[P350/550] Rozładowywanie się baterii

• 3 Odpowiedzi
  • 1423 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 28, 2007, 10:55:38 »
Witam.

Mam problem z moim Mio P350, w poprzednim P550 niestety było to samo. Mam włączone opcje dotyczące oszczędzania energii poprzez wyłączanie podświetlenia ekranu oraz później usypianie samego urządzenia. Aktywne jest także samoczynne wyłączanie po przypadkowym włączeniu (po 5 sekundach). Problem w tym, że gdy próbuję włączyć urządzenie na drugi dzień zwykle ono nie reaguje. Problem rozwiązuje podłączenie ładowarki i zrobienie soft resetu. Oczywiście w tym momencie bateria jest całkowicie rozładowana. W obu urządzeniach jest to samo. Jak w ciągu dnia sprawdzam stan naładowania akumulatora, to zawsze jest pełny, zaś na drugi dzień już pusto. Czyżby się sam budził? Może jakieś koszmary senne? Co to może być?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2007, 11:02:41 »
Poszukaj na forum bo bylo juz o tym , jakis patch trzeba chyba wgrac czy cos z tych rzeczy.
I niektorym pomaga wylaczenia activesync'a ...

*

Offline dob

• 22
    • http://www.rallyfoto.com
  • Sprzęt: Mio P350 + 2GB
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2007, 13:07:24 »

*

Offline macius1984

• *
  • 61
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2007, 17:35:24 »
No ja tez postanowilem wypowiedziec walke temu dziwnemu efektowi zzerania pradu

Moje spostrzezenia sa nastepujace:
-instalowanie wisbarow strasznie zzera pamiec a co za tym idzie zwieksza pobor poradu
-uzywanie blokady tej systemowej najniekorzystniej wplywa na ponowne wlaczanie
-mialem zainstalowanego patha likwidujacego ten problem wylaczylem activsynca a pomimo tego dalej nie chcial mi sie wlaczac mietek dopiero jak odinstalowalem wisbary i przestalem uzywac tej blokady to pomoglo i wytrzymala mi bateria przez tydzien:)