Ostrzegam przed tą wersją. Przy ustawieniu najkrótszej drogi, po zjechaniu z wytyczonej trasy, program proponuje powrót do punktu początkowego. Opcja przeliczania trasy zawiesza się do tego stopnia, że nawet po dojechaniu do wytyczonej trasy dalej program proponuje cofniecie się do punktu startowego.
JanJJW
MOJE UWAGI do 2.05
1) Nie ma komunikatu o zawracaniu po zjechaniu trasy (tak jak by mylił kierunek) - tzn. jest ale mówi tak jak by "samochód jechał do tyłu" i podaje komunikaty względem tego kierunku, ale nie mówi zawróć!
2) Wywiózł mnie na trasę "gruntową" na Wielkanoc, przy wybraniu najkrótszej drogi - niezły hardcore - przejazd 7,5 km poprzez przecinkę drzew w lesie

tzn - najpierw trasa była asfaltowa, potem "kocie łby" a na koniec droga leśna i znowu asfalt.... na szczęcie.
3) Żle działa "aproksymacja ruchu" przy stracie sygnału GPS, do tego stopnia, że mówi, skręć w prawo, wtedy gdy manewr taki nie jest potrzebny.
4) Zawiesza się pod koniec długiej trasy w trybie najkrótszej trasy.
5) Nieaktualna i niedokładna mapa POI (fotoradary) np. koło Płocka.
6) Przy skali 200/300 m i jeździe przez las tereny "zielone" (wjazd w teren leśny) ekran robi się czasem cały niebieski!
7) Na prostej drodze podaje komunikat skręć w prawo / lewo - około 15-17 razy na 400 km przejechane.

Nie ma zapowiedzi o zbliżaniu się do POI (np. bar, fotoradar, itp.).
9) Czasem nie mówi o skręcaniu wtedy gdy mamy skrzyżowanie ważniejszych dróg! Ba, nawet częściej niż czasami

10) Jak jest rozjazd w kształcie "Jodły" i trzeba pojechać prosto a nie w lewo czy prawo, to mówi.... w lewo!
11) Wiele innych błędów

Czas pokaże co będzie dalej. Jestem dobrej myśli.