Polaczenie z siecia WiFi ale brak internetu

• 4 Odpowiedzi
  • 9752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Polaczenie z siecia WiFi ale brak internetu
« dnia: Październik 21, 2011, 17:57:58 »
Witam.

Zakupilem od kumpla MM. W pracy wlaczylem telefon, zalogowalem sie na swoje konto na gmail, nie bylo zadnych problemow, polaczylem sie z internetem przez siec WiFi w pracy i smigalo wszystko tak jak powinno.

Przyszedlem do domu i tutaj niemila niespodzianka. Telefon pokazuje ze zalogowal sie do sieci WiFi ale nie dziala w nim internet. Probowalem sie laczyc do 3 sieci ktore z mieszkania mam dostepne i z kazda sie polaczylem, ale internet nie dzialal. Sieci te sa bez zabezpieczen. Swojej sieci zmienilem ustawienia tak zeby byla zabezpieczona i po wpisaniu w telefonie hasla, tez pisal ze sie polaczyl, ale internetu nie bylo nadal:( Inny telefon, jak i laptop nie maja problemow zeby z kazda z tych sieci sie polaczyc i miec polaczenie z internetem przez nie. Nastepnego dnia telefon w pracy ponownie bez problemow polaczyl sie z siecia WiFi i internet dziala takze bez zarzutow. Co sie moze dziac ze w domu nie chce mi chodzic na MM internet?

Nie mialem wczesniej telefonu z Androidem wiec nie wiem w czym moze byc problem. Testowalem internet w wymienionych sieciach na laptopie oraz telefonie z WebOS.

Dla przypomnienia dodam ze w pracy mam siec z zabezpieczeniami a w domu probuje sie laczyc z niezabezpieczonymi, ale nie wiem czy to ma jakies znaczeni.

Prosze o pomoc.

xemi

*

Offline Piorun

• 179
  • Sprzęt: LG Optimus 2X
Odp: Polaczenie z siecia WiFi ale brak internetu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2011, 22:10:32 »
Może masz filtrowanie po MAC włączone?
Practiced by NW, Wrath in Heart!

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2011, 00:57:06 »
Nie mam. Pisalem ze sieci mi wykrywa i nawet pisze ze jestem z nimi polaczony. Jak sie polacze z moja siecia i na routerze sprawdzam kto jest podlaczony to mi telefon wykrywa.
Czy moze to byc spowodowane brakiem zabezpieczen? Bo bylem u kumpla i on ma siec z zabezpieczeniami i po wpisaniu hasla do jego sieci bez problemu sie polaczylem z jego siecia jak i z internetem. Choc wydaje mi sie troche glupie zeby to o zabezpieczenia chodzilo, choc na razie takie wnioski wyciagnac mozna, ale jak zatem mialbym sie laczyc gdzies w miejscach gdzie sa darmowe hot spoty?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2011, 09:26:18 »
bo milestone nie z każdym routerem łączy się na dynamicznym IP albo ustaw statyczny albo skorzystaj z trybu VPS
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2011, 19:51:14 »
Oprócz u siebie w domu, sprawdzałem także w 2 miejsacach gdzie jest ogolnodostępny internet WiFi bez zabezpieczeń, pomimo że w telefonie pisze że połączyło z siecią i pobrało adres IP, MM nie łączy się z internetem. Troche mnie to załamało. Co może z nią być nie tak? Może coś z softem?

Romulus: a co to jest tryb VPS?