Sterowniki USB są na stronie Motoroli chyba. A jeżeli masz Win7 to chyba same się zainstalują po podłączeniu.
U mnie jest problem taki, że mam 2.3 Shadowa i tam nie ma portala, dlatego RSD Lite nie wykrywa mojej komórki, sam wykrywa w bootloaderze ale wtedy nie chce instalować. Błąd Failed flashing process. (0x7100); phone connected
Właśnie flashuje, podaję solucję.
RSD Lite i mój win7 (64bit) się nie lubią.
Po pierwsze, plik SBF należy przenieść na partycję C: i zmienić nazwę na np 201.sbf, nazwa nie może być krótsza ani długa jak w oryginale.
Po drugie wyłączyć firewalle i antywirusy.
Oczywiście wchodzimy do bootloadera (d-pad w górę i przycisk power).
Po trzecie, wejść za pomocą cmd do ścieżki RSD Lite (plik zwie sie SDL.exe) i odpalić go z parametrami SDL.exe -f C:\201.sbf -t 2, w trybie zgodności z winxp sp3 ma być i z prawami administratora.
Te kroki zapewniły mi flashowanie telefonu, pewnie przyczyna nie leżała w antywirusie i firewallu ale nie chciało mi się tego sprawdzać, pofilaktycznie lepiej od początku do końca robić.
edit3: po pierwszym flashowaniu telefon nie chce wstać.
edit4: podczas pobierania wersji nieserwisowej wgrałem sobie 2.38.1 oficjalny czysty, po czym zainstalowałem oficjalne 2.2 nieserwisowe, rozwiązało problem niewstającego telefonu