Witam
Od dzisiaj jestem średnio szczęśliwym posiadaczem motki i mam kilka propozycji/pytań.
Mógłby ktoś dodać słownik pojęć ??
Szczerze nie chce mi się już pisać słownika pojęć jak to zrobiłem w temacie wizarda, ale coś takiego przydało by się nowym użytkownikom.
I jest kilka moich sugestii w sprawie tego telefonu a mianowicie:
1. Ekran w telefonie rozjaśnia się i przyciemnia jak chce, raz jaśniejszy raz ciemniejszy (wiem że ma czujnik oświetlenia ale gdy tak jak teraz wyłączę światło w pokoju ekran jest ciemny a później robi się jaśniejszy jak zapale światło w pokoju jest tak samo), tak jakby czujka nie działała poprawnie.
2. Przerzucanie kontaktów z karty sim na telefon to koszmar, numerów telefonów nie można ze sobą scalić, pisanie na klawiaturze ekranowej nie jest zbyt proste a do tego nie wiem jak ją po prostu schować klawiaturę ekranową gdy się już pokaże.
3. Telefon sam połącza się z internetem i nie mogę mu tego zabronić, pobrał mi 700 wiadomości ze skrzynki pocztowej.
4. Nie wiem jak odznaczyć w gmail że wszystkie wiadomości mam już przeczytałem
Po prostu bardzo się denerwuje gdy nie wiem jak co zrobić w wizardzie wszystko było przejrzyste, proste i jednocześnie na, tyle zaawansowane że można było prawie wszystko w telefonie zmienić a tutaj do niczego nie potrafię dojść od tak, każda czynność jest jak błądzenie we mgle.
Nie chcę tutaj obrażać samej motki bo może się okaże że za jakiś czas się pogodzimy ale jak na razie nerwice mnie bierze jak myślę że mam się dosłownie Uczyć (specjalnie przez duże U) jak użytkować ten telefon.
Może warto by było zrobić jakiś prosty poradnik w użytkowaniu tego telefonu co warto zmienić, kiedy na co jakie programy się przydadzą jak sobie z tym telefonem radzić, jakieś proste porady krok po kroku, takie coś jak na podforum wizarda w faq

Proszę nie rzucajcie się na mnie jak hieny za te wszystkie niepochlebne spostrzeżenia po prostu wyrażam swoje pierwsze wrażenia jakie wywarł na mnie ten telefon.