mio p550 i goodram 2gb-widzi 1gb

• 4 Odpowiedzi
  • 843 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 01, 2006, 08:36:20 »
Witam, kupiłem pamięć goodram 2gb x100, a mio widzi tlko 1 gb. Nie mam na to pomysłu. Może ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc.Pozdrawiam Piotr.

*

Offline piotrosek

• *
  • 58
  • Sprzęt: Omnia 2 (I8000NXXJJ1 Wall-E MSN 1.0)
Re: mio p550 i goodram 2gb-widzi 1gb
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2006, 08:59:17 »
Cytat: "tankan"
Witam, kupiłem pamięć goodram 2gb x100, a mio widzi tlko 1 gb. Nie mam na to pomysłu. Może ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc.Pozdrawiam Piotr.

Ja mam identyczny zestaw i u mnie widzi całe 2GB. Chociaż jedną kartę już wymieniałem, bo dziwnie mi się zachowywała, ale teraz działa całkiem dobrze... :)
Może spróbuj sformatować kartę w czytniku na PCie, może to pomoże...
Jak jesteś z Warszawy, to możemy ewentualnie przetestować Twoją kartę w moim Mio, a Ty sprawdzisz moją w swoim...
Wojtek
AutoMapa 6.16.2 (2343)/EU 1406 6.638 - włączony LiveDrive!

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2006, 12:11:32 »
Przeszło mi przez myśl że może taki zstaw sie gryzie ze sobą, no ale skoro u Ciebie pracuje i jest wszystko ok to znaczy że albo coś z kartą albo coś z PDA. Zgodnie z Twoją radą zobaczę jeszcze jak to będzie chodziło w czytniku, to znaczy czy komp stacjonarny zobaczy 2gb czy jeden gb.

Co do spotkania to byłoby super ale odległość jest zbyt duża. Jestem ze Szczecina.

Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam. Piotr.

Oczywiście poinformuję o wyniku pracy nad problemem.

*

Offline DrZin

• 26
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2006, 19:35:54 »
Cytat: "tankan"
Przeszło mi przez myśl że może taki zstaw sie gryzie ze sobą, no ale skoro u Ciebie pracuje i jest wszystko ok to znaczy że albo coś z kartą albo coś z PDA. Zgodnie z Twoją radą zobaczę jeszcze jak to będzie chodziło w czytniku, to znaczy czy komp stacjonarny zobaczy 2gb czy jeden gb.

Co do spotkania to byłoby super ale odległość jest zbyt duża. Jestem ze Szczecina.

Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam. Piotr.

Oczywiście poinformuję o wyniku pracy nad problemem.

Ostatnio "udało mi się" tak sformatować Sandiska 2GB, że był o połowę mniejszy. Popróbuj z formate na pececie ale nie tym w Zarządzaniu dyskami tylko normalnym przez np. Explorera. U mnie z niewiadomych względów ten drugi formatuje dobrze, a pierwszy "do połowy"

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 03, 2006, 22:11:15 »
miałem podobny problem, również z sandisk'iem, opisałem go w http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=49127