MapaMap

• 177 Odpowiedzi
  • 52697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xpablo

• 1294
MapaMap
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 16, 2005, 02:37:52 »
Lechy zawsze można zainstalować starsza wersję AM :D JA osoboście z map polecam wersję M. Nie wiem czy nie dorabiam teorii spiskowej, ale w wersjach wyższych pojawia sie spory problem z zablokowanymi odcinakami i czasmi klienci nie moga dojechać do domu :( to mniejszy problem. Lipa jest taka że np (z opowiesci klientów, nie z doświadczenia) wiem że np na rynku w krakowie sa zablokowane odcinki i niktórzy nie moga wyznaczyć trasy z domu :( Czyby powoli przejmowano poi.mobilne.net ?? wchłaniane po cichutku żeby uniknąć poprzedniego krzyku ?? W najbliższym czasie postaram się sprawdzić. A na razie jestem wyznawcą teori spiskowej. Gdybym się mylił z góry przepraszam .

*

Offline carlos

• **
  • 173
  • Sprzęt: Blue Angel, Nokia 6310i
MapaMap
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 16, 2005, 02:55:20 »
Jeżdżę z MM Pro v.2.0.2 od 2 tygodni. Mam Holuxa/Palmaxa, czysty system, MM wgrana na kartę PQi 512 MB High Speed. Początkowo zdarzały mi się zwisy przy rekalkulacji, ale od kilku dni już nie. Przelicza b. szybko (ustawienie po 50 m.). Przestały wyskakiwać komunikaty o błędach exe. lub krytycznych (podaję z pamięci - nie jestem biegły w tej materii). Za przerysowaniem trasy nie nadąża "Wiślak" i gubi się w zeznaniach podając nielogiczne komendy. W ogóle to mankament MM. Jazda wyłącznie z opcją pilota wykluczona - lepiej spoglądać na wyświetlacz, bo potrafi zagadać bez sensu (zauważyłem, że w tych samych miejscach).
Dodam, że korzystam z MM codziennie, najczęściej po 3Mieście, które znam b. dobrze (taxi).
Niestety nie czuję się na siłach by dokonać dokładnego testu jak Ar2ro, ale swoimi uwagami laika postaram się dzielić na bieżąco.

MapaMap
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 16, 2005, 10:05:43 »
Cytat: carlos
Początkowo zdarzały mi się zwisy przy rekalkulacji, ale od kilku dni już nie.

Hmmm. W takim razie co zrobiłeś że teraz jest dobrze. Sam z siebie to się nie naprawił. Pomyśl ... pomyśl i podziel się uwagami z nami.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
MapaMap
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 16, 2005, 11:05:55 »
Cytat: xpablo
Lechy zawsze można zainstalować starsza wersję AM :D JA osoboście z map polecam wersję M. Nie wiem czy nie dorabiam teorii spiskowej, ale w wersjach wyższych pojawia sie spory problem z zablokowanymi odcinakami i czasmi klienci nie moga dojechać do domu :( to mniejszy problem.

W każdej z dotychczasowych wersji map był i jest problem z odcinkami zablokowanymi na stałe. Walczę z tym w AutoMapie już od bardzo długiego czasu, przy czym mnie chodzi wyłącznie o możliwość zdjęcia przez użytkownika blokady ulicy, która została zamknięta czasowo (np. długotrwały remont, przebudowa rozwiązania komunikacyjnego, budowa metra, etc.). Takie odcinki powinny być blokowane przez BAM, a nie na stałe w bazie. Uniemożliwia to bowiem zdjęcie blokady, kiedy ulica zostaje udrożniona (np. Słowackiego w Warszawie, która była wyłączona z routingu ze trzy miesiące po jej udostępnieniu dla ruchu).
W AM obiecali mi, że będzie to możliwe w wersji 4.x (x=niewiadoma, choć mam nadzieję, że x=0).
Byłbym jednak za tym, aby ulice wyłączone z ruchu na stałe (np. typu deptak lub wewnętrzne drogi osiedli zamkniętych) były zablokowane przez producenta. Tak, jak w Krakowie, o czym niżej.

Lipa jest taka że np (z opowiesci klientów, nie z doświadczenia) wiem że np na rynku w krakowie sa zablokowane odcinki i niktórzy nie moga wyznaczyć trasy z domu :(

Przecież w Krakowie, w strefie A wokół Rynku jest zakaz ruchu (tylko piesi i rowery) i chyba trzeba mieć specjalny glejt (mieszkańcy, dostawcy), aby w ogóle wjechać tam samochodem.
Ktoś, kto tam mieszka (kilkaset osób) bez problemu trafi, nawigacja mu niepotrzebna. Może wyznaczyć start/koniec trasy na obrzeżu strefy dopuszczonej do ruchu.
Zdecydowanie wolę takie rozwiązanie, niż udostępnienie dla routingu tych ulic wszystkim użytkownikom, którzy nie mają pojęcia o zakazie ruchu na tym obszarze.

Czyby powoli przejmowano poi.mobilne.net ?? wchłaniane po cichutku żeby uniknąć poprzedniego krzyku ?? W najbliższym czasie postaram się sprawdzić. A na razie jestem wyznawcą teori spiskowej. Gdybym się mylił z góry przepraszam .
Zdecydowanie to spiskowa teoria. Co ma poi.mobilne.net do zablokowanych odcinków? Przecież na tym serwerze ich w ogóle nie ma. A szkoda...

*

Offline justynd

• *
  • 79
    • http://berenika.wordpress.com
  • Sprzęt: Galaxy S
MapaMap
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 16, 2005, 16:53:11 »

Ipaq 6515,  MapaMap zainstalowan na karcie SD  512 MB.  W praktyce uzywam Mapy Map Prof. 2.0 od poczatku, kiedy sie pojawila. (Wczesniej narzekalem ogromnie na wers. MapaMap ver.1.0)

Mam tylko dwa problemyz nowa wersja , Prof. 2.0 po uaktualnieniu -  ale to chyba problem ogolniejszy palmtelefonow.
Pierwszy : przyjecie rozmowy telefoniocznej powoduje wylaczenie nawigacji.
Drugi. Komendy glosowe nie nadazaja za rzeczywistoscia satelitarno-mapowa, czyli komendy sa nieaktualne do manewru.
Trzeba jednak wziac poprawke na to, ze  jadac po miejscowosci  znanej, jedziemy  troche na pamiec.
Dla kierowcy, ktory nie zna miejscowosci, sluchanie komend oznacza "poprowadzenie " za reke. Kiedy jechalem na adres na Ursynowie - nie znam go zupelnie - jechalem wg programu i precyzyjie dojechalem pod wskazany adres.

Szybki start zimny i restart, podpowiadanie adresow, zadnego zawieszania, blyskawiczne przerysowywanie trasy, precyzyjne prowadzenie.Jestem abrdzo zadowolony z Ipaq-a i mamy Map.

Obecnie : Galaxy S + Navi Expert. Wczesniej: SE C 902 + Navi Expert;Ipaq 214 + Qstarz Solar Traveller (MTK chip)+AutoMapa;Ipaq 6515 + Qstarz Solar Traveller + MapaMap;PND: Route 66 Europa. Calkiem przyzwoita aplikacja na Europe

*

Offline solex

• **
  • 190
MapaMap
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 16, 2005, 17:04:47 »
Ile MapaMap zajmuje po instalce - odpowiednio dla ver. standard 2.0 i prof 2.0?

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 16, 2005, 18:19:13 »
Cytat: bulikowski

Hmmm. W takim razie co zrobiłeś że teraz jest dobrze. Sam z siebie to się nie naprawił. Pomyśl ... pomyśl i podziel się uwagami z nami.
Jak już pisałem... Nie kumam tych przeróżnych informatycznych niuansów. Wydaje mi się, że nic nie robiłem, ale jak to z nowym sprzętem - ciągle coś tam dłubię żeby go poznać i niewykluczone, że coś zmajstrowałem.
Aha... Początkowo kilka razy robiłem hard resety. Odkąd przestał się wieszać - już nie.
Cytat: solex
Ile MapaMap zajmuje po instalce - odpowiednio dla ver. standard 2.0 i prof 2.0?
U mnie v2.0.2 Pro zajmuje 95,87 MB, całość na storage card.

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 19, 2005, 15:32:34 »
Zapeszyłem :? . Znów potrafi się zawiesić. Na szczęście soft reset pomaga.

Ile miejscowosci z adresami w Mapamap ?
« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 04, 2006, 13:02:36 »
Istnieje rozbieznosc miedzy opisem na pudelku mapymap i opisem w internecie http://www.mapamap.pl/

Mianowicie na pudelku jest napisane, że mapamap professional
zawiera 700 miejscowosci z adresami
Opis internetowy mowi o 1000 miejscowosci z adresami

O co tu chodzi ?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: Ile miejscowosci z adresami w Mapamap ?
« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 04, 2006, 16:07:41 »
Cytat: "limielski"
Istnieje rozbieznosc miedzy opisem na pudelku mapymap i opisem w internecie http://www.mapamap.pl/

Mianowicie na pudelku jest napisane, że mapamap professional
zawiera 700 miejscowosci z adresami
Opis internetowy mowi o 1000 miejscowosci z adresami

O co tu chodzi ?

Może promocja - 300 mniejscowości gratis  :D

A poważnie, pewnie pudełka wydrukowano wcześniej, a obecnie dodano tych "kilka" miejscowości stąd nieścisłość. Myślę, że w tym zakresie strona www powinn być dokładniejsza.

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
  • Sprzęt: Mio 168, MioMap3.2, MapaMap3.x
MapaMap
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 04, 2006, 18:18:07 »
A najprawdopodobniej w pudełkach jest wersja 1.0 i po zakupie trzeba sobie ściągnąć upgrade ze strony producenta do 2.0 i następnie poprawkę 2.02... wtedy będzie to o czym piszą na stronie producenta.

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 05, 2006, 01:34:07 »
Cytat: "Ar2ro"
A najprawdopodobniej w pudełkach jest wersja 1.0 i po zakupie trzeba sobie ściągnąć upgrade ze strony producenta do 2.0 i następnie poprawkę 2.02... wtedy będzie to o czym piszą na stronie www.

W rzeczy samej.
Na moim pudełku jest napisane 1000 planów adresowych. Na białym pasku dodano, że 1,5 mln. adresów w Polsce. Mowa o wersji 2.0 zakupionej bezpośrednio u dystrybutora w Sopocie.

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap
« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 06, 2006, 14:33:36 »

MapaMap
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 24, 2006, 23:16:57 »
Zastanawiam się dlaczego aplikacje w cenie 600-700 zł są sprzedawane na zasadzie kota w worku. Bardzo kształcące jest wprawdzie czytanie postów na forum jednak nie zastąpi to badań "organoleptycznych". Zdaję sobie sprawę, że w pewnym stopniu brak triali utrudnia życie piratom ale po pierwsze tylko trochę, a po drugie należy pracować nad zabezpieczeniami innego rodzaju. W każdym razie polityka braku możliwości skorzystania z triali (nawet nie uważam za wystarczające demo zawierające mapkę jedego małego miasteczka) jest wg mnie beznadziejna. Producent jeśli sprzedaje, jak na rodzime warunki tak drogie oprogramowanie powinien dostarczać pełnowartościową wersję trial produktu aby potencjalny nabywca mógł sprawdzić jak program rzeczywiście się spisuje (zwykle może to zrobić najlepiej na swoim terenie). Paradoks polega na tym, że większość potencjalnie zainteresowanych zakupem programu szuka najpierw pirata w sieci żeby zobaczyć czy w ogóle warto, a efekt częstokroć zapewne jest taki, że jak już znaleźli to się przyzwyczajają ;-)
Mam nadzieję, że producenci MapyMap lub AutoMapy jednak wyjdą naprzeciw potrzebom użytkowników i coś z tym zrobią. Najbardziej się jednak dziwię producentom MapyMap, wiadomo że AM ma ugruntowaną pozycję lidera na rynku więc większość nabywców jak już ma brać w ciemno weźmie to co bardziej popularne i powszechnie cieszące się lepszą opinią, testowa wersja MM natomiast mogłaby ich zachęcić...

*

Offline justynd

• *
  • 79
    • http://berenika.wordpress.com
  • Sprzęt: Galaxy S
MapaMap
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 24, 2006, 23:22:58 »
Zrobilem z  Mapamap prof.2.0 ca 1100 km . Drogi krajowe, boczne , male miejscowosci z roznymi "wygibasami" skretowymi, autostrada poznanska. Strasznie denerwujace na autostardzie byl czesty komunikat typu: 1. skrec w lewo 2. jedz ta droga. Pojawial sie w sytuacji, kiedy  jechalem sobie spokojnie autostrada lub  wyznaczona trasa-pojawialy sie zjazdy lub  jakies krzyzowki drog. Bylem juz daleko poza zjazdem  lub dawno minalem skrzyzowanie kiedy slyszalem wlasnie te dwa nastepuajce po sobie komunikaty. Dodam,z e nie zjezdzalem ani nie wjezdzalem na trase, po prostu kontynuowalem jazde.
W  mniejszych miejscowosciach mialem prawidlowo wyrysowana trase, jechalem wg  rysunku i drogowskazow  ale komunikaty manewrowe pojawialy sie dlugo po zakonczeniu manewru, czesto po przejechaniu przez mnie ca 300-500 m
Obecnie : Galaxy S + Navi Expert. Wczesniej: SE C 902 + Navi Expert;Ipaq 214 + Qstarz Solar Traveller (MTK chip)+AutoMapa;Ipaq 6515 + Qstarz Solar Traveller + MapaMap;PND: Route 66 Europa. Calkiem przyzwoita aplikacja na Europe

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 25, 2006, 14:05:48 »
Cytat: "justynd"
Strasznie denerwujace na autostardzie byl czesty komunikat typu: 1. skrec w lewo 2. jedz ta droga.

Zauważyłem, że nieuzasadnione komunikaty (najczęściej "skręć w prawo") wygłaszane są dość często, i co ciekawe w tych samych miejscach.
Cytat: "justynd"
komunikaty manewrowe pojawialy sie dlugo po zakonczeniu manewru, czesto po przejechaniu przez mnie ca 300-500 m

... albo nie pojawiają się wcale nawet przy manewrze zmiany kier. o 90 st. lub na rondzie (trasa wyrysowana właściwie).

Wniosek jeden: trzeba co jakiś czas spoglądać na wyświetlacz, opcja "pilota" wykluczona.

Błędy rekalkulacji MapaMap
« Odpowiedź #136 dnia: Luty 03, 2006, 23:41:14 »
Będzie lepiej.
s.
P.S.
Oto cytat z mojej korespondencji:

W przyszłym tygodniu będzie aktualizacja 2.03

Z poważaniem

Jarosław Bachta

Sales Manager

Top Seller sp. z o.o.

tel. 058 555 33 00 do 02

fax. 058 550 24 82

www.mapamap.pl

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap
« Odpowiedź #137 dnia: Luty 05, 2006, 06:13:44 »
Cytat: "stanis"
Będzie lepiej.

Aż trudno uwierzyć :roll: .
W półtora miesiąca po 2.02  :!:  :!:  :!:

:shock: Od miesiąca (przy codziennym używaniu) MM mi się nie wyłożyła. Może sprzęt i program się "dotarły" :wink: .

*

Offline carlos

• **
  • 173
MapaMap v. 2.03
« Odpowiedź #138 dnia: Luty 08, 2006, 14:02:27 »
Będzie lepiej.

W przyszłym tygodniu będzie aktualizacja 2.03

Już jest nowa aktualizacja 2.03 :D .
Zgodnie z zapowiedzią :shock: . Brawo dla producenta.
P.S.
Dziś sprawdzę czy poprawiły się komunikaty głosowe 8) .

MapaMap
« Odpowiedź #139 dnia: Luty 11, 2006, 14:47:03 »
Dokonałem wczoraj aktualizacji MapyMap do wersji 2.03 i ... kiedy uruchamiam program ekran startowy informuje mnie, że mam wgraną wersję Profesional, mimo, że miałem wersję standardową  :?
Nie wiem tylko, czy jest to zwykły błąd, czy może w czarodziejski sposób stałem się posiadaczem rozbudowanej wersji programu  :shock:
Czy zauważiliście u siebie coś podobnego  :?:  :!:  :?:

mapamap
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 11, 2006, 18:49:22 »
Cytat: "mariuszrk"
Dokonałem wczoraj aktualizacji MapyMap do wersji 2.03 i ... kiedy uruchamiam program ekran startowy informuje mnie, że mam wgraną wersję Profesional, mimo, że miałem wersję standardową  :?
Nie wiem tylko, czy jest to zwykły błąd, czy może w czarodziejski sposób stałem się posiadaczem rozbudowanej wersji programu  :shock:

jak pobrać plik aktualizacyjny?
z góry dzięki za podpowiedź

Re: mapamap
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 12, 2006, 23:22:34 »

http://www.mapamap.pl/wersje_1.php pod tym adresem znajdziesz ów plik, wpisujesz swój numer seryjny i pobierasz ....

« Odpowiedź #142 dnia: Luty 13, 2006, 00:16:09 »

http://www.mapamap.pl/wersje_1.php pod tym adresem znajdziesz ów plik, wpisujesz swój numer seryjny i pobierasz ....

Dzięki,
Pobieram i ..... otrzymuję v.2.02 !?
Spawdziłem, porównałem.
Gdzie więc jest plik v.2.03?

« Odpowiedź #143 dnia: Luty 13, 2006, 16:42:29 »

Dzięki,
Pobieram i ..... otrzymuję v.2.02 !?
Spawdziłem, porównałem.
Gdzie więc jest plik v.2.03?

dziwne ... przed chwilą sprawdziłem i w moim przypadku zasysam najnowszą aktualizację z numerem 2.03  :?

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
MapaMap
« Odpowiedź #144 dnia: Luty 19, 2006, 01:23:09 »
Pojeździłem trochę z najnowszą wersją Mapamap (aktualizacja 2.03), trasa Warszawa - Kraków - Warszawa i po Krakowie. Niestety duże rozczarowanie. Aktualizacja 2.03 niczego nie poprawiła ze znanych mi poważnych bolączek sygnalizowanych producentowi. To co dawało się najbardziej we znaki to:

1. Rekalkulacja trasy "do tyłu", czyli wyznaczenie nowej trasy w kierunku przeciwnym niż się jedzie i w miarę jechania pojawiają się komendy mówiące o coraz większej odległości do manewru, aż do ponownej rekalkulacji, co zwykle nieco trwa.

2. Przy rozjeździe tras, gdy jadę inną trasą niż wyznaczona, to przez pewien czas mam podawane komendy jak bym dalej jechał trasą pierwotnie wyznaczoną, aż do momentu, gdy nastąpi rekalkulacja.

3. Nawigacja na POI źle działa, wyprowadza w pole. Wybranie POI i obejrzenie go (chorągiewka postawiona poprawnie), a następnie nawigacja, która kończy się w zupełnie innym miejscu niż wybrane POI.
Co więcej, wybranie tego samego POI dwa razy pod rząd skutkuje za drugim razem zlokalizowaniem tego POI w innym miejscu. Nie stwierdziłem tego problemu przy nawigacji do adresu. Stąd radzę wybrać POI, sprawdzić adres z opisu i nawigować na adres.
Zgłaszałem ten problem producentowi dawno temu w Warszawie, ale jak widać zignorowali.

4. Nadal występują bezsensowne komendy o manewrach (głównie skręty) nie mające nic wspólnego w wyrysowaną trasą.

Nie napotkałem na niestabilności, nie pojawił się ani razu biały ekran błędu. Natomiast dwa razy aplikacja zamknęła się, gdy w czasie pracy wszedłem w ustawienia systemowe pocketa, żeby zmniejszyć podświetlenie ekranu.

Ogólnie oceniam, że Imagis produkuje poprawki kosmetyczne, natomiast prawdziwych problemów nie rozwiązuje. W takim tempie, to jeszcze długo zajmie, zanim ten soft będzie przyzwoicie pracował, nawet w tak okrojonej funkcjonalnie wersji, jak jest obecnie  :( .
Widać wyraźnie, że jest to dla producenta produkt zdecydowanie uboczny, o bardzo niskim priorytecie, wystarczy spojrzeć na stronę internetową, gdzie pokutuje do dzisiaj film demo wersji 1.0

*

• 6498
MapaMap
« Odpowiedź #145 dnia: Luty 19, 2006, 03:00:26 »
1. Rekalkulacja trasy "do tyłu", czyli wyznaczenie nowej trasy w kierunku przeciwnym niż się jedzie i w miarę jechania pojawiają się komendy mówiące o coraz większej odległości do manewru, aż do ponownej rekalkulacji, co zwykle nieco trwa.

Uparte nawracanie "grzesznika, który zboczył z właściwej drogi", bo wyznaczonej przez program, to raczej przypadłość wszystkich aplikacji nawigacyjnych. Chyba trzeba przekroczyć jakąś odległość, która spowoduje możliwość wyznaczenia  optymalnej trasy o innym przebiegu, żeby program przestał rekalkulować do poprzedniego wyniku.
Policzyłem kiedyś TomToma, który zawracał mnie z trasy przez Magdalenkę/Piaseczno na Warszawę, kierując z powrotem na E-77 do Janek. Wyszło dobrych kilkanaście razy. Ostatni raz tuż przed Piasecznem.

2. Przy rozjeździe tras, gdy jadę inną trasą niż wyznaczona, to przez pewien czas mam podawane komendy jak bym dalej jechał trasą pierwotnie wyznaczoną, aż do momentu, gdy nastąpi rekalkulacja.

A nie ma ustawienia "głebokości" zjazdu w metrach, od którego powinna zacząć się rekalkulacja? Gdzieś to widziałem, wydawało mi się, że właśnie w MM.

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
MapaMap
« Odpowiedź #146 dnia: Luty 19, 2006, 10:10:14 »
Moi,

To troszkę inaczej jest według mnie. Rekalkulacja trasy tak, aby dołączyć do poprzednio wyznaczonej jest rzeczą normalną, ale w przyzwoitych programach nowa trasa jest wyznaczana "w kierunku jazdy" i jest to jakiś manewr, ewentualnie zawracanie, nawet wielokrotnie sugerowane. Natomiast ciągnięcie śladu za sobą i wysłuchiwanie komunikatów typu  "przygotuj sie do skrętu w prawo", następnie "za 200 metrów skręt w prawo" i za chwilę "za 500 metrów skręt w prawo" jest błędem programu. Nota bene pojawiło się to chyba po aktualizacji 2.02, na pewno nie było tego w wersji 1.0.

Rzeczywiście, jest takie ustawienie, które mówi po ilu metrach po zjechaniu z trasy powinna nastąpić rekalkulacja. Mam je ustawione na minimum, czyli 30m. Jednak program uparcie je ignoruje i pomimo, że pojechałem prostą drogą w lewo, to przez jakiś czas opowiada mi o manewrach jakie są na wyznaczonej trasie w prawo, pomimo, że nie jadę nią od kilkuset metrów. Według mnie, po zjechaniu z trasy powinny być blokowane komendy głosowe, aż do czasu rekalkulacji nowej trasy.

W sumie jazda tylko z wykorzystaniem komunikatów głosowych w MM staje się ryzykownym przedsięwzięciem.

MapaMap
« Odpowiedź #147 dnia: Luty 22, 2006, 12:26:28 »

Ukazała się właśnie najnowsza aktualizacja o numerze 2.0.4 ... i znów czarodziejskim sposobem "przesiadłem" się na wersję standardową  :)
najwidoczniej wcześniej cos sie komuś pochrzaniło ...
Wg producenta MapyMap najnowsza poprawka to: poprawiona nawigacja do punktu wprowadzonego z mapy, udoskonalone wybieranie POI, zapamiętywanie zmiany ustawień opcji przeliczania trasy oraz rozwiązanie problemu instalacji przy innych niż polskie ustawieniach regionalnych.

*

• 6498
MapaMap
« Odpowiedź #148 dnia: Luty 22, 2006, 13:32:24 »
Mam nieco off-topiczną propozycję dla użytkowników i sympatyków MapyMap.
Skoro jest już odrębne forum dla MM, to może częściej zakładać nowe wątki (np. z okazji kolejnych upgrade'ów), zamiast ciągnąć ten jeden?
Forum stanie się bardziej przejrzyste, informacje będą łatwiejsze do zlokalizowania.

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
MapaMap
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 22, 2006, 22:00:29 »
To chyba słuszna uwaga. Jeśli pojawi się coś w MapaMap zasługującego na nowy wątek, np. wydanie 2.1.0  :D , to z pewnością zostanie założony. Na razie ruch "w temacie" niewielki, to i w jednym głównym wątku się łatwo mieści.

Zainstalowałem najnowszą aktualizację 2.0.4 i MapaMap nadal działa  :lol: Wygląda, że poprawiony został w końcu problem z tajemniczą zmianą pozycji POI przy kolejnym wybieraniu tego samego POI. Obecnie już nie migruje, chwała autorom - myślę, że to właśnie jest owo "udoskonalone wybieranie POI", bo nic innego nie dostrzegłem. Jutro w drodze do pracy spróbuję sprawdzić jak się ma nawigacja do punktu wprowadzonego z mapy. Do tej pory przy pierwszej rekalkulacji trasy program się wywracał, więc zobaczymy...