Problem z ekranem dotykowym

• 4 Odpowiedzi
  • 1086 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ekranem dotykowym
« dnia: Maj 02, 2010, 00:45:41 »
Witam

Nie wiem co się stało ale mam dość poważny problem, ponieważ ekran dotykowy nie działa jak należy. Podczas przesuwania palcem ekranu zdarzają się dziwne przeskoki (tak jakbym jednocześnie kierował ekran w górę i w dół) po czym ekran ie reaguje wcale do momentu restartu bądź wyjęcia baterii i to nie zawsze. Myślałem na początku że to jakiś wirus lub co innego ale problem nie ustępuje po HARD RESECie lub nie potrafię go należycie przeprowadzić. Bardzo mi zależy potrzebuje pomocy!!! HELP!!!

Połączone: [time]Maj 02, 2010, 13:55:25[/time]
Przyznam że jestem trochę niepocieszony, jest to już niestety któryś mój post pozostawiony bez odpowiedzi :( Wynika z tego albo że mam nie wątpliwe "szczęście" spotykając się z tego typu incydentami a takowych problemów nie ma. Lub są to problemy na tyle błache że nikogo nie obchodzą :(

Ale czy brak należytej reakcji telefonu poprzez "tapnięcie" ekranu jest byle jakim powodem ?? Teraz z telefonem nie mogę robić praktycznie nic :( A jest on mi bardzo potrzebny, i oddawanie go na gwarancje gdzie prawdopodobnie go naprawią w przeciągu 14 dni roboczych, nie napawa mnie optymizmem bo to oznacza 2 tygodnie jak nie więcej uziemienia :/

Czy ktokolwiek spotkał się z tego rodzaju dolegliwościami?? Czy może temat umieściłem w złym dziale, jeśli tak to proszę o przekierowanie....

Zdesperowany klubowicz

Połączone: Maj 04, 2010, 01:16:45
cóż szukając i nie znajdując porady, zdecydowałem się oddać telefon do serwisu nic innego nie przychodzi mi do głowy :/ mam nadzieje że uda się rozwiązać ten problem. Postaram się w tym poście na bieżąco umieszczać informacje - mam nadzieje z pozytywnym skutkiem.
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 01:16:45 wysłana przez concretcube »

Odp: Problem z ekranem dotykowym
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2010, 21:11:40 »
chciałbym się podzielić pewną dziwną uwagą. Nie wiem jaki ma to związek jednak daje zauważalny efekt. Przygotowując telefon do serwisu wymontowałem kartę SIM a że zapomniałem usunąć śmieci z telefonu więc włączyłem go jeszcze raz i o dziwo objawy zniknęły!!! Co jest grane ?? Ale myśląc sobie nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca włożyłem inną kartę operatora no i telefon póki co gra jak należy. Jednak nie dawając mi to spokoju włożyłem spowrotem swoją kartę no i znowu jestem w punkcie wyjścia. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki to wszystko ma związek ?? Co ma karta SIM do ekranu dotykowego??

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2010, 23:35:22 »
Może mieć... przywieszać telefon. W takim razie proponuje zwrócić się do operatora o wydanie nowej karty sim z powodu uszkodzenia starej.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2010, 08:25:00 »
Po chwilowej euforii wróciłem do punktu wyjścia. Problem nadal występuje nie tylko z moją kartą. Dodatkowo karte sprawdziłem na innym telefonie i wszystko działa poprawnie :/

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2010, 13:42:21 »
Telefon szczęśliwie wrócił z serwisu. Póki co działa jak należy. Okazało się że pod wyświetlacz dostała się jakaś ciecz przez co telefon nie działał jak należy. Póki co odpukać nie ma problemu.