motorola milestone w play czy xt720

• 17 Odpowiedzi
  • 3251 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

motorola milestone w play czy xt720
« dnia: Listopad 11, 2010, 22:16:55 »
planuję zakup motoroli i mam kilka z tym wątpliwości.
zakup byłby albo z play'a albo ze sklepu RtvEuroAgd (milestone za około 1300zł)
co do kombinowania z telefonem to nie chciałbym nic robić - żadnych rootów i kombinacji z nieoryginalnymi romami - zasadniczo robiłbym tylko to co nie powoduje utratę gwarancji.
w związku z tym miałbym pytania:
1. czy telefony playa są jakieś trefne w kwestii klawiatury - czy mają tylko płaskie klawiatury? dla mnie to wada - zatem czy wszystkie motki z playa mają płaskie klawiatury? demówki z gablot działają kiepsko.
2. czy te telefony z RtvEuroAgd mają tylko wypukłe klawiatury?
3. czy do telefonu z playa można wgrać każdy oryginalny rom motoroli i będzie to działać ok i bez utraty gwarancji? czy play nic nie blokuje lub instaluje jakiś własny shit bez którego telefon ma kłopoty z siecią playa?
4. w sumie klawiatura wydaje mi się najsłabszym elementem telefonu - boję się że zatrzask kiedyś strzeli, poza tym taki jakiś grubawy ten telefon - model xt720 wydaje się lepszy dla mnie - czy można go traktować jako conajmniej tak dobry jak zwykły milestone? tzn. będzie miał tak samo dobry support jak milestone? być może kiedyś życie(lub ciekawość) zmusi by wgrać do xt720 jakiś nieautoryzowany rom.

*

Offline kamik

• 39
  • Sprzęt: Milestone
Odp: motorola milestone w play czy xt720
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2010, 23:28:07 »
Od siebie moge powiedziec ze motki z euro maja plaskie klawy, przynajmiej moja. A co do tego, ze milestone jest troche grubawa to z fizyczna klawiatura nie znajdziesz nic o podobnych wymiarach bo to najcienszy tego typu slider na rynku. Po za tym po jakims czasie pisanie na tej klawiaturze nie sprawia najmniejszych problemow, kwestia przyzwyczajenia (np. caly ten posta napisalem na motce i nie sprawilo mi to zadnych trudnosci). I jeszcze bym na twoim miejscu upewnil sie czy xt720 bedzie mial oficjalna aktualizacje do Froyo.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2010, 07:08:30 »
3. każdy oficjalny choć są tylko same kernele na razie, play nic nie dodaje
4. motka jest na rynku od prawie roku i jeszcze nie spotkałem się ze zdaniami, ze coś się popsuło w kwestii klawiatura/zatrzask
gruba? na PDA z wysuwaną qwerty?  :O a znasz cieńszy model?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2010, 10:22:10 »
co do grubości z klawiaturą to zgadzam się że jest bardzo dobrze w porównaniu do innych tylko tak jak patrzę na zdjęcia xt720 to wydaje się on bardziej poręczny - niby tylko 2-3 milimetry cieńszy.

ale patrząc po forum to standardowy milestone ma super wsparcie i wielu zadowolonych userów a xt720 jakby taki osamotniony jest i może być problem by ktoś coś pomógł.
ale zasadniczo jakbym jednak wybrał xt720 to chyba wszystko co dotyczy milestone będzie analogiczne dla xt720?
w sumie chyba gówna różnica to lekko podkręcony procek (na 720mhz), inny aparat (8mpix) i wyjście hdmi - reszta to dokładnie to samo.

czy czasami romy dla xt720 i milestone'a nie są te same?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2010, 10:23:23 »
romy nie są te same

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2010, 10:33:47 »
a ram w xt720 jest rzeczywiście 512mb? bo czytałem że być może 256mb.
czy 256 starcza w zwykłym milestone bez problemu?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2010, 10:39:27 »
oczywiście starcza  :wink:

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2010, 10:43:12 »
tylko zwróć uwagę, że milestone chyba się playowi skończyło więc jeśli z play to chyba tylko xt720
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 14, 2010, 12:05:32 »
czy aby na pewno? pytałem w punktach playa i mają po kilka sztuk i nic nie wiedzą by wychodziły z oferty.

a czy gdybym miał do wyboru samsung galaxy s lub milestone. i na klawiaturze raczej mi nie zalezy.
czy jest coś co powoduje że lepiej brać samsunga?

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 14, 2010, 15:43:31 »
a czy gdybym miał do wyboru samsung galaxy s lub milestone. i na klawiaturze raczej mi nie zalezy.
czy jest coś co powoduje że lepiej brać samsunga?

co jak co ale galaxy S jest trochę nowszy od milestone, ma większy i lepszy wyświetlacz bo wykonany w technologii super amoled, no i procesor ma o nominalnej czestotliwosci 1Ghz, ale ta klawiatura qwerty w milestone...:P

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 14, 2010, 17:01:33 »
czy lepszy to dyskusyjne
IMO gorszy - oszukana rozdzielczość i zbyt kolorowe kolory  :)

*

Offline kamik

• 39
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 14, 2010, 20:05:29 »
Galaxy s ma, z tego co mi wiadomo, najlepszego procka i układ graficzny ze wszystkich smartfonów z androidem, przez co jego specyfikacja będzie dłużej spełniała wymagania. Jest też szansa na aktualizacje do wersji 2.3, o czym milestone będzie mogła tylko pomarzyć bo podobno potrzebny do tego jest procek przynajmniej 1 ghz. Jeżeli nie zależy Ci na klawiaturze to na twoim miejscu brałbym Galaxy S. 

*

Offline Nightmaster

• 314
  • Sprzęt: Moto G, Galaxy Core Plus, Kiano Intelect 8 MS 3G
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 14, 2010, 20:17:42 »
w Milestone możesz spokojnie wyrkęcić procesor do 1.2GHz bez szkody dla telefonu, jedyne co to bateria krócej trzyma. ja bym brał jednak Milestone, brak sprzętowej klawiatury czasem potrafi doprowadzić do szału;)
żyj chwilą bo to może być Twoja ostatnia chwila

*

Offline marcin68

• 20
  • Sprzęt: Universal, Trinity, Blacstone, TG01, HTC Desire HD
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 14, 2010, 20:36:37 »
Polecam Milestone z czystym sumieniem. Jakość wykonania, użyte materiały, jakość dźwięku, klawiatura  qwerty, świetny GPU do gier, elastyczny CPU do 1,2GHz, dioda sygnalizacyjna, mechaniczny przycisk aparatu, dwie diody doświetlające itd itp Po prostu kawał solidnego sprzętu. Owszem teraz z klawiaturką pojawił się jeszcze Desire Z ale jest dwa razy droższy :( Różnicy pomiędzy 8 a 5 Mpix oprócz wielkości zdjęcia i pliku nie zauważysz. Owszem jedynie HDMI kusi ale jak często z tego będziesz korzystał? W SGS może brakować Ci diody flash, klawiatury, solidnej obudowy, oryginalnego design i mniejszych pikseli. Ponadto nie znam osobiście nie zadowolonego użytkownika MM, a znam ich trochę. Kupiłem swoją jeszcze przed polską premierą i do dzisiaj mnie nigdy nie zawiodła.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 14, 2010, 21:23:55 »
eeee ja widzialem nie zadowolonego goscia :)
dizajn nie kazdemu sie podoba bo jak to pisza, jest ceglasty.
wczesniejsze wersje mialy chory przycisk aparatu- beju ma juz bialy
ale jakosc jest sietna. nic nie skrzypi, jest ciezki ale dzieki temu nie wypada z reki i najwazniejszy przycisk cofnij jest z lewej strony a w spice mam z prawej i kciuka mozna polamac probujac go uzyc
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline kamik

• 39
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 15, 2010, 23:42:13 »
Mysle ze te gadanie ze podkkrecanie procka do 1.2 nie szkodzi to troche przesada. Dwukrotne zwiekszenie taktowania musi sie wiazac z duzo szybszym zuzywaniem sie sprzetu.
Ogladajac benchmarki galaxy s z lagfixem widac ze wtedy juz nic temu sprzetowi nie brakuje pod wzgledem wydajnosci, wiec drobnym zabiegiem mozna nadrobic to co w milestonie wymaga dosyc ryzykownych praktyk. Jak dla mnie to milestone wygrywa tylko pod wzgledem uzytych materialow i to nie tak bardzo jakby sie moglo wydawac, bo tez wyswietlacz w samsungu chroniony jest przez gorilla glass.

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 21, 2010, 18:06:23 »
Z tego co mi wiadomo to MM też ma Gorilla Glass. A tak przy okazji to stoję dokładnie przed tym samym dylematem: MM, SGS, XT720 lub HTC Desire.

*

Offline Brolly666

• 262
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Desire HD, HTC Sensation
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 21, 2010, 20:37:48 »
Jak bym miał zmieniać teraz telefon to chyba na Desire Z...
Diablo ]I[ And The Heavens Shall Tramble