Szybkie rozładowywanie baterii

• 7 Odpowiedzi
  • 2358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kuba85

• 3
  • Sprzęt: HTC Touch 2
Szybkie rozładowywanie baterii
« dnia: Maj 21, 2010, 16:27:05 »
Cześć,

od 3 miesięcy mam Touch 2. Wszystko było ok, jednak od paru dni bateria rozładowuje mi się w przeciągu kilkunastu godzin. Podejrzewam, że to wina zainstalowanego przeze mnie TomToma na telefon. Proszę o radę, co zrobić i gdzie, aby aplikacja nie pobierała energii, jak jest wyłączona. Bo to ją podejrzewam o te problemy. Z góry dziękuję za Waszą pomoc!

*

Offline ajajajniemamjaj

• 10
  • Sprzęt: HTC Touch2 T3333 (Mega)
Odp: Szybkie rozładowywanie baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2010, 11:39:58 »
Spróbuj coś z ustawieniami GPS, albo w tomtomie, albo w ustawieniach telefonu. Albo sprawdź czy na pewno zamykasz tomtoma i w aplikacjach w pasku zadań nie ma go włączonego cały czas.

*

Offline kuba85

• 3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2010, 13:45:21 »
a jak uruchomić pasek zadań? :-) Swoją drogą na pewno go zamykam, więc nie działa w tle.

*

Offline ajajajniemamjaj

• 10
  • Sprzęt: HTC Touch2 T3333 (Mega)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2010, 17:03:09 »
Zobacz rysunek obrazowy ;)
http://www.ubergizmo.com/photos/2009/2/windows-mobile-65-04.jpg

W prawym górnym rogu, jeśli jesteś na ekranie "Dzisiaj" (to z czasem, pogodą i innymi pierdołami), to zamiast krzyżyka masz kreseczki takie, no i wiesz, że jak klikniesz tam to widzisz programy działające w tle. U siebie w touch2 mam tak, że nawet jak zamknę czasem program normalnie to mi w trayu zostaje nadal, choć dzieje się tak rzadko.

A nawet jeśli nie ma tam, to gdy pacniesz na te kreseczki, kliknij na ikonkę z kluczem francuskim, to menedżer zadań wyskoczy, choć jeszcze nie wiem jak zrobić, by pokazywało wszystkie procesy (tak jak w komputerze).

Ale skoro mówisz, że nie powinno działać w tle to pozostają ustawienia GPS, ale do końca nie wiem co i jak zmieniać, niestety :/

*

Offline kuba85

• 3
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2010, 18:04:21 »
jak wyjmuję kartę sd, na której mam zainstalowanego tom toma, to wszystko ok - bateria działa normalnie i się nie wyładowuje. Niby mogę wyjmować kartę SD i ją wkładać, ale nie jest to zbyt wygodne :-)

*

Offline MusX

• 29
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2010, 21:25:49 »
wywal tomtoma i zobacz czy nadal będzie tak zjadać, skoro różnica w zjadaniu baterii jest taka wielka to możę tomtom nie wyłącza dobrze gpsa, jak odinstalowanie tomtoma nie pomoże to sprawdź inną kartę, może z tą obecną twój telefon ma problem odczytywać/zapisywać i się męczy

*

Offline Piron

• **
  • 124
  • Sprzęt: LG KS20, HTC WildFire
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 25, 2010, 20:19:48 »
Zainstaluj sobie FdSoft task . FdSoft pokazuje uruchomione procesy (program pozwala także na modyfikację kluczy systemowych). Bardzo przydatne narzędzie.
LG KS20 KiS ROM 20.4 (spocky12)
HTC WildFire (Android 2.1)

*

Offline teriero

• **
  • 105
  • Sprzęt: HTC Mega,LG GT540 Swift,HTC Wildfire,SGS+I9001
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2010, 23:07:59 »
Jeżeli to nie Tom-Tom(GPS),to proponuje:Sprawdź wszystkie procesy działające w tle.Sprawdź automatyczne uaktualnienia,łączenia itp(programy,które masz na karcie)
Spróbuj Pocket Battery Analyzer.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2010, 23:12:29 wysłana przez teriero »
Pozdrawiam! Teriero