Nowa wersja MM-TOP

• 6 Odpowiedzi
  • 4349 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dandre

• **
  • 109
Nowa wersja MM-TOP
« dnia: Wrzesień 20, 2008, 02:18:05 »
MapaMap wypuściła nowa wersję programu MM TOP o nr. 5.2.58.0
Na pierwszy rzut oka dodali ikonkę stanu akmualatorka i zmienili ikonkę kompasu.
Pobieżny przegląd ustawień też niczego nie wniosł, ale jest póżno i mogłem coś przeoczyć ?
Na trasie z kilkoma punktami pośrednimi nadal widoczny jest tylko ostatni - to sprawdziłem i bardzo mi się nie podoba. Chyba za późno im o tym napisałem :-).
To tyle........idę spać.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Nowa wersja MM-TOP
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:10:02 »
jak bedziesz miał wiecej czasu to napisz coś szerzej. Chętnie poczytamy co MM wyczyniło.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Dżeju

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:30:13 »
Z jaką datą są mapy kolego ?  Jak na mój niuch, to powinni niedługo wypuścić aktualizację map dla pozostałych MM w tym dla PDA  :-|

*

Offline Dandre

• **
  • 109
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2008, 20:21:58 »
Mapy pozostały, czyli 1947_200803. To tylko aktualizacja programu, ale chyba tylko po to, aby pokazać, że coś robią, bo mimo szczerych chęci, niczego konkretnego nie znalazłem. Byc może są jakieś poprawki wewnątrz programu, ale na pierwszy rzut oka, poza ikonką kompasu i wskaźnikiem naładoweania akumulatorka niczego nie ma. Ten wskaźnik naładowania to też jakaś początkowa wersja, bo w nocy wskazywał rozładowanie przez 1,5 godziny, a urządzenie pracowało na bateriach w najlepsze :-). Okropnie mnie drażni, że nie ma w mapach kierunku ulic jednokierunkowych i pokazany jest tylko ostatni punkt pośredni przed celem. Jak się chce zmienić trasę, to trzeba prawie w ciemno usuwać te punkty z tabelki, bo tam sa podawane jako pozycje geograficzne z mapy. Na dodatek trzeba przejść przez kilka okienek, żeby zobaczyć efekt. A i jeszcze jeden bubel. Jak już mamy wytyczoną trasę z punktami pośrednimi, to chociaż ich nie widać, program je widzi i interpretuje jako..................cel podróży ??? Wytyczyłem żonie trasę z 7 punktami pośrednimi, bo w Pabianicach na dojazdowej  z Bełchatowa jest duże wahadło i długo się stoi, to mi 7 x program zakomunikował że dotarłem do celu i prowadził dalej :-)). No i to że symulację da się zrobić tylko bezpośrednio po wytyczeniu trasy i tylko gdy GPS jest wyłączony, a prędkość jest stała i wynosi 50 km/h też nie jest dobrym rozwiązaniem. Nie ma żadnego mechanizmu, aby to przyśpieszyć i włączać, kiedy się chce. To taki moje spostrzeżenia są. Może niektóre opcję są gdzieś ukryte i do nich nie dotarłem, ale na dziś to nie jest dobry program.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 20:23:53 wysłana przez Dandre »

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:46:09 »
Najnowsza wersja mapy to mapa PL_2112-200806. Przynajmniej na MM Clarion.
Pozdrawiam

*

Offline Dandre

• **
  • 109
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2008, 23:44:00 »
Możliwe, nie wykupiłem jeszcze subskrypcji na mapy, tylko zaktualizowałem program do wersji TOP.

*

Dżeju

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 21, 2008, 06:43:32 »
Najnowsza wersja mapy to mapa PL_2112-200806. Przynajmniej na MM Clarion.
Pozdrawiam

No właśnie, dla MM Clarion już jest, a na MM5 dla PDA dalej jest mapa 200803  :(