wirtualna klawiatura , porażka:/

• 11 Odpowiedzi
  • 2829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wirtualna klawiatura , porażka:/
« dnia: Sierpień 30, 2011, 18:17:52 »
Witam, czy na motorole znajdzie się jakaś normalna klawiatura?? wyświetlacz niby 3,7 cala a napisać tam coś w pionie to masakra:/ miałem jakieś better keybord i coś podobnego i dalej lipa:/ literki strasznie wąskie i małe:/ bawiąc sie galaxy ace 3.5 cala, napierniczam jak głupi pisząc w pionie i w poziomie, rzadko się przytrafia, abym nacisnął jakąś inna literkę, tak samo na iphone też 3.5 cala, litery również duże jak to jest z tą milestone?:/

*

Offline Patrol0019

• 304
  • Sprzęt: Nexus 4, Motorola Atrix 4G
Odp: wirtualna klawiatura , porażka:/
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2011, 19:26:23 »
Ja mam w romie (TheFroyoMod) klawiaturke co prawda sa wąskie klawisze ale według mnie nie robi się już tyle błedów, kwestia przyzwyczajenia. Poszukaj HTC ime czy coś takiego.
Nigdy nie mow nigdy...

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2011, 17:53:40 »
Nie prosciej uzywac klawiatury sprzetowej qwerty? Po to ona jest :P

*

Offline Patrol0019

• 304
  • Sprzęt: Nexus 4, Motorola Atrix 4G
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2011, 18:12:59 »
No niby tak ale czasem daje jej odpocząć bo nie ma sensu rozsuwać i zasuwać klawiaturę, bo po jakimś czasie taśma i inne części mogą ulec zniszczeniu. Wole dmuchać na zimne. :)
Nigdy nie mow nigdy...

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2011, 22:23:58 »
dokładnie, czasami mam coś w ręce i nie mogę nic napisać:/ dzisiaj miałem okazję bawić się śmiesznym HTC wildfire 3.2 cale!!! a litery większe 2 razy niż w MM co jest ku**a:/ w kulki sobie oni lecą czy o co chodzi??

*

Offline cinx

• 14
  • Sprzęt: Wizard, G900, X1, Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2011, 11:26:05 »
Ja na Milestone używam Thumb Keyboard- do pobrania z marketu za parę zł. W przypadku, gdy wygodniej mi użyć klawiatury ekranowej, sprawdza się znakomicie. Dodam, że eksperymentowałem z kilkoma różnymi klawiaturami, ale tylko tą mogę polecić- ma ogromne możliwości konfiguracyjne, zarówno jeśli chodzi o układ klawiszy, jak i polskie litery, słownik działa bardzo poprawnie. Z jej poziomu można też wybrać opcję głosowego wprowadzania tekstu. 

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 01, 2011, 23:26:59 »
Dokladnie, tez mam Wildfire jako 2 tel i tam pisze sie sto razy lepiej. Moze ekran MM ma jakies problemy z czuloscia i nie za dobrze sobie radzi z obsluga klawiatury. Dodatkowo klawiatura HTC ma o wiele lepszy system podowiedzi i korekcji pisanego tekstu ^^

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 02, 2011, 18:15:43 »
tu nie chodzi o czułośc,bo MM na dotyk reaguje elegancko, tylko te literki są strasznie wąskie i ciężko trafić w daną literę

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 02, 2011, 20:06:35 »
Chodzi, chodzi. Nowsze motki lepiej reaguja na dotyk niz MM, dzieki lepszemu sensorowi. Ma sie wrazenie, ze pisze sie jakby bardziej miekko.

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 03, 2011, 15:25:54 »
rozumiem, tylko mi nie przeszkadza czułość MM, a małe, wąskie literki:/

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 15, 2011, 22:12:41 »
Ja używam swype. Niby litery takie same jak w innych ale nie zdarzają się pomyłki. Polecam!

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 18, 2011, 09:35:59 »
rozumiem, tylko mi nie przeszkadza czułość MM, a małe, wąskie literki:/
Nie wiem po co ten temat.
Włącz myślenie i sprawdź proporcje ekranu. Nie myl z przekątną. Dzieci neostrady dlatego tutaj już się nie chce zaglądać.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.