Pytanie o ROM (indywidualny przypadek) MDA COMPACT era

• 1 Odpowiedzi
  • 691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline proxa

• 29
    • http://www.proxa.aplus.pl
Pytanie o ROM (indywidualny przypadek) MDA COMPACT era
« dnia: Lipiec 06, 2008, 16:30:10 »
Witam

Mam takie pytanie a mianowicie kilka pytań.

Ostatnio dzieja mi sie rozne rzeczy z telefonikiem np.
-bateria krocej trzyma
-dluugo sie laduje
-nawet podczas ladowania swieci sie zielone... :/
-pod ladowarka w aucie dojdzie do 50% i sie resetuje :/
-pod ladowarka w aucie i wlaczonej AM5 wogole nie laduje :/

domyslam sie ze bateria swoje lata ma... wiec pewnie bedzie wymiana

mam pytanie o ROM mam 1.11 wersje wszystko ori z ery od 2005 roku ...

Teraz powiedzcie mi takie rzeczy jesli bede chcial updatowac RON do wersji np 2.0x jakies tam sa te wersje to co wtedy z AM5 ?
-wywali wszystko ? co z Windowsem ?
-nie wiem gdzie mam plytke wiec nie chce problemu z telefonem pozniej ?
-czy warto zmienic rom ?
-co z kamera bo czytalem ze moze nie wykryc tak jak BT itp rzeczy ? dlamnie to wazne bo na codzien kozystam z AM5 do pracy wiec musze miec nawi ...

Bardzo prosze o pomoc a juz wogole cudnie bedzie jak ktos na gg 681458 odezwie sie i bedzie w stanie mnie jakos pokierowac zebym nic nie spartolil ...

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: Pytanie o ROM (indywidualny przypadek) MDA COMPACT era
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2008, 07:46:07 »
Cześć.
Jeśli nie masz sprawnie działającej baterii to w ogóle daruj sobie zmianę ROMu. Trwa to dosyć długo i gdyby przypadkiem zdarzyło się, że baterii Ci nie starczy to... kaplica  :S

Zrób najpierw kopie wszystkich danych jakimś programem archiwizującym (np. SPB Backup), a później Hard Reset - może okaże się, że część Twoich problemów jest pochodzenia programowego? - bez tego się nie dowiesz....

Sam upgrade ROMu wiąże się z Hard Resetem - stracisz wszelkie dane zainstalowane w pamięci urządzenia, konfigurację windowsa,  itp., nie zostaną skasowane dane z karty pamięci, więc AutoMapa powinna przeżyć - stracisz do niej co najwyżej skróty w menu start i pewnie jej ustawienia...

Podsumowując - najpierw dojdź co dzieje się z ładowaniem/baterią, a dopiero później ewentualnie myśl nad zmianą ROMu