nie mam pojecia o co chodzi

• 2 Odpowiedzi
  • 1100 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gryffin

• 1
  • Sprzęt: HTC Touch 2
nie mam pojecia o co chodzi
« dnia: Luty 01, 2010, 17:44:41 »
A wiec tak posiadam to cudo z plusa , jest postawiony na nim win xp profesional jest flo touch . o co chodzi - dzis rano gdy wstalem telefon po naladowaniu wyswietlil panel zmiany jezyka - dalem oczywiscie polski - wyskoczylo okienko z informacja ze trwa instalacja po czym mial sie sam resetnac i podniesc - czekalem 40 min i nic - wylaczylem go sam po wlaczeniu wszystko niby wystartowalo dobrze .... ale okazalo sie ze jezyk ktorego uzywa to english polowe aplikacji nie dziala (gry , automapa , itp ) po nacisnieciu "start" mam tylko jedna ikonke : "Today" cala reszta zniknela abylo troche tego - nie moge dostac sie do zadnych opcji systemowych nie moge nic zmienic - po resecie z przycisku schowanego kolo bateri nic sie nie stalo - fon wstal mi jak by nigdy nic - a z tego co sie orjetuje powinien na nowo poprosic o wybor jezyka - pomuzcie bo naprawde nie wiem o co chodzi

Thxx Gryffin

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
Odp: nie mam pojecia o co chodzi
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2010, 19:16:49 »
Jeśli raz nie zainstalował ci języka to niestety musisz zrobić hard reset. Zrób to wciskając razem klawisze vol up vol down, trzymając je zresetuj telefon przyciskiem pod rysikiem. Wyskoczy okienko z "niebieskimi" napisami, wciśnij vol up i telefon zacznie robić HR. Kolejny vol up i uruchomi się system, kustomizacja itp itd. Po pierwszym uruchomieniu telefonu, wpisaniu pinu musisz wyłączyć telefon. Po włączeniu przed okienkiem pinu będzie okno z wyborem języka.  Dalej tak jak robiłeś. :ok:
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline xarr

• **
  • 142
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: nie mam pojecia o co chodzi
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2010, 15:06:03 »
Dla ciekawych powiem ze usuniecie pustego folderu "Ustawienia" z windows=>start menu powoduje wyświetlanie tylko ikonki dzisiaj w starcie :D (oczywiście po usunięciu trzeba telefon zrestartować).
Aby telefon wrócił do normy trzeba za pomocą TC utworzyć folder o takiej samej nazwie i dać mu atrybut "Tylko do odczytu" i "Systemowy" :D
Samsung Galaxy S 8GB
PDA: XXJPX + CF Root 1.3 + ClockworkMod Recovery + TouchWizGTG Launcher + Deodex by Ja :D
PHONE: XXJPX
CSC: XAJPX