Aktualizacja

• 5 Odpowiedzi
  • 1346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aktualizacja
« dnia: Wrzesień 20, 2008, 14:46:05 »
Koledzy.
Mam problem. Znajomy podrzucił mi Mediona, nie pamiętam jaki model. Ja ma Automapę 4.02 i on też taką kupił, a że jest totalnym laikiem nie sprawdził czy jest kompatybilna z jego urządzeniem. Mianowicie jego PDA ma System CE NET 4.2 a potrzeba 5.0. Słuchajcie czy da się jakoś ten system zaktualizować, a jeśli tak to w jaki sposób. Aha... jeszcze jedno, nie orientuje się ktoś z Was czy istnieje jakaś karta wifi wprowadzana w gniazdo SD do PDA Mitac Mio 168 bo przydałby się Internet. Z góry dziękuję i pozdrawiam Was.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Aktualizacja
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 16:10:29 »
nie ma możliwości zaktualizowania systemu Windows CE .NET 4.2 do 5.0
ale można zaktualizować Automapę do najnowszej wersji która działa na 4.2

co do karty wifi, to istnieją takie na SD i powinny działać na Mio 168 o ile posiada on gniazdo SDIO (a wydaje się że tak)

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2008, 17:36:56 »
A czy zmiana systemu jest w takich urządzeniach w ogóle możliwa? A co do wifi w PDA to byłbym wdzięczny gdybyś powiedział kolego jak to się nazywa oraz jeśli to możliwe dał link do jakiegoś sklepu z czymś takim i powiedział ewentualnie jaki jest to koszt. Pozdro

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2008, 18:32:33 »
nazywa się to karta wifi (wlan) na SD albo inaczej na SDIO
poszukaj np. na Allegro

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:09:18 »
A powiedzcie mi czy czegoś może z plikami automapy można zrobić by działały na ce net 4.2 albo coś w systemie zmienić... innymi słowy co zrobić by na tym sprzęcie móc odbierać Automapę 4.2?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:18:26 »
a po co kombinować ze starą Automapą kiedy nowa chodzi bez łaski na tym systemie?