muzyczka jest w MP3?, w W Media- Moja muzyka masz zaznaczone storage card? bo jeśli tak to już nie wiem co jest.może zrób HR

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:32:01 »
Tak, w mp3.

Znajduję sobie w eksploratorze pliki, klikam i uruchamia sie windows media. No i leci sobie strzałeczka, ale dźwięku nie ma :)
Nie ma też dźwieku w powaidomieniach (mimo zaklikniętego ptaszka ;)).

No tak myślę, że HR pomoże, ale własnie szukam jakiejś alternatywy...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:38:47 »
a próbowałaś zmieniać głośność w systemie (ikona głośnika na taskbarze)? To jest niezależne od ustawień w WMP

*

Offline andrep

• 432
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:41:02 »
Ja nie używam eksploratora, włączam WMedia za pierwszym razem wczytuję pliki z muzyczką z karty ,tam mam plik  moja muzyka a pózniej już są na liście i bez problemu jak chcę słuchać to wystarczy sam WMedia

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:56:28 »
a próbowałaś zmieniać głośność w systemie (ikona głośnika na taskbarze)? To jest niezależne od ustawień w WMP

:ok:  :D  :banan:

No wiedziałam, że gdzieś to musi być! :) Tą jedną ikonkę przegapiłam - oczywiście była z krzyżykiem, czyli wyłączona :) Tylko dziwi mnie, ze AutoMapa gadała... No ale problem sie rozwiązał :)

Co... kilka głów to nie jedna :)

Dziękuję :)
Napisane: Kwiecień 11, 2008, 09:54:37
Ja nie używam eksploratora, włączam WMedia za pierwszym razem wczytuję pliki z muzyczką z karty ,tam mam plik  moja muzyka a pózniej już są na liście i bez problemu jak chcę słuchać to wystarczy sam WMedia

A to bez znaczenia jest akurat. Zrobię sobie listę odtwarzania teraz, jak już mój Mio odzyskał głos ;)

*

Offline andrep

• 432
Odp: Brak dźwięku (częściowy) w MIO p560 - problem ROZWIĄZANY
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 11, 2008, 10:08:43 »
Co znaczy doświadczenie... :) dobrze że problem rozwiązany
Pozdrawiam