[mio a201]Zaczynają się kłopoty :(

• 10 Odpowiedzi
  • 1776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
    • http://forum.symbianos.pl
  • Sprzęt: Mio A201, Nokia N91, Nokia N70 & others
« dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:33:53 »
Jestem posiadaczem mio a201 mniej więcej od dwóch tygodni. Dziś zaczęŁy się dziwne problemy... Oto one:
1)Nie można nawiązać połączenia z komputerem poprzez kabel USB... Palmtop się ładuje, ale nie łączy się.
2)Komunikat:
"Ilość wolnej pamięci magazynu jest krytycznie mała. Jeśli pamięć magazynu nie zostanie zwiększona, uruchomienie niektórych programów może być niemożliwe. Użyj Eksplorator plików, aby usunąć niepotrzebne pliki lub przenieść częśc plików na kartę pamięci."
Rozumiem że chodzi tu o to że pamięć palmtopa jest zapchana... Tylko jakim cudem, skoro wszystko co instaluje to instaluje na karcie 1Gb, na której mam jeszcze okolo 500 mb wolnego miejsca :?:
3)Nie dziala wogole Windows Media Player, a wczoraj okolo 3godziny sluchalem w nim muzyki... Teraz nawet go wlaczyc nie moge... To tak jakby sama ikonka byla (bez programu).
4)Przyciski czasami nie dzialaja.... ale po miekkim resecie juz dzialaja...
5)Inter Write (ktory kupilem razem z palmtopem[spolszczenie]) pokazuje komunikat "Wersja demo wygasła"
6)Data i zegar sie zresetowaly...

To chyba wszystko. Najwyżej dopiszę...

Mam jeszcze pytanie: Jak wykonać Hard Reset :?: Czy za pomocą Hard Resetu oprogramowanie palmtopa będzie jak to które było w momencie kupna :?: Czy wszystkie ikonki znikną (te które sam zainstalowałem :?: Czy zrobienie Hard Resetu nie wpłynie na gwarancje :?: Czy za pomocą H.Resetu może sie coś uszkodzić w palmtopie :?:

zadaję trochę głupie pytania, na które odpowiedzi mogą być dla Was oczywiste.... Jednak jestem nowym użytkownikiem Pocket'a i jeszcze nie do końca opanowałem WM 5.0... Proszę o wyrozumiałość i nie krytykowanie pytań...
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdro4all
Zapraszam na [PIRACTWO]

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:43:44 »
pierwsze co to wywal tego interwrita

na każdej spolszczającej nakladce powinni dopisywać

" 100% problemów gwarantowane"

M

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:06:53 »
Zaplacilem za InterWrite i spolszczenie jest mi bardzo potrzebne.... Poza tym zapomnialem dopisac, ale nie moge nic odinstalowac, gdyz w menu "usuń programy" nic nie ma......
Zapraszam na [PIRACTWO]

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:13:33 »
za pomoca HR doprowadzisz PDA to takiego stanu jaki byl po wyjeciu z pudelka czysciutki system a wiec instalujesz wszystko na nowo, jak go zrobic przeczytaj instrukcje albo poszukaj w tym dziale bylo juz opisane dokladnie

nic nie mozesz uszkodzic i nie ma to wplywu na gwarancje trcisz tylko wszystkie dane

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:18:51 »
nie wiem czy inni forumowicze potwierdza ale wszelie spolszczajace nakładki to wg mni eprzyczyna 80% problemów

zapłaciłeś.......  w tym przypadku za szajs....

a do czego Ci potrezbny ten interwrite ?

nawet jeśli INGLISZ jest Ci obcy to tych 10 innych niż START. MENU komend można sie nauczyć...

inaczej bedziesz sie mordował aż w końcu wciszniesz pocket do szuflady bo zamiast go używać bedziesz "cywilizował interwrita" ....

M

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:22:59 »
fakt ze nakadki spolszczajace wprowadzaja sporo zamieszania i w sumie trobia wiecej problemow niz ulatwiaja uzytkowanie

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:24:10 »
no coz....... Chyba tak zrobie marcel...

Najprawdopodobniej to zrobie HR i jesli nadal beda problemy to pojde na gwarancji do Serwisu.....

pimpus sadelko, szukalem w instrukcji i tego nie moge znalezc... Co do forum to szukalem i tez nie moge znalezc.... Poszukam jeszcze........
Zapraszam na [PIRACTWO]

*

Offline pimpus sadelko

• 5146

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2006, 12:48:22 »
Już po Hard Resecie.... Wszystko dziala, tylko programy które instalowałem wcześniej muszę sobie zainstalować na nowo.....
Zapraszam na [PIRACTWO]

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 18, 2006, 14:32:24 »
na tym polega HR
rob sobie czesto backup'y to bedziesz sobie mogl wrzucic potem dowolny z tych ktore ci chodzily dobrze i nie masz problemu

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 21, 2006, 09:52:24 »
Wiem że na tym polega HR :lol: . W sumie nic ważnego na palmie niemialem, a teraz chodzi juz wszystko spoko. marcel, zainstalowalem spolszczenie i wszystko chodzi. Wtedy sie pojawiala wersja DEMO bo rzeczywiscie zapomnialem jej zarejestrowac :oops: .
Winę za to wszystko prawdopodobnie ponosi player ktory wgralem zamiast Windows Media Player...
Zapraszam na [PIRACTWO]