Proszę o diagnoze :/...

• 6 Odpowiedzi
  • 808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Proszę o diagnoze :/...
« dnia: Grudzień 10, 2008, 07:47:26 »
Witam, mam taki problem, uzywalem spv m500 jako mapy i jest na maxa potrzebny, ale  zostawilem go w samochodzie na weekend no i po przyjsciu gdy dalem spv do ladowania migala czerwona dioda (zamiast pomaracznowej ktora sygn. ladowanie) to nic bo nie mialem juz tak pierwszy raz. Poprostu bat, sie wyladowala na maxa z reguly wyciagalem bateriel potarlem wkladalem i po sprawie. Tym razem jak tak zrobilem to po wlozeniu bateri jest echo :/. Nic sie nie swieci, jednak jak zdejme tylna klapke z baterii, to zapala mi sie na stale czerwona dioda, trzymalem go tak cala noc i nic. Teraz pytanie czy padl sprzet czy bateria, moze komus zdarzyla sie podobna sytuacja.

Pozdrawiam, KRzysiek

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Proszę o diagnoze :/...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2008, 08:31:41 »
całą noc ładowałeś sieciową? to jest oryginalna ładowarka?

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2008, 16:16:43 »
zdjecie tylnej klapki odcinba baterie. podlacz go jeszcze raz do ladowania na cala noc.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2008, 16:46:37 »
ladowalem cala noc tyle ze bez klapki czyli bez bateri  :sleepy: , teraz jest podlaczony od kilku godzin na baterii i kompletne echo ladowarka jest orginalna, bateria tez, tyle ze na ladowarce jest przejsciowka z anglika... :( niestety ale podejzewam ze sie przepalil i tu pytanie warto cos z tym robic :/ ???

Pzdr,

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2008, 17:27:50 »
nie koniecznie sie "przepalil" jak napisales. mysle, ze bateria zdechla. mozna ja ozywic takze dajac jej "kopniecie" z innego zrodla zasilania.  na razie zostaw w ladowarce. a jesli sprzet sie faktycznie spralil to nie wiem czy jest sens szukania plyty glownej itp jak ta maszyne mozna kupic juz za niewiele ponad 100zl.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2008, 15:54:19 »
Momentalnie zaniecham napraw i poszukiwania rozwiazania, jeżeli wskazesz mi miejsce gdzie moge kupic to urzadzenie za nieco ponad 100 :D:D:D zł

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 11, 2008, 17:43:55 »
popoluj na allegro, tylko nie patrz na kosmiczne ceny w aukcjach "kup teraz" :) sam swojego z bardzo sporym osprzetem sprzedaje za 150, za wiecej nikt tego nie kupi, choc to dobry pocket ale juz lekko starawy.