HTC Magician Nie łapię zasięgu...

• 3 Odpowiedzi
  • 729 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WiLLove

• **
  • 119
  • Sprzęt: Apple iPhone 3GS
HTC Magician Nie łapię zasięgu...
« dnia: Maj 16, 2009, 18:50:58 »
Witam!

Tak jak w temacie...

Instalowałem romy coutulli (Nie wiem czy dobrze napisałem) wersję 001 -> 002 -> 003... I tu zaczynają się problemy.

Otóż na romie 02 Normalnie wszystko działało normalnie (Dzwonił miał zasięg) Ale potem oddałem go do "serwisu" na zmianę obudowy.. Obudowa została wymieniona, I myślałem że wszystko jest ok (W tym samym czasie Orange Zablokowało moją karte SIM przez nie płacenie ;D). Potem na stronece xda-dev.. Zauwazyłem że jest ta 3 wersja pseudo 6.1 romu coutulii...  Zainstalowałem, kupiłem nową karte a tu... NIC Nie łapie zasięgu, a jak złapie to max. 2 kreski.. Tak samo jest z innymi simami. I teraz mam dylemat. Czy to wina nowego romu cz serwisu...

Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam ! ;)

*

Offline kazume

• **
  • 104
    • Deviantart
  • Sprzęt: HD2
Odp: HTC Magician Nie łapię zasięgu...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2009, 21:16:25 »
raczej z romem nie powinno by problemu... bardziej prawdopodobne według mnie ze w serwisie coś zrobili. Zawsze pozostaje HR lub powrót do romu 02 i sprawdzenie czy na nim chula.

*

Offline WiLLove

• **
  • 119
  • Sprzęt: Apple iPhone 3GS
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2009, 21:42:16 »
kazume, HR Już robiłem, ale to nic nie dało... WyciĄgnełem rysik (Cały metalowy) I już nie ma czegoś takiego jak np:. Że nie da się zadzwonić.  Ale przesiĄść się na 02 raczej nie mogę, ponieważ używam karty SDHC 8GB (A takowa w 02 nie jest obsugiwana) Ale także mam od dziada programów, modyfikacji do today...

Nie wiem, może sa inne rozwizania, może jakaś instalacja tzw RADIO (sam nie wiem co to jest)

A więc proszę dalej o wypowiedzi, które mogĄ się przydać

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2009, 10:01:14 »
oddaj z powrotem do serwisu ktory zmienial obudowe... pod tylna gorna klapka jest antena, a na niej styki ktore lacza sie z plyta glowna... styki na pewno nie dochodza i stad te problemy...