pare pytan do mda compact

• 6 Odpowiedzi
  • 984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline daro86

• 257
    • .
« dnia: Wrzesień 27, 2005, 01:00:11 »
Witam, juz dawno do Was nie zagladalem bo sprzedalem MDA 1. Czas przyszedl na zakup MDA COMPACT. Po zakupie go na allegro dostrzeglem pare trapiacych mnie probleow; mianowicie:
1. W miejscu gdzie znajduja sie klawisze funkcyjne tzn. telefon joystick itd. gdy jest ciemno widze zielony i czerwony kolor wokol calosci przyciskow. Tak maja wszyscy czy tylko moj jest trefny?:(
2. Jak najlepiej zalozyc folie ochronna na wyswietlacz?

Z gory dzieki Wam za wszelkie odpowiedzi!!!

[Dodano: 2005-09-27 01:05:32]
mam jeszcze jedno pytanko. Czy istnieje polska nakladka na mda compact? I czy nie powoduje zadnych skutkow ubocznych w pracy MDA? Pozdro

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2005, 01:23:46 »
Cytat: daro86
2. Jak najlepiej zalozyc folie ochronna na wyswietlacz?
co to za folia? jak normalna markowa to poprostu dobrze wyczyść LCD i tyle.. - ona sama się dopasuje jak docisniesz ją lekko zaczynając od boków.

Cytat: daro86
mam jeszcze jedno pytanko. Czy istnieje polska nakladka na mda compact? I czy nie powoduje zadnych skutkow ubocznych w pracy MDA? Pozdro
kazda nakładka zmieniająca język (na PL) robi straszny syf w systemie - wolniej chodzi i się czesciej wiesza - generalnie nie polecam do PPC nakładek językowych, no chyba że to jest konieczne z powodu bariery językowej :)
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2005, 08:55:03 »
1. Tak to normalne, ze swiatlo przebija sie miedzy klawiszami.
2. W dziale PocketPC jest przyklejony caly watek o zakladaniu folii.

Tak jak napisal Adam: odpusc sobie spolszczenie..

*

Offline daro86

• 257
    • .
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2005, 22:49:01 »
widze ze macie duza wiedze! GRATULUJE! Podzielicie sie nia jeszcze? Mam jeszcze pare pytan odnoscie compacta:
1. czytalem gdzies ostatnio test podkrecania procka na 520. Czy mozna to zrobic, czym, i jakie daje efekty?
2. mam jeszcze taki maly problem: nie moge ustawic dzwonka na przychodzacego sms. Wchodze w zakladke Sound&... wybieram otrzymywaniewiadomosci ale nie chce mi odtworzycz dzwonka ktory w=czesniej wgralem do katalogu windows w formacie wav.
3. czy we wszystkich mda compact slyszalnosc podczas rozmowy jest tak kiepska? Mozna zwiekszyc jakims programe gloscnosc glosnika?

Z gory dziekuje za udzielenie pomocy

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2005, 23:43:34 »
2. Wgrywaj dzwonki do "My Documents/My Sounds" wtedy bedziesz mogl ustawic jako dzwonek/sms.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2005, 16:41:55 »

*

Offline BOjaS

• **
  • 113
    • www.bojas.za.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2005, 14:12:10 »
u mnie znowu jak jest ciasz to wyraznie slyszalny jest wyswitlacz wydaje nieokreslony dla mnie dziek bo nie powiem ze jest to trzeszczenie... bardziej przypomina szum w uszach czy to normalka?