witam wszystkich serdecznie,
bardzo proszę o odpowiedz na kilka pytan od swiezego gpsowca.
1. czy w po hard resecie pda programy ktore sa zapisane na karcie beda normalnie dzialay czy trzeba je zinstalowac jeszcze raz?
2. mio na otwartym terenie w warszawie pokazuje mi od 3 do 5 satalitow (navigo2) zadko kiedy 7 mimo ze, w ustawieniach gps w navigo2 (w statusie) pokazuje na rysunku az 11 satalitow tylko ze w pozycji "dane" pokazuje np. 3 satality. czy taka liczba satalitow ponizej 7 jest normalna czy mozna powiedziec raczej ze mozna cos poprawic?
3. czy da sie wylaczyc wbudowanego odbiornika gps zeby podlaczyc do zewnetrznego w celu porownania skutecznosci tego wbudowanego? mam odbiornik na bluetooth na sirf3 i chcialbym go sprawdzic.
4. czy trzeba zainstalowac antivir dla pda i czy jest on podatny na wirusy jak pecet?
5. czy werja automapa 3.9.3 rozni sie duzo od 3.9.5, czy mozna pobrac aktualizacje do 393? jaka jest roznica w miesiacach miedzy tymi wersjami?
6. jaka jest roznica miedzy wersjami map do programu? zauwazylem ze sa wersje 3r,3s,i moze s jeszcze
7. czy kompletna lokalizacje poi jest dostarczona z automapa (chodzi mi glownie o radary i fotoradary) czy trzeba ja pobrac z netu i zainstalowac?
8. czy w ustawieniach programow z mapami jesli port jest skonfigurowany prawidlowo (no bo odbiera) to czy liczba bitow na sek. ma znaczenie?
9. czy po usuwane plikow ida do czegos w rodzaju kosza czy sa od razu trwale usuniente?
bede bardzo wdzieczni tym klubowiczom ktorzy maja troche zrozumienia dla poczatkujacych i zechca mi odpowiedziec na wyzej zadane pytania lub tyle ile ktos moze bo szukanie tego wszystkiego na forum zajmie mi chyba tydzien
pozdrawiam