Oficjalnie 2.2 dla Milestone

• 321 Odpowiedzi
  • 71945 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: Oficjalnie 2.2 dla Milestone
« Odpowiedź #180 dnia: Marzec 16, 2011, 13:58:01 »
Sterowniki USB są na stronie Motoroli chyba. A jeżeli masz Win7 to chyba same się zainstalują po podłączeniu.
U mnie jest problem taki, że mam 2.3 Shadowa i tam nie ma portala, dlatego RSD Lite nie wykrywa mojej komórki, sam wykrywa w bootloaderze ale wtedy nie chce instalować. Błąd Failed flashing process. (0x7100); phone connected

Właśnie flashuje, podaję solucję.
RSD Lite i mój win7 (64bit) się nie lubią.
Po pierwsze, plik SBF należy przenieść na partycję C: i zmienić nazwę na np 201.sbf, nazwa nie może być krótsza ani długa jak w oryginale.
Po drugie wyłączyć firewalle i antywirusy.
Oczywiście wchodzimy do bootloadera (d-pad w górę i przycisk power).
Po trzecie, wejść za pomocą cmd do ścieżki RSD Lite (plik zwie sie SDL.exe) i odpalić go z parametrami SDL.exe -f C:\201.sbf -t 2, w trybie zgodności z winxp sp3 ma być i z prawami administratora.
Te kroki zapewniły mi flashowanie telefonu, pewnie przyczyna nie leżała w antywirusie i firewallu ale nie chciało mi się tego sprawdzać, pofilaktycznie lepiej od początku do końca robić.

edit3: po pierwszym flashowaniu telefon nie chce wstać.

edit4: podczas pobierania wersji nieserwisowej wgrałem sobie 2.38.1 oficjalny czysty, po czym zainstalowałem oficjalne 2.2 nieserwisowe, rozwiązało problem niewstającego telefonu
win7 x64 i rds lubią się i to bradzo

Połączone: Marzec 16, 2011, 13:59:43
Chyba tak, za wczesna radość z tym Froyo, nie zauważam większego przyrostu mocy  :-|
Linpack 7,8 - troche lepiej niz wcześniej
u mnie 8.5 i chodzi swietnie
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 13:59:43 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline StachooDS

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC Kaiser, Motorola Milestone
« Odpowiedź #181 dnia: Marzec 16, 2011, 14:11:02 »
Dla mnie już temat nieaktualny, wróciłem już na Shadowmod-BR, rom jest wolny, nie ma płynnych animacji, nawet launcherpro go nie ratuje. Miałem wrażenie dokładnie takie, jakbym wrócił na oficjalny 2.1. Zobaczymy co geniusze z niego zcustomują, wtedy będę testował.

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #182 dnia: Marzec 16, 2011, 14:31:39 »
romulus, a quadrant.
 Milestone overclock działa u Ciebie ??
Plus taki,że asphalt 5 i reckles racing działają - wcześniej na 2.1 nie działały.

*

Offline Patrol0019

• 304
  • Sprzęt: Nexus 4, Motorola Atrix 4G
« Odpowiedź #183 dnia: Marzec 16, 2011, 15:54:41 »
Potwierdzam nie działa overclocking, z tego powodu zmieniłem go spowrotem na TheFroyoMod.
Nigdy nie mow nigdy...

*

Offline are.m93

• **
  • 101
  • Sprzęt: Tosia g900-> M Milestone
« Odpowiedź #184 dnia: Marzec 16, 2011, 16:31:37 »
Co to ma być?? To ja kupuje Motke z nadzieją, że będzie froyo i znaczy przyrost mocy a w zamian dostaje niezłe G**** Porażka!!
Areczkins ;D

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #185 dnia: Marzec 16, 2011, 16:32:17 »
ale wtopa z tym froyo
tyle czekania i ...

*

Offline Brolly666

• 262
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Desire HD, HTC Sensation
« Odpowiedź #186 dnia: Marzec 16, 2011, 16:40:01 »
A jak robicie oc? Poprzez Nandroida?
Diablo ]I[ And The Heavens Shall Tramble

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #187 dnia: Marzec 16, 2011, 17:05:46 »
ale wtopa z tym froyo
tyle czekania i ...

a Ty co sie wypowiadasz? nie masz juz dawno milestone i nawet nie wiesz jak teraz chodzi, wiec nie wiem po co tylko podjudzasz innych uzytkowników.

według mnie milestone chodzi widocznie szybciej, 2.2 nie ma zadnych bagów, jest wszystko to czego oczekiwałem od froyo... a co do overclockingu to nie wiem po co on wam a poza tym to raczej kwestia paru dni jak jacys zapalency stworza jakies recovery albo przystosuja istniejace programy... nie wiem o co tyle stękania.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #188 dnia: Marzec 16, 2011, 17:10:23 »
nikogo nie podjudzam, pytałem o benchmarki i opinie i widze, że wtopili
jesteś pierwszym który chwali - a do czego porównujesz?
to, że nie mam Milki od kilku miesięcy nie odbiera mi chyba prawa wypowiadania się?  :ohreally:
tak się składa, że miałem kilka słuchawek z robotem, wiele innych sprawdzałem czytam o wielu od ponad roku i wiem, że przyrost szybkości 2.1 -> 2.2 jest zawsze bardzo duży - poczytaj sam sie dowiesz
więc twierdzę, że zawalili i to bardzo - przekładając premierę wielokrotnie a jak już się ludzie doczekali to dostali bubla...
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 17:13:03 wysłana przez marcinl »

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #189 dnia: Marzec 16, 2011, 17:16:08 »
Od zawsze wiadomo, że benchmarki nie są miarodajnym wyznacznikiem wydajności telefonu... wiele razy juz był poruszany watek ze urządzenia ze snapdragonem w linpacku osiagaja lepsze wyniki, chociażby porównujac do milestone, a przcież taki desire nie jest o wiele lepszy i czy w ogole jest lepszy od MM...

a poza tym nie ja pierwszy chwale jak działa to froyo od moto, romulus pare postów wyżej też chwalił szybkość działania...

a jak już bardzo chcesz się wypowiadać to chociaż mógłbys to robić w swoim dziale...
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 17:17:42 wysłana przez hubi93 »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #190 dnia: Marzec 16, 2011, 17:19:34 »
wiesz mam teraz HD2 ze snapdragonem wcześniej miałem Milestone i o róznicach wydajnościowych (nie tylko testy) nawet tu nie wspomnę
Desire jest też dużo bardziej wydajny
zapominasz, że wszystkie poza Motorolami mają nie zablokowany bootloader więc na custom romach dosłownie "odlatują"
ale OK bo sam robię Offtopa

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #191 dnia: Marzec 16, 2011, 17:40:18 »
Nie wiem jak wy, ale ja zauważyłem kosmiczną poprawę czasu działania na baterii. Rzadko kiedy bateria wytrzymywała mi podczas gdy spędzałem w szkole czas od 8 do 17 jak dzisiaj - wróciłem i nadal mam blisko 70% baterii. Ciekawe czy nadal tak będzie jak będę używać HSPA.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #192 dnia: Marzec 16, 2011, 17:54:55 »
Nie wiem jak wy, ale ja zauważyłem kosmiczną poprawę czasu działania na baterii. Rzadko kiedy bateria wytrzymywała mi podczas gdy spędzałem w szkole czas od 8 do 17 jak dzisiaj - wróciłem i nadal mam blisko 70% baterii. Ciekawe czy nadal tak będzie jak będę używać HSPA.
oo i to jest argument żeby się zebrać i zainstalować to ustrojstwo :E :ok:
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #193 dnia: Marzec 16, 2011, 18:26:07 »
wiesz mam teraz HD2 ze snapdragonem wcześniej miałem Milestone i o róznicach wydajnościowych (nie tylko testy) nawet tu nie wspomnę
Desire jest też dużo bardziej wydajny
zapominasz, że wszystkie poza Motorolami mają nie zablokowany bootloader więc na custom romach dosłownie "odlatują"
ale OK bo sam robię Offtopa
tu możemy polemizować bo wiele gier na desire jest nie grywalnych
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #194 dnia: Marzec 16, 2011, 18:26:59 »
romulus ale na jakim romie? stockowym 2.1?
no to ew. sie nie zdziwię

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #195 dnia: Marzec 16, 2011, 18:38:07 »
graficznie nie przyspieszyła nic 450 na 2,3 miałem 2x tyle a na jakimś romie ponad 1250 juz nie pamiętam, sam procek chodzi szybciej\ teraz w galerii nie skaluje fotki jest ostra odrazu a to mnie wkurzalo. brak lagów a tego nie znosze (po lagach jakie mialy zawsze HTC mialem tego dość)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #196 dnia: Marzec 16, 2011, 18:41:51 »
ok sam nie miałem więc cięzko mi polemizować, ostatnio się rozgladałem za Desire więc przerzuciłem sporo wątków na XDA i to też http://pdaclub.pl/forum/android/wydajnosc-urzadzen-z-androidem/msg1313833/#msg1313833

« Odpowiedź #197 dnia: Marzec 16, 2011, 18:47:53 »
nie da sie u mnie tego zainstalowac:( mam sterowniki usb, rds lite, wlacza sie jakis botloader i to wszystko, na programie pokazuje sie failed ...........

Połączone: Marzec 16, 2011, 19:02:15
failed flashing process. Failed flashing process. unable to retrieve initialization values from INI filr.(0x7029) phone connected
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 19:02:15 wysłana przez Jakub365 »

« Odpowiedź #198 dnia: Marzec 16, 2011, 19:13:51 »
To jak zaktualizuję system, to będę musiał na nowo wgrywać programy, czy też tel je zachowa?
Dodajmy, że poczekam na Froyo dostępny przez MSU.

*

Offline Piorun

• 179
  • Sprzęt: LG Optimus 2X
« Odpowiedź #199 dnia: Marzec 16, 2011, 19:41:42 »
A ja mam takie pytanie: macie multitouch?
Bo z tego co ja widze to dalej mam dualtouch... i to wg mnie gorzej dzialajacy... (testowane programem multitouch visualizer)
Practiced by NW, Wrath in Heart!

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #200 dnia: Marzec 16, 2011, 19:47:52 »
ok sam nie miałem więc cięzko mi polemizować, ostatnio się rozgladałem za Desire więc przerzuciłem sporo wątków na XDA i to też http://pdaclub.pl/forum/android/wydajnosc-urzadzen-z-androidem/msg1313833/#msg1313833
prosty test czas dekompresji pliku jeżeli pojdzie x5 razy szybciej to uwierzę, skoro tyle przyspieszaja to dlaczego caly czas czesc gier sie przycina na desire a SGS ma lagi?, wiem pisza ze juz nie ma ale ja tak mialem na wizardzie, hermesie, kaiserze, tp i zaden nigdy calkowicie nie pozbyl sie lagow, jedyna sprzet na jaki zmienie to tegra2

« Odpowiedź #201 dnia: Marzec 16, 2011, 19:52:05 »
ok udalo sie:D zainstalowalem najnowszego RSD Lite 4.9 i poszlo:)

*

notosiup

« Odpowiedź #202 dnia: Marzec 16, 2011, 20:53:47 »
Jest trochę szybciej niż na oficjalnym 2.1. I tak wrzuciłem ulubionego launcher pro, więc jak się sprawuje ten oryginalny - nie wiem :) Cieszy tethering bez roota, możliwość instalowania na sd. Na starcie pierwsze na co zwróciłem uwagę, to pamięć wewnętrzna. Ponad 170mb na 2.1 vs ok 145mb na 2.2.1. No nic, może wystarczy :) Ciekawe jak się będzie zachowywała bateria. Na 2.1 przy ustawionym tylko edge, ciągłej synchronizacji 2 kont gmail, kalendarza i kontaktów, pogoda i twitter co 2 godziny, parę rozmów i smsów dziennie, w domu wifi, bateria trzyma mi 2-2,5 dnia.

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #203 dnia: Marzec 16, 2011, 21:32:00 »
A jest menadzer baterii? Podobno wersja EU go nie ma

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
« Odpowiedź #204 dnia: Marzec 16, 2011, 21:40:50 »
albo coś robie źle , albo ten FROYO to nic takiego . przyśpieszenie wydajności nie widze   :O , miał być flash umozliwiajacy oglądanie filmików na necie - nie ma  :-| albo jest ale nie działa bo na dwóch stronach nie otworzyłem filmiku . co to jest , albo co ja źle robie ???!!!
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90

*

Offline Piorun

• 179
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 16, 2011, 21:47:40 »
miał być flash umozliwiajacy oglądanie filmików na necie - nie ma  :-|
Doinstalowałeś flasha z marketu?

Dla mnie ten rom to lipa... mam nadzieję, że ktoś szybko wypuści coś lepszego...

*

Offline Brolly666

• 262
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Desire HD, HTC Sensation
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 16, 2011, 21:58:55 »
A u mnie śmiga aż miło. Na Androidzie 2.1 w linpacku wynik jest koło 4 mflpos tutaj ponad 8 mflops więc telefon przyspieszył co najmniej dwukrotnie. Teraz tylko czekać na możliwość oc i będzie ponad 10 mflops. Więc na pewno nie ma na co narzekać.
Diablo ]I[ And The Heavens Shall Tramble

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 16, 2011, 22:04:26 »
A mi jak na złość wysiadła już druga linia dotyku (na poziomie klawisza menu, wcześniej nie działała nad Home) i trzeba oddać na gwarancję. Nici z zabawy Froyo  :-|
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline Piorun

• 179
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 16, 2011, 22:05:23 »
Na 2.1 tez tyle było jak sobie dograłeś JIT.
Tylko co z tego ile kto ma MFLOPS jak się tnie

Mała prośba: Panowie którzy są zadowoleni z CyanogenMod czy czegokolwiek innego,proszę podeślijcie mi linka na PW do najnowszej wersji dla milestone. Mam ochotę przetestować coś sprawniejszego.

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
« Odpowiedź #209 dnia: Marzec 16, 2011, 22:07:39 »
flash-a 10.1 doinstalowalem i nici , lipa jakaś  :kill: , jestem rozczarowany , jestem rozczarowany  :-|
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 22:10:57 wysłana przez gawel08 »
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90